Keystone logo
La Trobe University

La Trobe University

La Trobe University

Uvod

Zašto studirati u La Trobe?

ULa Trobe University, mi smo ambiciozni globalni mislioci. Otkako smo otvorili vrata 1967. godine, opremili smo više od 190.000 diplomaca veštinama i iskustvom za izgradnju uspešnih karijera. Sa preko 8,000 studenti iz 110 zemalja, ponosimo se što međunarodni univerzitet.

La Trobe je u prvih 1% univerziteta u svetu. Mi smo rangirani kao jedan od najboljih 50 univerziteta širom Istočne Azije, Jugoistočne Azije i Okeanije. La Trobe je takođe smeštena u prvih 250 na svetu, prema Svetskoj rang listi univerziteta Times Higher Education 2021.

U La Trobe uravnotežujemo izvrsnost istraživanja sa stvarnim iskustvom. Naše osoblje su revolucionarni istraživači, lideri u industriji i stručnjaci u svojoj oblasti. Naši kursevi nude radne mogućnosti integrisanog učenja gde možete primeniti svoje učenje u stvarnom radnom okruženju. Takođe nudimo vodeći program spreman za karijeru koji razvija profesionalne veštine koje budući poslodavci žele.

Izborom La Trobe, pridružit ćete se hrabrim i nezavisnim misliocima, steći praktično iskustvo, steći globalnu perspektivu i diplomiranu karijeru.

Stepeni za digitalno doba

Tehnološke inovacije preoblikuju svet. Naše diplome u digitalnoj transformaciji daju vam tehničko znanje i veštine karijere kako biste samouvereno stupili u poslove digitalnog doba.

Kako tehnologija nastavlja da revolucionira način na koji živimo i radimo, poslodavci žele diplomce koji se mogu prilagoditi novim digitalnim trendovima u oblastima raznovrsnim poput zdravstva, marketinga i kibernetičke sigurnosti.

U La Trobe sarađivali smo sa liderima u industriji na razvoju stepena za ovo doba poremećaja. Bili smo prvi australijski univerzitet koji je ponudio magistra Interneta stvari, a naš magistar veštačke inteligencije nudi specijalizacije u ključnim tehničkim oblastima.

Budite podržani dok učite

Kada odaberete La Trobe, mi smo tu za vas na svakom koraku sa savetima, informacijama i podrškom. Naš tim za međunarodne studentske usluge pomoći će vam da se osećate kao kod kuće u Australiji i uspete u studijama.

Naši programi za učenje i akademsku podršku uključuju: savetnike za vršnjačko učenje, podršku akademskom napretku i pomoć u vezi sa engleskim jezikom i akademskim veštinama i oblastima kao što su matematika, hemija i kodiranje.

Naš tim vam takođe može pomoći u ličnoj i karijernoj podršci. Možete rezervisati poverljiv sastanak jedan na jedan sa pomoćnim i profesionalnim osobljem u lokalnoj međunarodnoj kancelariji u vašem kampusu. Čak imamo i 24-satnu telefonsku liniju za podršku studentima gde vam možemo pomoći u svemu što biste mogli biti zabrinuti.

Karakteristike kampusa

Kampusi La Trobe prikazuju najbolje iz Australije. Imamo sedam kampusa širom država Viktorija i Novi Južni Vels, kako u metropolitanskim tako i u regionalnim oblastima.

Kada studirate u jednom od naših kampusa u Melburnu, osećaćete se sigurno i podržano u gradu koji je jedan od tri najbolja studentska grada na svetu. Glavni kampus u Melburnu jedan je od najvećih univerzitetskih kampusa u Australiji sa vodećim objektima, uključujući Institut za molekularnu nauku La Trobe, novi sportski park od 150 miliona dolara i naš sopstveni Vildlife Sanctuari.

Regionalni kampusi La Trobea u Bendigu, Alburi-Vodongi, Milduri i Sheppartonu nude snažne industrijske veze, opušten način života i pristup nizu stipendija i podsticaja, kao i prednosti studiranja u La Trobe. Vaše putovanje je lako, životni troškovi su često niži i naša lokalna partnerstva pomažu da budete deo zajednice.

Melbourne Campus

Smešten u srcu rastućeg severa Melburna, naš kampus nudi jedinstveno okruženje za učenje, istraživanje i zapošljavanje. Sa državnim priznatim istraživačkim i inovativnim postajama, opsežnim sportskim objektima, pa čak i sopstvenim glavnim svetištem za divlje životinje, kampus u Melburnu takođe ima živopisnu kulturu sa kafićima, prodavnicama i mnogim društvenim događajima tokom cele godine.

