Keystone logo

17 Zdravstvo Programi u Sportska terapija 2024

Filteri

Filteri

 • Zdravstvena zaštita
 • Fizioterapija
 • Sportska terapija
Polja studija
 • Zdravstvena zaštita (17)
 • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

  Zdravstvo Programi u Sportska terapija

  Šta je sportska terapija?
  Sportska terapija je upotreba fizičke aktivnosti i vežbanja za poboljšanje fizičkog i mentalnog zdravlja pojedinca. Može se koristiti za sprečavanje ili lečenje povreda, poboljšanje performansi i postizanje drugih zdravstvenih ciljeva. Sportski terapeuti rade sa različitim klijentima, uključujući sportiste, trenere i roditelje. Takođe mogu da rade sa drugim zdravstvenim radnicima, kao što su lekari i fizioterapeuti.

  Šta mogu da uradim sa diplomom iz sportske terapije?
  Diploma sportske terapije može dovesti do karijere sportskog terapeuta, trenera ili fizikalnog terapeuta. Diplomci takođe mogu da rade sa drugim zdravstvenim radnicima, kao što su lekari i fizioterapeuti.

  Zašto studirati sportsku terapiju?
  Sportska terapija je važna jer može pomoći u poboljšanju fizičkog i mentalnog zdravlja pojedinca i može pomoći u sprečavanju ili lečenju povreda i poboljšanju performansi. Sportski terapeuti rade sa različitim klijentima, uključujući sportiste, trenere i roditelje. Sportski terapeuti rade sa klijentima kako bi im pomogli da poboljšaju svoje fizičko i mentalno zdravlje. Takođe mogu da rade sa drugim zdravstvenim radnicima, kao što su lekari i fizioterapeuti.
  Stupnjevi
  sportske terapije Stupnjevi sportske terapije dostupni su na nivou saradnika, prvostupnika i magistra. Associate i diplomski programi obično traje dve do četiri godine da završi, dok magistarski programi mogu potrajati i do šest godina. Sportski terapeuti obično moraju biti licencirani u državi u kojoj praktikuju.

  Šta ću studirati tokom diplome sportske terapije?
  Tokom studijskog programa sportske terapije, studenti će pohađati kurseve iz anatomije, fiziologije i kineziologije, takođe će naučiti o prevenciji i lečenju povreda, kao i kako poboljšati performanse. Sportski terapeuti obično moraju biti licencirani u državi u kojoj praktikuju.