Keystone logo

Filteri

 • Master
 • Zdravstvena zaštita
 • Tehnologije zdravstvene zaštite
 • Tehnologija medicinskih informacija
Polja studija
 • Zdravstvena zaštita (4)
 • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

4 Master Programi u Tehnologija medicinskih informacija 2024

  Master Programi u Tehnologija medicinskih informacija

  По завршетку програма дипломског студија, студенти морају да одаберу да ли желе одмах да уђу у каријеру или наставити студирање уписом у магистарски програм. Настављајући образовање, можда ћете моћи да се квалификујете за напредније позиције и зарадите вишу плату.

  Шта је Мастер из медицинске информационе технологије? Подручје информационих технологија се користи у скоро свим већим компанијама како би се управљало огромним количинама информација које се користе свакодневно. Медицинска информациона технологија је подкатегорија овог поља која се специфично односи на здравствену заштиту. Студенти у овој врсти програма сазнају о јединственим изазовима који се морају предузети у ИТ одјељењу болнице, клинике или другог здравственог објекта. Области студирања укључују одржавање и постављање сервера и рачунарске науке.

  Ако проучавате медицинску информациону технологију, можете имати користи од развијања одмах релевантног скупа вјештина које могу помоћи у вашој каријери. Ове вештине могу укључити разумевање процеса здравствене заштите, одличне компјутерске вештине и професионалне комуникацијске способности.

  Важно је схватити да се трошкови уписа у магистарски програм варирају прилично. Многи фактори, као што су школа и програм који изаберете, дужина вашег програма и земља у којој сте, све утичу на школарину и накнаде. Истражите ове аспекте унапред.

  Када проучавате медицинске информације, специфично сте спремни за каријеру у ИТ одјељењу здравствене установе. Могуће је постати ИТ стручњак, техничар подршке, менаџер сервера или ИТ менаџер. Такође је могуће да дипломци настављају каријере у другим ИТ областима, иако овај програм посебно припрема студенте за област медицине. Такође је могуће наставити каријеру као ИТ консултант или савјетник.

  Почните своје образовање данас, било да желите студирати лично или на мрежи. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.