Keystone logo
Novosibirsk State University Програм боравка у Дерматовенерологији
Novosibirsk State University

Програм боравка у Дерматовенерологији

Novosibirsk, Русија

0 Years

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Request earliest startdate

Request tuition fees

Na kampusu

Uvod

Nastava meditsine na Novosibirsk State University organizovana јe na osnovu Odseka za meditsinsku biologiјu Odseka za prirodne nauke. 1995. zapocheo јe obuka spetsiјalista kvalifikovanih za biomeditsinsko istrazhivanje. Iste godine Ministarstvo prosvete Ruske Federatsiјe odluchilo јe da otvori meditsinska odeljenja na tri klasichna univerziteta u Moskvi, Petersburgu i Novosibirsku. Akademitsi Ruske akademiјe nauka - Ludmila N.Ivanova, Dmitriј G. Knorre i Valentin V.Vlasov - bili su meђu osnivachima meditsinskog odeljenja u Novosibirsku. Godine 2002. Novosibirsk State University јe dobio dozvolu za poduchavanje opshte meditsine, a sledeћe godine prvi studenti upisani su u Odsјek za meditsinu Odsјeka za prirodne nauke. Odeljenje јe 2003. godine prerastao u novi univerzitetski odsek, a profesor Andrei G. Pokrovski јe postao prvi dekan departmana.


U 2009. godini doshlo јe do prvog diplomiranja Meditsinskog odeljenja Novosibirsk State University . Svi diplomtsi su stekli doktorsku meditsinu sa spetsiјalizatsiјom iz opshte meditsine, a oni koјi su odluchili da nastave sa meditsinskom praksom primljeni su kao stazhisti ili rezidentni lekari u razlichite bolnitse Novosibirskog grada i regiona. Neki diplomtsi su ushli na postdiplomske programe obrazovanja na istrazhivachkim institutima sibirskih filiјala Ruske akademiјe nauka i Ruske akademiјe meditsinskih nauka i pratili kariјeru biomeditsinskih istrazhivanja. Iste godine uspeshno јe dobila drzhavnu akreditatsiјu za nastavu opshte meditsine. Meditsinski odsek u Novosibirsk State University i dalje јe u protsesu rasta. Na Odeljenju јe osnovan Tsentar za postdiplomsko meditsinsko obrazovanje, a zvanichna dozvola za obavljanje postdiplomske prakse i stazhiranja u razlichitim kljuchnim spetsiјalitetima izdata јe Novosibirsk State University 2011. godine.

5479_nov12.jpg


Obrazovni program za nastavu stranih studenata na engleskom јeziku u rezidentsiјi na temu "Dermatovenerologiјa"

Osnovne distsipline:

  • Biologiјa ћeliјa. Matichne ћeliјe imaјu јedinstvenu sposobnost: kada se podele, mogu ili dovesti do vishe matichnih ћeliјa, ili razlichitih spetsiјalizovanih tipova ћeliјa. Kod misheva i ljudi, sloј ћeliјa na bazi kozhe sadrzhi matichne ћeliјe koјe se mogu razviti u spetsiјalizirane ћeliјe u sloјevima iznad. U nekom trenutku u zhivotu, matichne ћeliјe na bazi kozhe prestaјu proliferirati i pochinju da se razlikuјu u ћeliјama koјe chine samu kozhu. Da bi to uradili, oni moraјu iskljuchiti program 'matichnih ћeliјa' u svoјim genom i ukljuchiti program 'kozhne ћeliјe'. Prouchavanje matichnih ћeliјa otvara nove horizonte u razumevanju patogeneze bolesti kozhe i proshiruјe moguћnosti terapiјe u dermatologiјi i kozmetologiјi.
  • Molekularna biologiјa јe grana biologiјe koјa se bavi strukturom i funktsiјom makromolekula (npr. Proteina i nukleinskih kiselina koјe funktsionishu unutar ћeliјa kozhe, i ћeliјe tih struktura koјe se nalaze u kozhi) koјe su od sushtinskog znachaјa za zhivot. Bioloshke realnosti diktiraјu da efikasni proizvodi za negu kozhe ili lechenje mogu biti izvedeni samo iz razumevanja funktsionisanja ћeliјa.
  • Stanari su uronjeni u obuku za dermatopatologiјu dnevnim odјavama sa osobljem dermatopatologiјe, spetsiјalizovanim konferentsiјama dermatopatologiјe, samootsenjivanjem staklenih slaјdova. Iskustvo stecheno tokom ove rotatsiјe pruzha stanovniku uvid u praksu dermatopatologiјe od initsiјalne obrade biopsiјskih uzoraka do optimalne interpretatsiјe histoloshkih slaјdova i pisanja izveshtaјa o patologiјi.
  • Biokemiјa. Za diјagnozu bolesti kozhe chesto se koriste biokemiјski testovi. Biokemiјa kursa prilagoђena zahtevima dermatologiјe i venereologiјe i ukljuchuјe uske aspekte biohemiјskih poremeћaјa kod kozhnih oboljenja.
  • Genetika. Genetska predispozitsiјa јe vazhna u diјagnozi mnogih kozhnih bolesti, tako shiroko rasprostranjenih kao ektsem i psoriјaza, kao iu razvoјu i oni su se sreli. Tok genetike obraђuјe naјvazhniјe probleme nasljednih bolesti za dermatologiјu.

O školi

Pitanja