Keystone logo
University of Miskolc

University of Miskolc

University of Miskolc

Uvod

Кампус традиције, знања и духа заједнице

Смештен у опуштеном амбијенту

Јединствен кампус у прелепом природном окружењу, савремено опремљеним лабораторијама, предаваоницама, радионицама, студентским домовима и објектима за спорт, културу и забаву – ово је University of Miskolc .

Основан 1735. године, као институт за обуку стручњака за рударство и металургију, који је служио као узор многим политехничким институтима у свету, University of Miskolc је одувек заузимао значајно место у култивацији наука, у стручном образовању и обуци. Током последњих неколико деценија 20. века, Институција се развила у пуноправан живописни универзитет са традиционална три техничка факултета (науке о Земљи, науке о материјалима, машинство и информатика) и новим факултетима економије, права, уметности и Хуманистичке науке, здравствена заштита и музика, такође курсеви континуираног образовања или више стручне обуке. Универзитет има око 10.000 студената и близу 600 академског особља уз помоћ приближно једнаког броја техничких и административних радника.

Већина зграда Универзитета налази се у Егиетемварос-у ('Универзитетском граду'), јединственом и пространом кампусу, који је изграђен по моделу америчког кампуса и окружен је великим парком. Универзитетски град – са својих 850.000 квадратних метара територије – део је града Мишколца. Музички институт Барток Бела, који је интегрисан у универзитет 1997. године, налази се у Палати музике у центру града.

Универзитет има уговоре о сарадњи са преко 150 страних универзитета, као и 160 билатералних споразума у оквиру програма мобилности ЕРАСМУС. University of Miskolc је прва мађарска институција која је 2008. године освојила 'Награду за квалитет високог образовања'.

Дуге историјске традиције су комбиноване са новим правцима у истраживању и образовању. Висок квалитет образовања на University of Miskolc показује не само број добијених стручних награда већ и све веће интересовање страних и мађарских студената да изаберу University of Miskolc за наставак студија на највишем академском нивоу. Наше дипломце тражи широк спектар потенцијалних послодаваца.

Мишколц је град који се налази у североисточној Мађарској и углавном је познат по својој индустрији. Такође је седиште округа Боршод-Абауј-Земплен и научни и културни центар северноугарске регије.

Из Мишколца, позната винска регија Токај је надомак и лепи излети се могу одвести до оближњих планина и језера, или до историјских градова укључујући Егер, Сарошпатак и прелепи Силвасварад.

University of Miskolc поздравља сврсисходне и мотивисане студенте који желе да буду квалификовани у традиционалном, али модерном и свежем академском окружењу.

Prijem

Karakteristike kampusa

 • Veličina kampusa:

  30

 • Izdvajaju arhitekturu:

  4

 • Broj zgrada:

  13

 • Smeštaj:

  7 dormitories

Lokacije

 • Miskolc

  H-3515 Miskolc-Egyetemváros, , Miskolc

Pitanja