Keystone logo

2 Zdravstvo Programi u Veterina malih životinja 2024

Filteri

Filteri

 • Zdravstvena zaštita
 • Veterina
 • Veterina malih životinja
Polja studija
 • Zdravstvena zaštita (2)
 • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

  Zdravstvo Programi u Veterina malih životinja

  Šta je medicina malih životinja?
  Medicina malih životinja je grana veterinarske medicine koja se bavi dijagnozom, lečenjem i prevencijom bolesti kod malih životinja, kao što su psi, mačke, zečevi, lasice i glodari. Obim medicine malih životinja je ogroman i uključuje sve, od rutinske preventivne nege do složenih medicinskih i hirurških procedura. Veterinari malih životinja koriste razne dijagnostičke alate za procenu zdravlja svojih pacijenata, uključujući fizičke preglede, laboratorijske testove, radiologiju i ultrazvuk. Takođe koriste različite modalitete lečenja, uključujući lekove, hirurgiju i promene ishrane.

  Šta mogu da uradim sa diplomom medicine malih životinja?
  Neki ljudi odlučuju da otvore sopstvenu veterinarsku praksu, dok drugi rade kao veterinari u skloništima za životinje ili centrima za rehabilitaciju divljih životinja. Drugi mogu izabrati da se specijalizuju za određenu oblast medicine malih životinja, kao što su kardiologija ili onkologija. Drugi mogu raditi kao naučnici istraživanja, istražujući nove tretmane bolesti koje pogađaju male životinje.

  Zašto je studiranje važno za medicinu malih životinja?
  Medicina za male životinje je važna jer nam pomaže da razumemo, brinemo i lečimo bolesti i povrede kod malih životinja. Proučavajući medicinu za male životinje možemo razviti bolje dijagnostičke alate i tretmane koji mogu poboljšati kvalitet života životinja. Pored toga, razumevanjem ovih bolesti možemo saznati više o tome kako deluju i kako mogu uticati na ljude. Male životinje se često drže kao kućni ljubimci ili pratioci, a briga o njihovom zdravlju i blagostanju prioritet je za mnoge pojedince.

  Koji su stepeni dostupni u medicini malih životinja?
  Postoji veliki broj različitih vrsta stepena u medicini malih životinja. Najčešći je doktor veterinarske medicine (DVM) stepen, koji traje četiri godine da se završi. Postoje i dvogodišnji saradnik stepeni i šestogodišnji diplomirani diplome dostupni u medicini malih životinja. Pored toga, mnoge škole nude postdoktorske programe stipendiranja za one koji žele da se specijalizuju za određenu oblast medicine malih životinja.

  Šta ću studirati tokom diplome medicine malih životinja?
  Većina programa će uključivati kurseve iz anatomije životinja, fiziologije, farmakologije, mikrobiologije, patologije i dijagnostičke slike. Takođe ćete verovatno imati priliku da pohađate izborne kurseve u oblastima kao što su ishrana životinja, ponašanje i upravljanje poslovanjem. U većini kurseva moraćete da završite kliničku rotaciju kako biste stekli praktično iskustvo rada saživotinjama iz tržnih centara.