Keystone logo
© Faiza Ali
Laney College

Laney College

Laney College

Uvod

Laney College je najveći od četiri Peralta Communiti College District kampusa, služeći oko 17,000 studenti godišnje. Kao vodeći koledž za okrug Peralta, Laney College prostire se na šezdeset hektara u centru Oaklanda u Kaliforniji, jednom od etnički i ekonomski najrazličitijih gradova u Americi. Lanei je takođe jedan od najstarijih koledža u zajednici u državi, koji slavi 67 godina 2020. godine.

Područje Laney College usluga uključuje susedne gradove Alameda, Albani, Berkelei, Emeriville, Oakland i Pijemont. Takođe privlači studente iz Greater Bai Area zbog svoje reputacije raznolikosti i visokokvalitetne tehničke obuke.

Laney College nudi saradnika diplome u više od 20 liberalnih umetnosti i nauke oblasti; značajan broj diplomaca nastavljaju da pohađaju 4 godine koledže i univerzitete, uključujući Univerzitet u Kaliforniji i California State Universiti sistemima.

Laney College je sačuvao i kontinuirano ažurirao izuzetan skup karijernih i tehničkih (CTE) programa. Ovi programi uključuju tradicionalna trgovinska područja kao što su električna tehnologija (državno sertifikovana), zavarivanje, industrijsko održavanje, obrada i stolarija. Koledž je takođe razvio nove programe u drugim naprednim tehničkim oblastima kao što su sistemi za automatizaciju zgrada (jedan od tri programa u SAD-u), digitalni dizajn, tehnologija inženjerstva medicinskih uređaja, 3-D dizajn i brza proizvodnja i napredna tehnologija osvetljenja. Koledž nudi programe iz primenjenih umetnosti kao što su profesionalna fotografija i grafički dizajn.

Laney College ima jedan od retkih programa za upravljanje restoranima u Bai Area i program pečenja i peciva svetske klase.

Konačno, nacionalni Laney College je lider u obrazovanju o održivosti. Energetska efikasnost i srodni kursevi sa temom održivosti mogu se naći u mnogim različitim odeljenjima, uključujući stolariju, tehnologiju kontrole životne sredine, inženjerstvo, arhitekturu, upravljanje građevinarstvom, električnu tehnologiju, biologiju i hemiju.

180602_Laney2.jpeg

Vizija

San. Cveta. Uspeh.

Naša misija

Laney College obrazuje, podržava i inspiriše studente da se ističu u inkluzivnom i raznovrsnom okruženju za učenje ukorenjeno u socijalnoj pravdi.

Vrednosti

 • Poštovanje: Pokazujemo posvećenost vrednosti svakog pojedinca kroz poverenje, saradnju i timski rad. Prepoznajemo vrednost svakog pojedinca i njegovih ideja i tretiramo jedni druge i one kojima služimo pošteno, sa saosećanjem i sa poštovanjem.
 • Raznolikost: Mi smo multikulturalna i raznolika organizacija, obogaćujući spoj ljudi i ideja. Ovaj koledž je mesto za sve ljude, okruženje posvećeno negovanju i prihvatanju raznolikosti našeg osoblja, fakulteta i studentskog tela.
 • Zahvalnost: Pokazujemo priznanje u vrednosti napora koje su uložili svi naši fakulteti, osoblje, administratori i studenti. Podsticaćemo rast zaposlenih i nivo performansi kroz lični razvoj.
 • Kompetencija: Delimo posvećenost obavljanju naših radnih zadataka sa izvrsnošću i stalnim usavršavanjem. Naglašavamo da dajemo sve od sebe u nastavi i učenju, postignućima učenika, administrativnim praksama i pružanju usluga podrške.
 • Integritet: Posvećeni smo negovanju poverenja u kampusu držeći se odgovornim prema najvišim standardima profesionalizma i etike.
 • Odgovornost: Mi smo pojedinačno i kolektivno odgovorni za postizanje najviših nivoa performansi u pomaganju studentima da steknu potrebne veštine i sposobnosti da zarade saradničke diplome, sertifikate, transfer i pripremu karijere. Kontinuirano se procenjujemo u nastojanju da poboljšamo našu efikasnost i efikasnost u ispunjavanju obrazovnih potreba naše zajednice.
 • Inovacija: Podstičemo i podržavamo kreativnost, saradnju i preuzimanje rizika. Podstičemo i promovišemo inovacije u dizajnu, razvoju, podršci, isporuci i upravljanju svim programima i uslugama.
 • Saradnja: Radimo kooperativno u okruženju zajedničkog upravljanja i vrednujemo individualne sposobnosti i različitost u razmišljanju kao neophodne za promociju otvorene komunikacije, aktivnog učešća, razmene ideja i zajedničkog donošenja odluka.

Lokacije

 • Oakland

  Fallon Street,900, 94607, Oakland

  Pitanja