Izgradnja univerzitetskog grada budućnosti

Investicija od 5 milijardi AU$ preuređuje kampus u mesto za život, učenje, rad, druženje i održavanje zdravlja. Naš najsavremeniji sportski park novi je dom australijske ženske fudbalske reprezentacije The Matildas. Naš koridor plovnog puta biodiverziteta - Nangak Tamboree - povezuje La Trobe sa širom zajednicom i okruženjem. Naši novi digitalni i bio-inovacioni čvorišta pomoći će preduzećima da rastu jačanjem pristupa našem vodećem svetskom istraživanju.

Bendigo Campus

Uživajte u najboljem gradu i zemlji u drugom najvećem kampusu La Trobe, manje od dva sata od Melburna.

Sa živopisnom zajednicom kampusa povezaćete se sa prijateljskim istomišljenicima i biti podržani na svakom koraku. Iskoristite uzbudljive mogućnosti sa partnerima u zajednici dok se pripremate za svoju karijeru. Imamo širok spektar partnera koji našim studentima pružaju snažne veze sa industrijom, uključujući sport, posao, umetnost i zdravlje. Transformacija našeg kampusa nadogradnjom od 50 miliona AU

U procesu smo programa transformacije od 50 miliona AU$ u našem kampusu Bendigo. Ova nadogradnja uključuje novu naučnu i inženjersku zgradu, autobusku razmenu kako bi olakšali dolazak u kampus, proširenje biblioteke i nove objekte na sportskom terenu.

Kampus Alburi-Vodonga

Postanite deo dobrodošlice zajednice, dok uživate u pozadini reke Murrai.

Uživajte u personalizovanom iskustvu učenja sa ljubaznim osobljem, modernim objektima i plasmanima sa industrijskim partnerima. Okružen snežnim poljima, istorijskim gradovima i kulturnim i sportskim događajima, Alburi-Vodonga takođe ima obećavajuće mogućnosti zapošljavanja.

Istraživanje onoga što je važno za lokalnu zajednicu

Naš kampus je dom dva značajna i visoko produktivna istraživačka centra, gde se fokusiramo na pitanja koja utiču na našu zajednicu, kao što su upravljanje vodama i starenje.

Mildura Campus

Budite deo jake umetničke i poljoprivredne zajednice koja se nalazi na reci Murrai.

Studiranje u La Trobe Mildura Campus vam nudi najbolje iz oba sveta - vodeći univerzitet i dobrodošlicu i podršku kampusu.

Imamo bliske veze sa lokalnom zajednicom kroz industrijska partnerstva i mogućnosti plasmana, što znači da ćete dobiti praktično iskustvo učenja sa obećavajućim ishodima zapošljavanja.

Oblikovanje zdravog života istraživanjima svetske klase

Istražujemo kako socijalni, zajednički, genetski i ekološki faktori utiču na zdravstvene ishode ljudi sa hroničnom bolešću.

Shepparton Campus

U srcu Sheppartona, naš kampus ima sjajne objekte, posvećeno osoblje i snažne veze sa našom raznovrsnom, multikulturalnom zajednicom.

Uživajte u živoj i podržavajuću kulturu kampusa i pristup mogućnostima plasmana u industriji sa lokalnim partnerima koji će vas opremiti veštinama spremnim za posao pre nego što diplomirate.

Najavljujući obnovu kampusa od 10.5 miliona AU

Dizajn otporan na budućnost uključivaće visokotehnološke kliničke nastavne prostore, proširenu biblioteku, savremene studijske oblasti i fleksibilan prostor za zajedničke i kulturne događaje.

Sidnei Campus

Naš AU $10 miliona Sidnej Campus je blizu posla i stažiranja mogućnosti, koji se nalazi u srcu Sidnej CBD.

Od temeljnih studija do punih stepena, naš kampus u Sidneju je živopisno okruženje za izgradnju vaših veština i znanja.

Gradski kampus

Naš gradski kampus je u centru poslovnog okruga Melburna i nudi niz postdiplomskih studija.

Možete odabrati da svoju karijeru napredujete sa postdiplomskim kursom iz biznisa, zdravlja ili prava. Iskoristite pristup karijeri i studijskoj podršci u našim modernim objektima okruženim našim multikulturnim gradom.

