Keystone logo
© Credits to Ameena Athab
University of North Georgia - UNG

University of North Georgia - UNG

University of North Georgia - UNG

Uvod

Lideri u obrazovanju u Gruziji

Univerzitet Severne Džordžije je deo Univerzitetskog sistema Gruzije i označen je kao državna liderska institucija i Vojni koledž Gruzije. Sa oko 20.000 studenata, Univerzitet Severne Džordžije je jedan od najvećih državnih javnih univerziteta. Pozicioniran u najbrže rastućem regionu države, UNG se sastoji od pet kampusa ujedinjenih jednom misijom fokusiranom na akademsku izvrsnost i akademske i ko-nastavne programe koji razvijaju studente u lidere za raznoliko i globalno društvo.

Istorija UNG-a

Početkom 2012. godine, Univerzitetski sistem Gruzije odbora regentova preporučio je konsolidaciju& Državnog univerziteta koledža Severna Džordžija, koji je osnovan 1873. godine u Dahlonega, Džordžija, i Gejnsvil State College, koji je osnovan 1964. godine u Gejnsvilu, Džordžija. Konsolidacija je postala zvanična 8. januara 2013. godine, stvarajući Univerzitet Severne Džordžije (UNG), sa četiri kampusa širom severoistočne Džordžije.

U avgustu 2015, UNG otvorio dodatni kampus u Blue Ridge, Džordžija, da služi studentima u najsevernijem regionu države.

Kao regionalna institucija sa više kampusa i premijer viši vojni koledž, UNG je jedinstven u opseguPathways obrazovnih koje nudi studentima. Od pridruženih diploma do programa na diplomskom nivou, UNG pruža niz mogućnosti da pomogne razvoju učenika u lidere za raznoliko i globalno društvo. Jedan od samo šest federalno određenim višim vojnim fakultetima u naciji, univerzitet nosi razliku Vojni koledž Gruzije i njen nacionalno priznata vojska ROTC programa privlači studente iz cele države, region, i nacija. Pored toga, UNG je označen od strane Univerzitetskog sistema Gruzije kao državnu lidersku instituciju i stekao je klasifikaciju angažovanja zajednice od Carnegie fondacije za unapređenje nastave.

Naša kultura

Univerzitet Severne Džordžije je zajednica studenata, fakulteta, osoblje, alumni, i prijatelji koji su posvećeni obrazovnoj izvrsnosti, razvoj liderstva, i angažovanje zajednice.

Institucionalne vrednosti UNG-a - izvrsnost, fokus učenika, integritet, angažovanje i usluga - od suštinskog su značaja za naš identitet i misiju pripreme studenata da postanu lideri u raznovrsnom i globalnom društvu. Kultura UNG-a pojačava tu posvećenost i našu ulogu odgovornog upravitelja resursa i odgovornosti kojima smo povereni.

Naša vizija

Univerzitet Severne Džordžije će biti regionalni i nacionalni lider za akademske izvrsnosti, angažovanje, obrazovne mogućnosti, i razvoj liderstva.

Naša misija

Univerzitet Severne Džordžije, regionalna institucija sa više kampusa i premijer viši vojni koledž, pruža kulturu akademske izvrsnosti u okruženju fokusiranom na studente koje uključuje kvalitetno obrazovanje, uslugu, istraživanje i kreativnost. To se postiže širokim pristupom sveobuhvatnim akademskim i ko-nastavnim programima koji razvijaju studente u lidere za raznoliko i globalno društvo. Univerzitet Severne Džordžije je univerzitetski sistem Gruzije liderska institucija i Vojni koledž Gruzije.

Naše vrednosti

 • Izvrsnost - Promovisanje standarda performansi i odgovornosti koji premašuju očekivanja
 • Studentski fokus - Olakšavanje uspeha i postizanje obrazovnih ciljeva za sve studente i negovanje prijatnog okruženja koje vrednuje i odražava raznolikost i uključenost.
 • Integritet - Negovanje u sebi i drugima spremnost i postojanost da delujemo iskreno i etički
 • Angažovanje - Promovisanje aktivnog učešća, intelektualnog istraživanja i kreativnosti, saradnje i partnerstva u zajednici
 • Usluga - Davanje sebe da poboljša život i bogatstvo univerziteta i svih njegovih članova, kao i veće zajednice

Karakteristike kampusa

Kampus Dahlonega

Smeshten u podnozhјu planine Blue Ridge, kampus Dahlonega pomazhe studentima da ispune svoј potentsiјal od 1873. UNG јe јedan od samo shest vishih voјnih koledža u zemlji sa skoro 800 kadeta u nashem nagraђivanom programu Armi ROTTs sa sedishtem ovde .

Sa vishe od 100 klubova u kampusu, plus grchki zhivot, internatsionalni sport i studentske aktivnosti, imaћete mnogo nachina da se ukljuchite i steknete priјatelje u kampusu. Voleћete da iskoristite svoјe slobodno vreme da probate prodavnitse i restorane oko istoriјskog gradskog trga ili dozhivite velichanstven pogled sa planinarenja јednom od oblizhnjih planinskih staza. A kada ste raspolozheni za zabavu u velikom gradu, mi smo na samo sat vremena vozhnje od Atlante.

Gainesville Tsampus

Dom za vishe od 7.500 studenata koјi putuјu na posao, kampus Gainesville јe oko јedan sat severno od metroa Atlante, pruzhaјuћi vam praktichan pristup velikim gradskim atraktsiјama, zaјedno sa mnoshtvom optsiјa za lokalnu zabavu ili јednostavno lenjiv dan na prelepom јezeru Lanier.

Sa svoјom lokatsiјom kao regionalnim chvorishtem za zdravstvo, poljoprivredu, maloprodaјu i druge kljuchne industriјe, Gainesville Tsampus јe na јedinstvenoј pozitsiјi da vam omoguћi pristup poslovima i stazhiranju u razlichitim naprednim industriјama.

  Izjave studenata

  Lokacije

  • Dahlonega

   82 College Circle Dahlonega, GA 30597, 30533, Dahlonega

  • Gainesville

   3820 Mundy Mill Rd. Oakwood, GA 30566, , Gainesville

   Pitanja