Keystone logo

97 M.D. Programi u Zdravstvena zaštita Medicina Medicina 2024

Filteri

Filteri

  • M.D.
  • Zdravstvena zaštita
  • Medicina
  • Medicina
Polja studija
  • Zdravstvena zaštita (97)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

M.D. Programi u Zdravstvena zaštita Medicina Medicina

Доцтор оф Медицине, или МД, је примарни пут за постдипломско образовање за студенте медицине који траже професионалну каријеру. Комбиновање академских курсева са практичним курикулумом у клиничком окружењу, такав програм има за циљ да поставља темеље лекарима.

Шта је МД у медицинским студијама? Овај степен се додјељује након завршетка шестогодишњег наставног плана и програма предавања и практичних курсева о медицинским праксама. Почетне године у програму се баве основним медицинским наукама, а потом и курсеви који се развијају на то са претклиничким и клиничким предметима о истрази, дијагнози и третману, као и курсеве који се односе на правне и организационе аспекте индустрије. Програм обично кулминира практичним обукама у различитим областима, од породичне медицине до хирургије, а може укључивати и неке специјалности које су изабране за студенте.

Узимање МД-а у медицинским студијама пружа и стручну и опћу базу знања за студенте који раде на медицинској професији. Уз развијено разумијевање клиничких процедура и стандарда и односа пацијент-лекар, студенти могу да се надовезују и на своје вештине и етичке перспективе.

У зависности од специфичне структуре програма и његовог курикулума, као и школе у ​​питању, полагање доктора медицине се може разликовати од регистрације и школарине. Пре подношења пријаве, студенти треба да се консултују са веб страницом или канцеларијама програма за више информација.

Са МД у медицинским студијама, студенти се могу припремити за каријеру као генерални или специјалистички љекар, у зависности од конкретне дисциплине одабране на њиховим курсевима и периоду боравка након дипломирања. Генералистичка професија може укључивати љекара породичне медицине, педијатре или гериатрије, као и љекара примарне или хитне његе. Ови се, заузврат, могу преклапати са физиолошким специјалитетима, на примјер, кардиологима или дерматолозима; или специјалиста у одређеним условима или клиничким окружењима, на примјер специјалисти спортске медицине.

Доктор медицине у медицинским студијама може се водити у медицинским школама широм света; нагласак на практичном раду значи да су програми обично базирани само на кампусу, али за неке курсеве могу бити онлајн опције. Да започнете, потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.