Keystone logo

3 Zdravstvo Programi u Kozmetička hirurgija 2024

Filteri

Filteri

  • Zdravstvena zaštita
  • Hirurgija
  • Kozmetička hirurgija
Polja studija
  • Zdravstvena zaštita (3)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Zdravstvo Programi u Kozmetička hirurgija

Šta je kozmetička hirurgija?
Estetska hirurgija je vrsta plastične hirurgije koja ima za cilj poboljšanje izgleda osobe. Uobičajene kozmetičke operacije uključuju povećanje grudi, liposukciju i operaciju nosa. Iako se većina kozmetičkih operacija izvodi iz estetskih razloga, neke se takođe mogu uraditi kako bi se ispravila urođena mana ili povreda.

Šta mogu da uradim sa diplomom iz kozmetičke hirurgije?
Postoje mnoge opcije karijere na raspolaganju za one sa diplomom u estetskoj hirurgiji. Neki ljudi biraju da rade u privatnoj ordinaciji, dok drugi mogu da rade u bolnici ili na klinici. Neki kozmetički hirurzi takođe mogu predavati na medicinskoj školi ili vršiti istraživanje.

Koje vrste diploma postoje na Kozmetičkoj hirurgiji?
Postoji mnogo različitih vrsta estetske hirurgije stepeni na raspolaganju. Neki programi se fokusiraju na opštu plastičnu hirurgiju, dok drugi mogu da se specijalizuju za određenu vrstu procedure. Mnoge škole nude stipendije ili rezidencije za one koji žele da nastave obuku.

Šta ću studirati tokom diplome estetske hirurgije?
Tokom diplome kozmetičke hirurgije, učenici se uče o različitim tehnikama koje se koriste u plastičnoj hirurgiji. Takođe će proučavati anatomiju i fiziologiju ljudskog tela, kao i principe estetike. Pored toga, studenti se uče i o etičkim i pravnim aspektima kozmetičke hirurgije.