Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 15 Masteri prirodnih nauka  (MSc) Programi u Biotehnologija 2023

15 MSc Programi u Biotehnologija 2023

overview

Магистарски степен представља напредни ниво академског постигнућа који се може предузети само након завршеног додипломског студија, обично дипломске дипломе. Обично траје једну или двије године за зарађивање магистарског студија, иако дипломци могу да полажу напредне положаје.

Шта је магистар у биотехнологији? Ово је интердисциплинарно поље које комбинује аспекте из науке и инжењерства. Специфична технологија коју проучавате у овој области зависи од вашег фокуса. Можете да проучавате машину коју лекари користе свакодневно да дијагностикују и лече пацијенте. Такође можете проучавати технологију која се користи у лабораторијама за обављање тестова и читање. Алтернативно, постоје апликације у области пољопривреде о којима ученици могу да сазнају. Области студирања укључују биологију, хемију и инжењеринг.

Једна од најважнијих предности које добијате из ове области студија је вештине развијене, што може помоћи у вашој евентуалној каријери. За биотехнологију, ове вјештине често укључују критичко размишљање, евалуацију, машинство и научни ум.

Прије уписа у МСц програм, добра је идеја да истражите колико ће то коштати. Запамтите да многи фактори мијењају школарину и таксе које требате очекивати, укључујући школу, програмске захтјеве, државу студирања и дужину програма.

Студирање биотехнологије припрема студенте за специфичан низ каријера. Најзаступљенија позиција са оваквим магистарским степеном је биомедицински инжењер. Такође је могуће постати научник или истраживач као биофизичар, хемичар или биокемичар. На пољопривредним пољима, позиције су доступне као научник за земљиште и биљке, пољопривредни инжењер или научник за храну. Неки ученици користе биотехнологију као јединствени академски пут у медицинско поље да би постали доктори или лекари.

Да бисте започели своје образовање, почните са проналажењем најбољег програма за ваше јединствене потребе. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.

read_more

filters

  • MSc
  • Zdravstvena zaštita
  • Tehnologije zdravstvene zaštite
  • Biotehnologija
fields_of_study
  • Zdravstvena zaštita (15)
  • back_to_main_category
locations
find_more_locations
degree_type
duration
study_pace
teaching_languages
teaching_languages
study_format