Keystone logo

1 Zdravstvo Programi u Podijatrijska sportska medicina 2024

Filteri

Filteri

 • Zdravstvena zaštita
 • Podijatrija
 • Podijatrijska sportska medicina
Polja studija
 • Zdravstvena zaštita (1)
 • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

  Popular degree type

  Popular study format

  Zdravstvo Programi u Podijatrijska sportska medicina

  Šta je podijatrijska sportska medicina?
  Podijatrijska sportska medicina je grana podijatrije koja se bavi prevencijom, dijagnostikom i lečenjem povreda stopala i skočnog zgloba vezanih za sport i vežbanje. Podijatrijski lekari sportske medicine posebno su obučeni u biomehanici stopala i skočnog zgloba i koriste ovo znanje kako bi pomogli u sprečavanju i lečenju povreda.

  Koje karijere su dostupne u Podijatrijskoj sportskoj medicini?
  Neki podijatri sa diplomama podijatrijske sportske medicine rade u privatnoj praksi, dok drugi rade u bolnicama ili klinikama. Sportski podijatri takođe mogu raditi kao deo tima zdravstvenih radnika u objektu sportske medicine. Podijatrijski lekari sportske medicine takođe mogu biti uključeni u istraživanje, podučavanje ili pisanje o njihovoj specijalnosti.

  Koje su prednosti proučavanja podijatrijske sportske medicine?
  Mnogo je koristi za proučavanje podijatrijske sportske medicine. Podijatri koji su specijalizovani za ovu oblast medicine mogu pomoći u sprečavanju i lečenju povreda povezanih sa sportom i vežbanjem. Njihov rad omogućava elitnim sportistima da bezbedno nastupaju, a takođe mogu pomoći u rehabilitaciji ljudi koji su se povredili vežbanjem ili atletskim aktivnostima. Sportski podiatri često rade sa drugim zdravstvenim radnicima, kao što su ortopedi i fizioterapeuti, kako bi pružili sveobuhvatnu negu svojim pacijentima.

  Koji su stepeni dostupni u Podijatrijskoj sportskoj medicini?
  Postoji nekoliko vrsta stepeni u podiatrijskoj sportskoj medicini. Neki podijatri završavaju četvorogodišnju dodiplomsku diplomu pre ulaska u podijatrijsku školu, dok drugi ulaze u podijatrijsku školu nakon završetka dve godine koledža. Sportski podijatri moraju završiti četiri godine podijatrijske škole i položiti ispit nacionalnog odbora da bi postali licencirani. Nakon završetka obuke, lekari pedijatrijske sportske medicine mogu odlučiti da nastave stipendiju ili prebivalište u ovoj specijalnosti.

  Šta ću studirati tokom diplome podijatrijske sportske medicine?
  Tokom diplome podijatrijske sportske medicine proučavaćete biomehaniku stopala i gležnja, kao i kako sprečiti i lečiti povrede povezane sa sportom i vežbanjem. Takođe ćete naučiti o drugim aspektima zdravstvene zaštite, kao što su ortopedija, fizikalna terapija, iishrana.