Keystone logo

Solvay Brussels School of Economics & Management - Executive Education

A logo

Uvod

Ko smo mi

Školu ekonomije i menadžmenta Solvai Brisel (SBS-EM) stvorio je 1903. godine Ernest Solvai, poznati humanista i kapiten industrije. Danas je škola ponosna što je deo Univerziteta Libre de Brukelles (ULB), koji sada ima među svojim fakultetima visokokvalitetni fakultet posvećen ekonomiji i menadžmentu.

Kao i uvek, SBS-EM poštuje glavne ciljeve koje su postavili njegovi osnivači, a to su: obuka lidera koji teže idealu „Homo Universalis“, ističući kroz svoje programe neophodnost multidisciplinarne perspektive i fokusiranje na kvantitativne i naučne pristupe.

Škola takođe deli zajedničke vrednosti sa ULB-om, posebno princip slobodnog istraživanja, pristup zasnovan na kritičkom razmišljanju i fokus na istraživanju.

Škola ekonomije i menadžmenta u Solvai Briselu poznata je po strogom i zahtevnom obrazovnom sistemu, fokusirajući se na izvrsnost na svim nivoima. Ova vizija i način razmišljanja, kao njegova visoko međunarodna mreža alumni, omogućavaju Školi da obučava lidere sutrašnjeg društva.

Misija

Naša misija je da imamo odlučujući i pozitivan uticaj na rešavanje ekonomskih i poslovnih izazova. Sa jakim naglaskom na kvantitativne metode, proizvodimo pionirska istraživanja i edukujemo žene i muškarce da postanu istinski lideri i preduzetnici u svojim oblastima.

Vizija

Da bude vrhunski Evropska škola ekonomije i menadžmenta integrisan u istraživačkoj bazi univerziteta, kombinujući jedinstveni spoj naučne strogosti, kontekstualnog angažovanja, i veštine rešavanja problema sa ambicioznim globalnim dometa.

Vrednosti

SBS-EM neguje određene osnovne vrednosti, koje čine temelj za svoje obrazovne i istraživačke misije. Oni takođe inspirišu njegovu filozofiju u pogledu unutrašnjeg upravljanja, strateškog planiranja i pedagoških metoda.

  • Besplatna istraga: Izazivamo naše studente i zainteresovane strane da otvore svoj um širokom spektru perspektiva i usvoje kritički stav.
  • Izvrsnost: Svi težimo najvišim standardima performansi.
  • Preduzetnički duh: Očekujemo od svih naših zainteresovanih strana da pokažu inicijativu, inovacije i liderstvo.
  • Multidisciplinarnost: Gradimo na punom mešavinu univerzitetskih disciplina i naše stručnosti u ekonomiji i menadžmentu.
  • Jednake mogućnosti: Pružamo pristup studentima iz svih društveno-ekonomskih sredina.
  • Demokratsko upravljanje: Praktičari, akademici, istraživači, studenti i osoblje svi imaju glas u našem upravljanju.
  • Društvena relevantnost: Negujemo dugu tradiciju korporativne društvene odgovornosti, etike i različitosti u javnim institucijama i poslovnom svetu.

Zašto je SBS-EM pravi izbor

Znamo prvo pitanje koje ste sebi postavili:" zašto bih studirao na Školi ekonomije i menadžmenta u Solvai Briselu? " Naravno, imamo odgovore za vas, pa evo svih razloga zbog kojih je očigledno da biste trebali studirati na SBS-EM!

Škola pruža napredne veštine u kvantitativnim i analitičkim tehnikama, sa izuzetnim diplomcima poznatim po odličnim evidencijama plasmana.

Škola Solvai Brisel ima veliku svetsku reputaciju. To znači da ćete nakon diplomiranja imati visokokvalitetnu diplomu u svojim rukama, prepoznatu širom sveta! Reputacija škole za izvrsnost i strogost datira više od sto godina.

