Keystone logo

Pronađite svoj MD stepen

Šta želite da učite
Gde želite da studirate

Popularni M.D. programi

Doktor medicine (MD) je najviši stepen za lekare i hirurge. U zavisnosti od zemlje, to može biti profesionalni doktorat (kao u slučaju SAD-a ili Kanade) ili diploma istraživanja (kao u Velikoj Britaniji ili Nemačkoj).

Programi studija za Doktore Medicine su osmišljeni tako da stvaraju visoko obučene profesionalce koji su u stanju da se suoče sa medicinskim izazovima u najrazličitijim okruženjima. Program MD studija obično kombinuje akademsku obuku sa naprednim kliničkim iskustvom i praksom u zdravstvenim ustanovama kao što su bolnice, klinike,medicinski centri i starački domovi.

MD programi u ponudi su za brojne discipline kao što su opšta medicina, hirurgija, fizioterapija, ginekologija, kardiologija, onkologija, psihijatrija i druge. Postoji jako veliki broj MD programa studija koji su u ponudi na vodećim univerzitetima i drugim obrazovnim institucijama širom sveta.

Započnite svoju potragu za programom studija koji najviše odgovara vašim zahtevima pregledajući neke od najpopularnijih MD programa navedenih ispod!

Najbolji MD programi

MD programi postoje za veliki broj polja i disciplina kao što su opšta praksa, hirurgija, ginekologija, ortopedija, radiologija i mnoge druge. Za završetak MD programa obično je potrebno od četiri do šest godina studiranja i kliničke prakse. Pregledajte neke od najpopularnijih MD programa širom sveta navedene dole, uštedite vreme i kontaktirajte univerzitete direktno

Zemlje sa najboljim MD programima

Potražnja za medicinskim stručnjacima je velika svuda u svetu i možete da odaberete neki od mnogih univerziteta u raznim zemljama da tamo steknete MD diplomu. Pregledajte neke od najboljih lokacija da tamo postanete Doktor Medicine, uporedite strukturu programa i ponudu za specijalizaciju i kontaktirajte prijemnu kancelariju direktno da dobijete više informacija.

Gradovi sa najboljim MD programima u ponudi

Najbolji univerziteti u gradovima navedenim dole nude budućim Doktorima Medicine medicinsku obuku na visokom nivou, prilike za istraživanja na vodećim svetskim institutitma i vredno kliničko iskustvo u bolnicama. Saznajte više o svojim mogućnostima za sticanje MD diplome na jednoj od ovih najpopularnijih lokacija za zaposlene u oblasti Zdravstva tako što ćete kliknuti na linkove ispod.