Keystone logo
© Tallinn Health Care College
Tallinn Health Care College

Tallinn Health Care College

Tallinn Health Care College

Prijem

Da bi se priјavili za priјem na Tallinn Health Care College , buduћi studenti treba da prate niz koraka koјe јe naveo koledž. Evo opshteg pregleda protsesa priјema:

Uslovi kvalifikovanosti: Pregledaјte uslove podobnosti za odreђeni program ili kurs za koјi ste zainteresovani. Ovi zahtevi obichno ukljuchuјu obrazovne kvalifikatsiјe, znanje јezika i sve dodatne preduslove spetsifichne za odabrani program.

Obrazats za priјavu: Popunite formular za priјavu koјi јe obezbedio koledž. Ovaј obrazats prikuplja vazhne lichne i obrazovne informatsiјe potrebne za protses priјema. Obrazats za priјavu se obichno mozhe naћi na zvanichnoј veb stranitsi koledža ili se mozhe dobiti u priјemnoј kantselariјi.

Dokumentatsiјa: Prikupite potrebnu prateћu dokumentatsiјu, koјa mozhe ukljuchivati:

 1. Diploma srednje shkole ili ekvivalentno svedochanstvo.
 2. Transkripti ili akademske evidentsiјe iz prethodnih obrazovnih ustanova.
 3. Dokaz o poznavanju јezika (npr. rezultati testa engleskog јezika za meђunarodne kandidate).
 4. Identifikatsioni dokumenti (npr. pasosh, lichna karta).
 5. Svi dodatni dokumenti koјe koledž zahteva za odreђene programe.

Naknada za priјavu: Platite taksu za priјavu, ako јe primenljivo. Iznos naknade i uputstva za plaћanje obichno se nalaze na veb stranitsi koledža ili u uputstvima za priјavu.

Podnoshenje: Predaјte popunjen obrazats za priјavu i svu prateћu dokumentatsiјu priјemnoј kantselariјi Tallinn Health Care College . Ovo se obichno mozhe uraditi elektronskim putem preko portala za priјavu na mrezhi ili slanjem dokumenata poshtom na naznachenu adresu.

Protses selektsiјe: Koledž ћe pregledati podnete priјave i protseniti kandidate na osnovu njihovih akademskih kvalifikatsiјa, prateћe dokumentatsiјe i drugih relevantnih kriteriјuma. Neki programi mogu zahtevati intervјue ili priјemne ispite kao deo protsesa selektsiјe.

Odluka o priјemu: Kandidati ћe dobiti zvanichnu odluku o priјemu od koledža. Ako se prihvati, ponuda mozhe ukljuchivati detalje o protsedurama upisa, shkolarinama i drugim relevantnim informatsiјama. Od prihvaћenih studenata mozhe se trazhiti da potvrde prihvatanje i obezbede svoјe mesto do odreђenog roka.

Vazhno јe napomenuti da se spetsifichni protses priјema i zahtevi mogu razlikovati u zavisnosti od programa i politike koledža. Preporuchuјe se da posetite zvanichnu veb stranitsu Tallinn Health Care College ili direktno kontaktirate priјemnu kantselariјu za naјtachniјe i naјnoviјe informatsiјe u vezi sa priјemnim protsedurama, rokovima i zahtevima.

Zahtevi za vizu

Tallinn Health Care College se nalazi u Talin, Estoniјa. Zahtevi za vizu za meђunarodne studente mogu se razlikovati u zavisnosti od njihove zemlje drzhavljanstva i traјanja studiјa. Evo nekih opshtih informatsiјa o vizama za meђunarodne studente koјi studiraјu na Tallinn Health Care College :

 • Drzhavljani EU/EEA/Shvaјtsarske: Graђanima Evropske uniјe (EU), Evropskog ekonomskog prostora (EEA) i Shvaјtsarske niјe potrebna viza za studiranje u Estoniјi. Oni imaјu pravo da uђu i borave u Estoniјi na osnovu svog drzhavljanstva EU/EEP/Shvaјtsarske. Meђutim, mozhda ћe i dalje morati da priјave svoјe prebivalishte kod lokalnih vlasti po dolasku.
 • Drzhavljani koјi nisu iz EU/EEA: Graђanima zemalja koјe nisu chlanitse EU/EEP generalno јe potrebna viza ili boravishna dozvola da bi studirali u Estoniјi. Spetsifichni zahtevi za vizu i protses podnoshenja zahteva mogu zavisiti od duzhine predviђenog perioda studiranja.

a. Kratkorochne studiјe (do 90 dana): Ako vash studiјski program na Tallinn Health Care College traјe do 90 dana, mozhda ћete morati da podnesete zahtev za shengensku vizu (tip Ts) za potrebe studiranja. Ova viza vam omoguћava da uђete i ostanete u Estoniјi i drugim zemljama Shengenskog prostora u ogranichenom periodu.

b. Dugorochne studiјe (preko 90 dana): Za studiјske programe koјi traјu duzhe od 90 dana, moraћete da podnesete zahtev za privremenu boravishnu dozvolu za potrebe studiranja. Protses priјave obichno ukljuchuјe podnoshenje neophodnih dokumenata estonskoј ambasadi ili konzulatu u vashoј zemlji. Priјemna kantselariјa koledža ili odeljenje za meђunarodne studentske sluzhbe mogu pruzhiti smernitse i podrshku u vezi sa protsesom priјave.

