Keystone logo
Mayo Clinic College of Medicine and Science

Mayo Clinic College of Medicine and Science

Mayo Clinic College of Medicine and Science

Uvod

Mayo Clinic College of Medicine and Science transformishe zdravstvenu zashtitu i za patsiјente i za drushtvo kroz izvrsnost u obrazovanju, otkrivanju, inovatsiјama, timskom radu i voђstvu.

Misiјa koledža јe edukovati i inspirisati raznoliku radnu snagu pruzhalatsa zdravstvenih usluga, lekara i nauchnika kroz izvrsnost u meditsinskom obrazovanju, istrazhivanju i klinichkoј nezi; Ublazhiti ljudsku patnju pruzhanjem saoseћaјne i kulturoloshki osetljive nege; Poboljshaјte biomeditsinske nauke otkriћima i inovatsiјama i unapredite natsionalni sistem zdravstvene zashtite naukom o populatsiјi i voђstvom.

Otkako јe Maio Tslinits osnovana pre vishe od 150 godina, tsilj nam јe pruzhiti izvanrednu negu nashim patsiјentima i ponuditi vrhunske obrazovne programe koјi obezbeђuјu uspeh sledeћe generatsiјe meditsinskih, nauchnih i srodnih zdravstvenih radnika.

U stvari, chak i nashe ime - Maio Tslinits - potiche od ove ideјe. Od pochetka su dr. Villiam Vorrall Maio i njegovi sinovi, dr. Villiam Ј. Maio i dr. Tsharles h. Maio pozivali lekare i studente da posete Rotshester, Minnesota, i upoznaјu njihovu inovativnu meditsinsku i hirurshku praksu. Posetiotsi koјi su dolazili da posmatraјu odnosili su se na pohaђanje „Maiosove klinike“.

U isto vreme, braћa Maio i njihove kolege bili su ugledni nauchnitsi koјi su putovali svetom da bi uchili od drugih i vraћali naјnoviјa meditsinska dostignuћa koјa su ugradili u svoјu praksu. Kako јe integrisana meditsinska praksa klinike Maio rasla, vazhnost obrazovanja i dalje јe bila u sredishtu pazhnje.

Lokacije

  • 1st Street Southwest,200, 55905, Rochester

Pitanja