Keystone logo
Kontaktirajte škole direktno - Uporedite 6 Studije Medicine  (M.D.) Programi u Hirurgija 2024

6 M.D. Programi u Hirurgija 2024

Pregled

За студенте медицине који траже професионалну каријеру, степен доктора медицине (МД) је први корак након додипломског образовања. Док је ПхД дизајниран за истраживаче који траже амбиције, МД је усмјерен на развијање знања и вјештина неопходних за вјежбање доктора.

Шта је МД у хируршкој медицини? Овај степен се додјељује студентима који прате дипломски програм који се фокусира на медицинску теорију и праксу која се односи на операцију. Дио предмета је често структуриран широким интегрираним перспективом, од дијагнозе и евалуације до третмана оперативног и неоперативног, и може укључивати курсеве о другим клиничким праксама изван операције. Дио наставног плана је обично посвећен интерактивној настави у болничком окружењу, надгледан од стране старијих хирурга.

Узимање МД-а у хируршкој медицини обучава студенте неопходним способностима и искуством у медицинској пракси, операцији или на други начин. Поред специфичних стручних вештина, студенти могу развити вештине истраживачког и критичког разумевања, као и побољшати усмене и писане комуникације са пацијентима и колегама.

Програми за МД у хируршкој медицини укључују око шест година пуног радног времена. Трошкови регистрације и школарине то одражавају, иако се оне разликују од једне школе до друге, а студенти треба да контактирају релевантну канцеларију за пријем како би сазнали више.

Након доктората из области хируршке медицине и боравка у болничком окружењу, студенти су спремни да уђу у каријеру као лекар или хирург. Улоге лекара и хирурга могу укључити узимање историје болесника, наручивање тестова и коришћење ових резултата за формирање плана лечења. Лекари имају тенденцију да саветују пацијенте о здравственој заштити, док хирурзи раде директно за лечење акутних и хроничних стања. Специјалитети у њему могу укључити анестезиологе, педијатре, радиологе и гинекологе.

Многе медицинске школе широм света нуде доктор медицине у хируршкој медицини. Због практичног искуства, често онлине програми нису обично доступни, мада би неки курсеви за даљину могли бити доступни. Да бисте сазнали више, потражите свој програм испод и директно контактирајте пријемни уред школе по вашем избору попуњавањем образца олова.

Pročitajte više

Filteri

  • M.D.
  • Zdravstvena zaštita
  • Hirurgija
  • Hirurgija
Polja studija
  • Zdravstvena zaštita (6)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije