Keystone logo

67 MSc Programi u Zdravstvena zaštita Mentalno zdravlje Psihologija 2024

Filteri

Filteri

  • MSc
  • Zdravstvena zaštita
  • Mentalno zdravlje
  • Psihologija
Polja studija
  • Zdravstvena zaštita (67)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

MSc Programi u Zdravstvena zaštita Mentalno zdravlje Psihologija

Након што сте стекли диплому, неки студенти настављају наставити са мастером науке. За интензивније и напредније образовање над предметом у области науке, појединци могу добити овај магистарски степен.

Шта је магистар психологије? Психологија је формална студија људског ума, укључујући понашање, осећања и мисаоне процесе. Магистар у овој области студирања је интензивнији од додипломске студије и додатно припрема студенте за клинички рад или даље докторске студије. Многи програми укључују проучавање менталног здравља и психолошких поремећаја како би се научили клиничке терапијске методе за анксиозност, емоције и посттрауматски проблеми са стресом. Остали курсеви могу обухватити процјену истраживања, језик и развој, спознају, функцију мозга и неуропсихологију.

Постоји пуно вештина које ученици могу научити док зарађују магистар психологије, као што су способност да се лако прилагоде ситуацијама и брзо решавају проблеме. Ови ученици такође имају тенденцију да буду јаки комуникатори, што може бити корисно иу личном и професионалном окружењу.

Трошак зараде магистарског студија често је мањи од зараде бачелора; међутим, то зависи од мноштва фактора. Студирање на приватном универзитету је обично скупље од јавног, а програми са потребним курсевима такође могу повећати укупне трошкове.

Магистар психологије може довести дипломце да наставе разноврсне и профитабилне послове. Са одговарајућом дозволом или сертификатом за државу или земљу, дипломци психологије могу постати клинички психолози, брак и породични терапеути, саветници и више. Могућности за запошљавање у области психологије обухватају различите индустрије, а дипломци могу радити у клиничком, комерцијалном и образовном окружењу.

Ни два универзитета нису слична. Са таквим мноштвом студијских програма доступних широм света, можете изабрати да проучавате локално, у иностранству или на мрежи за магистарски степен. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.