Keystone logo

8 Zdravstvo Programi u Ortotika 2024

Filteri

Filteri

  • Zdravstvena zaštita
  • Medicina
  • Ortotika
Polja studija
  • Zdravstvena zaštita (8)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Zdravstvo Programi u Ortotika

Šta je ortotika?
Ortotika je grana medicine koja se bavi dizajnom, proizvodnjom i uklapanjem ortotičkih uređaja. Ortotički uređaji se koriste za podršku, poravnavanje, sprečavanje i ispravljanje deformiteta ili funkcionalnih ograničenja skeletnog sistema i zglobova, mišića, tetiva i ligamenata. Ovi uređaji se koriste za vraćanje funkcije i poboljšanje kvaliteta života pacijenata sa muskuloskeletalnim poremećajima.

Koje poslove mogu da dobijem u Ortotiku?
Ljudi koji rade kao ortotičari često su uključeni u rehabilitaciju pacijenata posle povreda ili operacije. Oni rade sa drugim zdravstvenim radnicima, kao što su fizioterapeuti i okupacioni terapeuti, kako bi obezbedili sveobuhvatan plan nege. Ortotika je rastuće polje, sa sve većom potražnjom za kvalifikovanim ortotičarima. Radna mesta su dostupna i u javnom i u privatnom sektoru, a postoje mogućnosti za rad i u bolničkim i u društvenim postavkama.

Kako da postanem ortotičar?
Da biste postali ortotičar, moraćete da završite priznatu tercijarnu kvalifikaciju u Ortotici. Ovo je obično četvorogodišnja diploma neženje, zatim postdiplomski program i jednogodišnja rezidencija.

Šta ću studirati tokom ortotičke diplome?
Tokom studije ortotike, proučavaćete niz predmeta, uključujući ljudsku anatomiju, fiziologiju, biomehaniku, analizu gejta i materijalnu nauku.