Keystone logo
University of Lethbridge Доктор филозофије популационих студија у здравству
University of Lethbridge

Доктор филозофије популационих студија у здравству

Lethbridge, Канада

48 Months

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Request earliest startdate

CAD 4.973 / per semester *

Na kampusu

* домаћи студенти: 2.946,37 ЦАД | међународни студенти: 5.413,80 ЦАД

Uvod

Тхе Пх.Д. Популационе студије у здравству су интердисциплинарне природе и заједнички се изводе од стране Факултета здравствених наука и Факултета наука и уметности. Студенте у овом програму обично надгледају чланови факултета у дисциплинама здравствених и друштвених наука.

Студенти регистровани на Популационим студијама у здравству ће испитати пресек између контекста у којима појединци, породице и заједнице живе и раде, и доживљавају здравље и благостање. Конкретно, главни се фокусирају на:

Идентификовање сложених структурних фактора и ресурса који утичу на здравствену праведност

Студенти ће бити изложени теоријским оквирима везаним за здравствени статус становништва, укључујући социјалне и еколошке детерминанте здравља.

Идентификовање и разумевање карактеристика заједнице и здравственог система и политичког окружења да би се разумели ресурси здравственог система и како су они ефикасни у решавању здравствених проблема становништва

Систематски, научни приступ проучавању популацијских студија о здрављу унапредиће тренутно разумевање сложености здравља и болести, истовремено стварајући начине за решавање здравствених проблема. Поред фокусирања на здравствене дефиците или факторе ризика, популационе студије такође могу идентификовати стратегије за одржавање или унапређење здравља. Испитивање контекстуалних фактора може помоћи доносиоцима одлука да одреде генерализацију стратегија са другим, сличним популацијама.

Предмет Популационе студије у здравству је програм заснован на тези. Академски програм сваког студента интегрише концентрацију која је декларисана, са њиховим истраживањем, свеобухватним испитивањем и радом на курсу синхронизованим око истакнутих тема концентрације и одређеног истраживачког проблема који се бави. У зависности од академске позадине, од студената се може захтевати да заврше до шест курсева. Услови за курс се нуде комбинацијом самосталних студија, које ће бити директно прилагођене темама декларисане концентрације, и постојећих редовних постдипломских курсева из друштвених и здравствених наука.

Ishod programa

Nastavni plan i program

Prijem

Program Školarina

Stipendije i finansiranje

Izjave studenata

O školi

Pitanja