Keystone logo
The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

The University of Edinburgh

Uvod

The University of Edinburgh je konstanta u našem kompleksnom svetu koji se brzo menja više od 400 godina.

<img class ="inserted-image image-element img-responsive" naslov ="Student u< prelaznom rasponu =" ne"> Univerzitet u Edinburgu" src =" https://keystoneacademic-res.cloudinary.com/image/upload/q_auto,f_auto,w_743,c_limit/element/18/188668_onlineheaderms3.png" alt =" 188668_onlineheaderms3.png" data-json ="{"author":"University of Edinburgh","author_url":"","source":""}"/>Kao trajni efekti pandemije Covid-19, društvo se suočava sa značajnim izazovima. Kao vodeći globalni univerzitet, uvereni smo obrazovanje će igrati vitalnu ulogu u rešavanju tih problema i uživaju našu zajedničku odgovornost da odgovori na njih.

To je nešto što je naša zajednica oduvek radila. Zajedno smo proširili dubinu ljudskog znanja i poboljšali živote običnih ljudi.

Istraživanja sprovedena ovde dovela su do otkrića hloroformne anestezije, čestice Higgsovog bozona i in-vitro oplodnje. Naši akademici, studenti i alumni otkrili su ugljen-dioksid, vodili škotsko prosvetiteljstvo postavljajući temelje savremene misli, razvili genetski modifikovanu vakcinu protiv hepatitisa B i identifikovali SARS koronavirus.

Dugo smo uživali u duhu inovacija i saradnje i nastavljamo to danas. Ponosno smo otvoreni za sve, okupljajući ljude sa novim izgledima i perspektivama u međunarodnoj zajednici koja uspostavlja kapital podataka Evrope, bori se protiv klimatskih promena i otvara put novim tretmanima plodnosti. Naši naučnici traže lekove za rak, preuređuju lekove za poboljšanje lečenja koronavirusa Covid-19 i doprineli globalnoj potrazi za vakcinom.

Zajedno smo danas otvoreni za svet kako bismo sutra mogli uticati na svet.

Zahtevi za vizu

Rangiranje

Lokacije

  • Old College, South Bridge, Edinburgh, EH8 9YL, Edinburgh

Pitanja