Keystone logo

15 Zdravstvo Programi u Pulmologija 2024

Filteri

Filteri

  • Zdravstvena zaštita
  • Medicina
  • Pulmologija
Polja studija
  • Zdravstvena zaštita (15)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Zdravstvo Programi u Pulmologija

Šta je pulmologija?
Pulmologija je proučavanje bolesti koje utiču na pluća i respiratorni sistem. To uključuje uslove kao što su astma, COPD, rak pluća i upala pluća. Pulmolozi su lekari koji su specijalizovani za dijagnostikovanje i lečenje ovih stanja.

Zašto studijaPulmologija?
Pulmologija se bavi bolestima koje mogu biti izuzetno iscrpljujuće, pa čak i smrtonosne, razumevajući kako ove bolesti deluju, pulmolozi mogu razviti bolje lečenje i na kraju spasiti živote. Plućna stanja postaju sve učestalija zbog zagađenja vazduha i pušenja, pa postoji sve veća potreba za pulmolozima.

Različite vrste pulmoloških stepeni
Postoji nekoliko različitih vrsta stepeni koje se mogu zaraditi u pulmologiji. Lekar (MD) ili lekar osteopatske medicine (DO) mogu završiti prebivalište u plućnoj medicini, koja obično traje tri godine. Nakon završetka boravka, neki pulmolozi mogu odlučiti da se subspecijalizuju za određenu oblast oblasti, kao što su pulmologija kritične nege ili interventna pulmologija. Druga mogućnost je da studenti zarade master studije ili da doktoriraju na plućnoj nauci ili nekoj drugoj srodnoj oblasti. Za dovršavanje ovih programa obično je potrebno dve do četiri godine.

Šta ću studirati tokom pulmološke diplome?
Nastavni plan i program za pulmologiju stepen će varirati u zavisnosti od određenog programa koji izaberete. Možete očekivati proučavanje tema kao što su anatomija pluća i fiziologija, patofiziologija plućnih bolesti, dijagnostičko testiranje i procedure, kao i opcije lečenja.