Kao Solvai student, deo ste ogromne studentske zajednice, a nakon diplomiranja možete se pridružiti velikoj mreži alumni od više od 30.000 članova, uključujući izvršne direktore i preduzetnike visokog profila. Ove zajednice će uvek biti tu za vas u svim fazama vašeg života!

Diplomiranje na SBS-EM daje vam snažne veze sa korporativnim i institucionalnim svetovima kroz program kreditiranog stažiranja škole, korporativnih događaja i konferencija prilagođenih svakom programu Solvai.

Zašto Brisel?

Na pitanje o Briselu, mnogi ljudi će vam reći istu stvar: mali je. Ovo je briselski paradoks ukratko. Trostruka prestonica (Evrope, Belgije i regiona Flandrije), dom sedišta NATO-a i EU, evropska baza za veliki broj međunarodnih korporacija (uključujući više od 1.000 samo iz Sjedinjenih Država), sa populacijom od više od 300.000 bivših mačaka, neverovatno kosmopolitsko okruženje... A ipak, Brisel ostaje vrlo opušten i opušteni grad koji uspeva da zadrži svoj ljudski obim.

Zrelo sa svim sadržajima i zabavom koju biste očekivali od glavnog grada, od hotela, barova i restorana do muzeja i poznatih spomenika, Brisel je i dalje lako zaobići. Van špica, možete preći grad za samo 20 minuta. Sam centar grada je lako prohodan. Poslednje, ali ne najmanje važno, gradske zelene površine (parkovi - šume - šume) čine 13,8% njegove površine.

Istorijski usidrena u srcu ove velike metropole, Solvai Briselska škola ekonomije i menadžmenta koristi geostrateške snage grada kako bi omogućila svojim studentima da postanu pravi međunarodni profesionalci sa visokim potencijalom za umrežavanje.

Istraživanje na Solvai Briselskoj školi za ekonomiju i menadžment

Izvanredno međunarodno istraživanje je od ključnog značaja za SBS-EM. Ne samo zato što razvija naše razumevanje ekonomskih i upravljačkih fenomena - što naknadno omogućava praktično istraživanje koje teži poboljšanju poslovanja i javne prakse -, već i zato što se vraća u naše učionice jer podstiče naše članove fakulteta da u svoju nastavu unesu vredna nova otkrića i metode. Glavni primer ovog drugog su naša dva uspešna doktorska programa (jedan u ekonomiji i jedan u menadžmentu) koji pružaju doktorskim studentima najnovije alate koji im omogućavaju da doprinesu istraživačkoj granici u svojim oblastima specijalizacije.

Naš fakultet je dobio široko međunarodno priznanje za svoje istraživanje. Naši članovi fakulteta uključuju dobitnika nagrade Franckui („Belgijski Nobelova nagrada“), laureat nagrade IRJO Jahnsson, dva momka iz Econometric Societi, osam bivših Franckui stolice, počasni član Američke akademije umetnosti i nauka, i više. Naša škola je takođe dobila brojne konkurentne grantove, uključujući šest od Evropskog saveta za istraživanje.

Pored ovih prestižnih akademskih nagrada, ekspertiza naših članova fakulteta je takođe prepoznata u praksi, o čemu svedoče brojne stručne pozicije koje naši članovi fakulteta drže, uključujući, u Belgiji, sa Višim savetom za statistiku, Indeksnom komisijom, infrabelom i belgijskim komitetom za korporativno upravljanje, kao i sa OECD-om, Evropskom komisijom, Evropskim ekonomskim i socijalnim komitetom i OKSERA u Evropi. Naši članovi fakulteta su takođe redovno pozvani da se konsultuju sa različitim kompanijama i javnim upravama.

Bram De Rock& Nicolas Van Zeebroeck

Prodekan& bivši prodekan zadužen za istraživanje u SBS-EM

Akreditacije

Lokacije

  • Avenue Franklin Roosevelt 42, 1050, Brussels

Pitanja