Keystone logo
University of Cyprus

University of Cyprus

University of Cyprus

Uvod

Vizija i misija

University of Cyprus Cilj je da se uspostavi kao pionirska istraživačka institucija koja ostvaruje međunarodno naučno priznanje u evropskom visokom obrazovanju, nudeći konkurentne programe i postane Centar izvrsnosti u širem evro-mediteranskom regionu.

Glavni ciljevi Univerziteta su dvostruki: promocija stipendije i obrazovanja kroz nastavu i istraživanje, i unapređenje kulturnog, društveni, i ekonomski razvoj Kipra.

U tom kontekstu, Univerzitet veruje da obrazovanje mora da obezbedi više nego jednostavno nagomilavanje znanja. Takođe mora podstaći aktivno učešće učenika u procesu učenja i sticanja onih vrednosti neophodnih za odgovorno učešće u zajednici. Univerzitet postavlja visoke standarde za sve grane stipendije.

Istraživanje se promoviše i finansira u svim odeljenjima za doprinos stipendiranju uopšte i za lokalne i međunarodne aplikacije.

Opšte informacije

University of Cyprus To je javno korporativno telo. Njime upravlja Savet Univerziteta, koji se sastoji od oba imenovana vlada i univerzitetski izabrani članovi, i Senat gde su članovi viši akademsko osoblje. Fakultetima i odeljenjima upravljaju interni odbori; svaki fakultet predvodi izabrani dekan, a svako odeljenje vodi izabrani predsednik. Rektorov savet ima izvršne nadležnosti u vezi sa dnevnim ili aktuelnim pitanjima.

Upravna tela UCI

Savet je nadležan za upravljanje i nadzor administrativnih i finansijskih poslova Univerziteta i njegove imovine. Savet priprema godišnji budžet Univerziteta za finansijsku godinu koja počinje prvog januara i završava 31. decembra svake godine i ratifikuje ili promocije akademskog i administrativnog osoblja Univerziteta.

Senat je najviše akademsko telo Univerziteta i odgovoran je za akademske poslove Univerziteta, kako nastavno, tako i za istraživanje.

Rektorov savet ima izvršne nadležnosti u vezi sa dnevnim ili aktuelnim stvarima, koje Senat dodeljuje po preporuci rektora, ili Savet po preporuci predsednika Saveta.

Lokacije

  • Aglantzia

    University House "Anastasios G. Leventis" 1 Panepistimiou Avenue, 2109, Aglantzia

    Pitanja