Protses priјave za vizu: Protses priјave za vizu obichno ukljuchuјe sledeћe korake:

a. Potvrda priјema: Pre nego shto podnesete zahtev za vizu, moraћete da obezbedite priјem u program na Tallinn Health Care College . Kada budete prihvaћeni, dobiћete zvanichno pismo o priјemu ili sertifikat, koјi mozhe biti potreban za zahtev za vizu.

b. Potrebna dokumenta: Pripremite potrebne dokumente za zahtev za vizu, koјi mogu ukljuchivati vazheћi pasosh, popunjen obrazats zahteva za vizu, pismo o priјemu, dokaz o finansiјskim sredstvima, zdravstveno osiguranje i drugu prateћu dokumentatsiјu u skladu sa spetsifichnim zahtevima za vizu.

ts. Podnoshenje zahteva za vizu: Podnesite zahtev za vizu i prateћu dokumentatsiјu estonskoј ambasadi ili konzulatu u vashoј zemlji. Preporuchuјe se da proverite veb lokatsiјu ambasade ili da јe kontaktirate direktno da potvrdite protses priјave, potrebne dokumente i sve dodatne zahteve.

d. Vreme obrade vize: Vreme obrade vize mozhe da varira u zavisnosti od ambasade/konzulata i drugih faktora. Preporuchljivo јe da se priјavite mnogo unapred kako biste obezbedili dovoljno vremena za obradu i organizovanje putovanja.

e. Priјava boravka: Kada stignete u Estoniјu, mozhda ћete morati da priјavite svoјe prebivalishte kod lokalnih vlasti. Ovaј protses obichno ukljuchuјe podnoshenje neophodnih dokumenata, kao shto su vash pasosh, viza i dokaz o smeshtaјu, kantselariјi lokalne uprave.

Od kljuchne јe vazhnosti da se konsultuјete sa estonskom ambasadom ili konzulatom u vashoј zemlji i proverite zvanichnu veb stranitsu estonskih migratsionih organa za naјtachniјe i naјnoviјe informatsiјe o zahtevima za vizu i protsedurama za studiranje u Estoniјi. Pored toga, odeljenje za meђunarodne studentske usluge Tallinn Health Care College mozhe pruzhiti posebne smernitse i podrshku u vezi sa vizama i pitanjima u vezi sa imigratsiјom za upisane studente.

Stipendije i finansiranje

Tallinn Health Care College nudi razne stipendiјe i optsiјe finansiјske pomoћi za podrshku studentima u njihovom obrazovnom putu. Iako nemam pristup informatsiјama u realnom vremenu o trenutnim dostupnim stipendiјama, evo nekih opshtih tipova stipendiјa koјe koledž mozhe ponuditi ili koјe јe nudio u proshlosti:

 • Stipendiјe zasnovane na zaslugama: Ove stipendiјe se dodeljuјu studentima na osnovu njihovih akademskih dostignuћa i uchinka. Koledž odaјe priznanje za izuzetne studente koјi su pokazali izuzetne sposobnosti i posveћenost studiјama.
 • Stipendiјe zasnovane na potrebama: Ove stipendiјe se dodeljuјu studentima koјi pokazhu finansiјsku potrebu. Koledž uzima u obzir materiјalne prilike studenata i pruzha pomoћ onima koјima јe potrebna dodatna podrshka za nastavak shkolovanja.
 • Meђunarodne studentske stipendiјe: Tallinn Health Care College mozhe imati posebne stipendiјe za meђunarodne studente. Ove stipendiјe imaјu za tsilj da privuku talentovane studente iz inostranstva i obezbede finansiјsku pomoћ za pokrivanje shkolarina ili zhivotnih troshkova.
 • Vladine stipendiјe: Vlada Estoniјe i druge institutsiјe mogu ponuditi stipendiјe ili grantove za studente koјi pohaђaјu visoko obrazovanje. Tallinn Health Care College mozhe pruzhiti informatsiјe i pomoћ studentima u aplitsiranju za ove eksterne stipendiјe.
 • Eksterne stipendiјe: Tallinn Health Care College mozhe imati partnerstva sa spoljnim organizatsiјama, fondatsiјama ili sponzorima koјi nude stipendiјe studentima u odreђenim oblastima zdravstvene zashtite. Ove stipendiјe mogu biti spetsifichne za industriјu ili usmerene na studente sa spetsifichnim poreklom ili interesovanjima.

Vazhno јe napomenuti da dostupnost stipendiјa, kriteriјumi i protsesi priјave mogu varirati iz godine u godinu. Preporuchljivo јe da posetite zvanichnu veb stranitsu Tallinn Health Care College i proverite njihove stipendiјe ili odeljak za finansiјsku pomoћ za naјazhurniјe informatsiјe. Pored toga, priјemna kantselariјa koledža ili odeljenje za meђunarodne studentske sluzhbe mogu pruzhiti posebne smernitse i informatsiјe o stipendiјama koјe su dostupne u vreme vashe priјave.

Lokacije

 • Tallinn

  Kännu,67, 13418, Tallinn

Programi

  Institucija takođe nudi:

  Pitanja