Keystone logo

1 Zdravstvo Programi u Mamografija 2024

Filteri

Filteri

 • Zdravstvena zaštita
 • Program za zdravstvene radnike
 • Medicinsko snimanje
Polja studija
 • Zdravstvena zaštita (1)
 • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

  Zdravstvo Programi u Mamografija

  Љta je mamografija?
  Mamografija (koja se naziva i mamogram) je rendgenski pregled grudi koji se koristi za otkrivanje i dijagnostikovanje bolesti dojke. Takođe se koriste u medicini za skrining raka dojke, dijagnostikovanje ili praćenje njegovih promena.

  Koje poslove mogu da dobijem u Mamografiji?
  Mamografi su zdravstveni radnici koji su specijalizovani za upotrebu rendgenskih snimaka za izradu slika grudi. Oni rade u bolnicama, klinikama ili privatnim ordinacijama sa drugim profesionalcima, kao što su radiolozi. Neki mamografi takođe predaju kurseve na fakultetima i univerzitetima.

  Kako da postanem mamograf?
  Da biste postali mamograf, morate završiti akreditovani program obuke. Mamografski programi obično traju dve do četiri godine i uključuju anatomiju, fiziologiju, medicinsko snimanje i rad na kursu bezbednosti radijacije. Po završetku programa obuke, u zavisnosti od zemlje, mogli biste da polažete ispit za sertifikaciju mamografije. Nakon što ste položili ispit i stekli sertifikat, možete se prijaviti za poslove kao mamograf.

  Šta ću studirati tokom diplome mamografije?
  Studenti će naučiti o fizici rendgenskih zraka, anatomiji i fiziologiji dojke i kako upravljati mamografskom opremom. Oni će takođe proučavati otkrivanje raka dojke i dijagnozu i metode za smanjenje izloženosti radijaciji.