Keystone logo
University of Pavia Магистрирала медицину и хирургију
University of Pavia

Магистрирала медицину и хирургију

Pavia, Италија

6 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Jul 2024

EUR 4.800 / per year *

Na kampusu

* za studente iz EU, naknade se zasnivaju na prihodima porodice studenata. Oni se kreću od oko 156 evra do 4800 evra godišnje. Za studente koji nisu iz EU paušal se utvrđuje prema državljanstvu i kreće se od 400 do 4500 evra

Uvod

Kurs Harvey medicine i hirurgije osnovao je 1. oktobra 2009. profesor Ermanno Gherardi, šef odeljenja za molekularnu medicinu.

To je šestogodišnji magistarski studij medicine i hirurgije u jednom ciklusu. Smatralo se da Harvijev kurs „ ne samo da podučava medicinsku profesiju, već i da izgradi čvrstu naučnu osnovu za kontinuirano usavršavanje koje će biti od vitalnog značaja za prihvatanje i razumevanje buduće medicine ”.

Harveyjev kurs medicine i hirurgije je prvi kurs medicine koji se u potpunosti predaje na engleskom jeziku u Italiji , zajedno sa nekoliko drugih programa doktorske medicine koje nudi University of Pavia .

Kurs je dobio ime po Vilijamu Harviju (1578-1657), britanskom lekaru iz sedamnaestog veka, pioniru u pravilnom razumevanju i opisivanju sistema cirkulacije.

Harvey kurs proizilazi iz potrebe za međunarodnom medicinskom školom (tj. na engleskom jeziku) u Italiji. Nastavni plan i program kombinuje davno uspostavljene italijanske nastavne metode sa modernim paradigmama interaktivnog učenja. Harvey pripravnici evoluiraju u dobro zaokružene doktore kroz novi široki program studija i opsežnu praktičnu obuku u renomiranim klinikama Pavia i njihovim istraživačkim laboratorijama. Ovo uključuje rigorozan i praktičan program seminara koji pružaju Harveyjevi pažljivo odabrani lokalni i međunarodni predavači koji se sastoje od vrhunskih kliničara, profesora i naučnika.

Prijem

Stipendije i finansiranje

Nastavni plan i program

Rangiranje

Program Školarina

O školi

Pitanja