  Zahtevi za vizu

  Troškovi studentske vize

  Ako studirate u kampusu, moraćete da nabavite i održavate važeći pasoš i studentsku vizu da biste studirali u Australiji. Ako prihvatite redovnu ponudu studija od nas, možete koristiti pismo Potvrde o upisu (CoE) koje vam pružamo da podnesete zahtev za studentsku vizu. Dok prolazite kroz ovaj proces, moraćete da pokrijete troškove aplikacije.

  Tokom procesa prijave, takođe morate dokazati Ministarstvu unutrašnjih poslova (DoHa) da imate dovoljno novca da platite najmanje 12 meseci kursa i životnih troškova. DoHa procenjuje da 12-mesečni životni troškovi iznose 2.1041 AU$ za studente ili staratelje, plus dodatnih 7.362 AU$ za supružnika ili partnera koji dolazi sa vama, i dodatnih 3,152 AU$ po detetu koje dolazi sa vama.

  Overseas Student Health Cover (OSHC)

  Ako dođete u Australiju sa studentskom vizom, morate da platite OSHC politiku.

  Ovo pokriva vas i sve izdržavane članove i pomaže vam da ostanete zdravi i srećni dok učite sa nama. Udružili smo se sa Medibank Private kako bismo vam pomogli da vam ponudimo pristupačan i sveobuhvatan OSHC.

  Stipendije i finansiranje

  Studiranje u inostranstvu može vam ponuditi niz uzbudljivih mogućnosti.

  Ali važno je da ste spremni za troškove koji su uključeni. Moraćete da upravljate školarinama i troškovima života, kao i drugim potencijalnim troškovima povezanim sa inostranom studijom. Evo dobre vesti: nudimo širok spektar stipendija koje vam mogu pomoći.

  Stipendije

  Međunarodna studija je velika odluka, posebno kada budućnost može izgledati malo neizvesno. Stoga smo dizajnirali naš asortiman stipendija kako bismo vam pružili podršku koja vam je potrebna u svetu koji se menja. Naše velikodušne stipendije znače da možete pristupiti finansijskoj podršci da biste studirali kod nas. Od smanjenja školarine do novčanih grantova, ove stipendije prepoznaju vaša dostignuća i nagrađuju vašu posvećenost vašoj budućnosti. Povećali smo opseg i količinu stipendija koje nudimo, pa da li ste zainteresovani za dodiplomske i postdiplomske kurseve ili postdiplomska istraživanja, postoji La Trobe stipendija za vas.

  La Trobe International stipendije

  La Trobe Međunarodne stipendije nagrađuju vašu akademsku izvrsnost nudeći do 25 posto smanjenja školarine za normalno trajanje vašeg kursa.

  Stipendije destinacije Australije

  Ova inicijativa australijske vlade podržava nove međunarodne studente da studiraju u regionalnoj Australiji i vredi do 15.000 AU$ godišnje.

  Regionalna stipendija

  Ako studirate u nekom od naših regionalnih kampusa, mogli biste imati pravo na jednokratnu isplatu od 5.000 AU$, koja će se odbiti od vaših školarina u prvom semestru.

  Regionalni Viktorija Ekperience

  Ovo je dopunska stipendija za potencijalnog međunarodnog studenta koji je spreman da preduzme dodiplomski ili postdiplomski kurs u našim regionalnim kampusima.

  Stipendije za postdiplomske studije

  Nudimo niz postdiplomskih istraživačkih stipendija.

  ELICOS stipendija

  Međunarodni studenti preduzimaju engleski za dalje studije (ELICOS) kurs sa La Trobe College Australia (LTCA) zatim dodiplomski ili postdiplomski stepen naLa Trobe University.

  Sponzorstva

  Kao i naše stipendije, neki međunarodni studenti mogu biti sponzorisani od strane inostranih vlada, organizacija ili kompanija.

  Lokacije

  • Melbourne

   La Trobe University, Plenty Road, Bundoora, , 3086, Melbourne

   • Bendigo

    La Trobe University, Edwards Road, Flora Hill, 3550, Bendigo

    • Albury

     La Trobe University, University Drive, Wodonga, 3689, Albury

     • Melbourne

      La Trobe University, 215 Franklin Street, 3000, Melbourne

      • Mildura

       La Trobe University, Benetook Avenue, 3502, Mildura

       • Shepparton

        La Trobe University, 210 Fryers Street, 3262, Shepparton

        • Sydney

         La Trobe University, Level 10, 11 York St, NSW 2000, Sydney

         Pitanja