Keystone logo

87 Zdravstvo Programi u Reproduktivna medicina 2024

Filteri

Filteri

 • Zdravstvena zaštita
 • Reproduktivna medicina
Polja studija
 • Zdravstvena zaštita (87)
 • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

  Zdravstvo Programi u Reproduktivna medicina

  Šta je reproduktivna medicina?
  Reproduktivna medicina je grana medicine koja se bavi reprodukcijom ljudi, kao i dijagnostikom i lečenjem reproduktivnih poremećaja. Uključuje i muški i ženski reproduktivni sistem. Reproduktivna medicina pokriva širok spektar stanja, uključujući neplodnost, polno prenosive bolesti, menopauzu i još mnogo toga.

  Šta mogu da uradim sa diplomom reproduktivne medicine?
  Diploma reproduktivne medicine može dovesti do karijere lekara plodnosti, reproduktivnog endokrinologa ili OB/GIN. Takođe možete raditi u istraživačkoj laboratoriji koja proučava načine za poboljšanje tretmana plodnosti ili razvoj novih tretmana za reproduktivne poremećaje. Pored toga, mogli biste postati zagovornik javnog zdravlja koji radi na podizanju svesti o problemima reproduktivnog zdravlja i promovisanju obrazovanja o seksualnom zdravlju ili se koncentrisati na usluge reproduktivnog savetovanja za pojedince.

  Zašto je studiranje reproduktivne medicine važno?
  Postoji nekoliko razloga zbog kojih je proučavanje reproduktivne medicine važno. Za jednu, to nam može pomoći da bolje razumemo i lečimo neplodnost. Takođe nam može pomoći da razvijemo nove tretmane za reproduktivne poremećaje i poboljšamo postojeće tretmane. Pored toga, reproduktivna medicina nam može pomoći da podignemo svest o problemima seksualnog zdravlja i promovišemo obrazovanje o seksualnom zdravlju. Razumevanjem više o reproduktivnom sistemu možemo pomoći ljudima da imaju zdravije trudnoće i porođaje i smanjiti učestalost problema reproduktivnog zdravlja.

  Šta su stepeni reproduktivne medicine?
  Postoji veliki broj različitih stepena dostupnih u reproduktivnoj medicini. Možete nastaviti medicinsku diplomu specijalizovanu za reproduktivnu medicinu ili OBG/IN, ili doktorat iz reproduktivnih bioloških istraživanja. Postoje i stepeni posebno u savetovanju o plodnosti. Svaki od ovih stepeni pružiće vam veštine i znanja neophodna za rad u oblasti reproduktivne medicine.

  Šta ću studirati tokom diplome reproduktivne medicine?
  Tokom diplome reproduktivne medicine proučavaćete razne teme vezane za reproduktivni sistem. To će uključivati anatomiju i fiziologiju, plodnost i neplodnost, polno prenosive bolesti, kontracepciju, menarhu i menopauzu i još mnogo toga. Takođe ćete naučiti o metodama istraživanja i statistikama, tako da možete efikasno sprovesti istraživanja na terenu. Pored toga, imaćete priliku da pohađate izborne kurseve iz tema kao što su psihologija ili sociologija, što vam može pomoći da bolje razumete socijalne i emocionalne aspekte reproduaktivnog zdravlja.