Keystone logo
Georgetown University - Graduate School of Arts & Sciences мс у глобалном здрављу
Georgetown University - Graduate School of Arts & Sciences

мс у глобалном здрављу

Washington, Сједињене Америчке Државе

3 Semesters

Engleski

Redovne studije

Request application deadline

Request earliest startdate

USD 2.139 / per credit *

Na kampusu

* Школарине и обавезне накнаде за 12 кредитних сати

Stipendije

Istražite mogućnosti stipendiranja kako biste pomogli finansiranju studija

Uvod

Програм Мастер за науку у глобалном здрављу заснован је на интердисциплинарном и развојно оријентисаном приступу глобалном здрављу. Са јаким фокусом на квантитативно, квалитативно и примењено истраживање социјалног сектора у земљама у развоју, програм нуди нове могућности појединцима који се баве каријером у области глобалног здравља.

Овај мултидисциплинарни универзитетски програм нуди курсеве које предају факултети из различитих универзитета у Георгетовн универзитету, школама и институтима, као што су Џорџтаун колеџ, Школа за медицинске сестре и здравствене студије, Школу страних служби Едмунд А. Валсх, Универзитет Џорџтаун Медицински центар, Георгетовн Лав и МцЦоурт Сцхоол оф Публиц Полици.

Поред тога, Модул истраживања на терену пружа студентима искуство на терену и очекује се да студенти израде научни рад који унапређује академско подручје глобалног здравља.

Пријемни

Захтеви за пријем укључују:

 • Онлине пријавни образац, укључујући следеће електронски достављене компоненте:
 • Баццалауреате степен
 • Резиме или ЦВ
 • Изјава о сврси (не прелази 500 речи)
 • Три препоруке, академске или професионалне

Званични транскрипти свих високошколских установа морају бити послати или послати е-поштом директно на следећу адресу:

Георгетовн Университи

Канцеларија дипломираних пријем

3520 Проспецт Ст, НВ

Кутија 571004, ЦБ-207

Вашингтон, ДЦ 20057-1004

Емаил: градмаил@георгетовн.еду

Видео интервју

Потребно је подношење видео интервјуа са Кира-ом. Овај интервју можете послати онлине у било које вријеме пре истека рока за пријаву. Идите на хттпс://апп.кираталент.цом/апплицант/М7оууг/инструцтионс. Када креирате налог и потражите програм, пронаћи ћете додатне смернице.

Стандардизовани резултати теста нису потребни!

ДОДАТНИ ЗАХТЕВИ

Додатни захтјеви за апликацију за дипломиране стране иностране високошколске установе су:

Сви транскрипти из институција ван САД морају бити преведени у америчке еквиваленције кроз процену транскрипта курса од стране Ворлд Едуцатион Сервицес (ВЕС). Службено вредновање курса од стране ВЕС-а мора се поднијети роком за пријаву.

хттп://ввв.вес.орг

Тест енглеског језика као страног језика (ТОЕФЛ) или испита за испитивање на међународном језику за испитивање енглеског језика (ИЕЛТС) захтева се од свих кандидата који немају додипломски или дипломски степен са факултета или универзитета где је енглески језик основног језика. Ниједан други испит или сертификат не може бити замењен ТОЕФЛ или ИЕЛТС. Кандидати морају тестирати најкасније до децембра како би осигурали да резултати постигну завршну школу до рока за пријаву. Испити који се узимају након рока за пријаву нису прихватљиви за пријем признања Епла за ту годину. И ТОЕФЛ и ИЕЛТС испити се редовно дају широм свијета.

Минимални ТОЕФЛ скор за прихватање је 600 (тест на папиру) или 100 (иБТ тест). За додатне информације о ТОЕФЛ-у упишите или посетите:

ТОЕФЛ

Фах 6151

Принцетон, Њ 08541-6151 САД

хттп://ввв.етс.орг/тоефл/

Минимални ИЕЛТС скор за прихватање је 7.0. За додатне информације о ИЕЛТС-у упишите или посетите:

Британски савет - ИЕЛТС упити

Кућа Бридгеватер

58 Вхитвортх Стреет

Манцхестер М1 6ББ

Велика Британија

хттп://ввв.иелтс.орг

Препоручује се неколико година искуства које живе, студирају и раде у иностранству.

Академици

Учење Гоалс

На крају програма, студенти треба да буду у могућности да демонстрирају и примене знања о основним дисциплинама јавног здравства, који се састоје од биостатистике, епидемиологије, здравствене економије, здравствене политике и планирања и истраживања друштвених наука. Конкретно, студенти треба да буду у стању да:

 1. Примијенити вјештине истраживања у основним дисциплинама јавног здравства како би критички испитали читав низ свјетских здравствених изазова;
 2. Идентификовати и процијенити проблеме јавног здравства у земљама са ниским и средњим дохотком и процијенити политике и програме осмишљене за побољшање глобалног здравља;
 3. Критички вредновати истраживање и политику здравства користећи методологије засноване на доказима;
 4. Примијенити специјалистичка знања у одабраном подручју концентрације (превенција и контрола болести, здравствена политика и финансирање, здравље и развој у Африци, урбанизација и здравље, трговина и здравље);
 5. Показати компетентност у пројектовању и спровођењу истраживања на терену или пројекту политике у изабраном подручју концентрације и преношењу налаза заснованих на доказима.

Програм за Дизајн

Магистар наука у програму глобалног здравља организован је око основног курикулума глобалног здравља и пет области концентрације. Програм је дизајниран као програм са пуним радним временом од три семестра (јесен, прољеће, лето или јесен) и захтева 36 кредита за завршетак степена. Минимално време потребно за комплетирање целог програма је 13 месеци. Програм је подељен на три секције:

 1. Курсеви Глобал Хеалтх Цоре (17 кредита) ће упознати студенте са главним питањима и кључним концептима глобалног здравља;
 2. Концентрични курсеви (9 кредита) пружају могућности студентима да се фокусирају на специфичне области глобалног здравља; пет области концентрације су:
  Превенција и контрола болести
  Здравствена политика и финансирање
  Здравље и развој у Африци
  Урбанизација и здравље
  Трговина и здравље
 3. Модул истраживања на терену и Сцхоларли Пројецт (10 кредита) омогућавају студентима концептуализацију успјешне студије, управљање подацима на терену и припрему писменог резимеа њихових налаза, поред израде научног рада који унапређује академско подручје глобалног здравља и даје значајан допринос здравственом статусу становништва широм света.

Основни курсеви

 • ГЛОХ 501: Уводна биостатистика
  Јесен семестар, 3 кредита
 • ГЛОХ 503: Методе истраживања 1 - Епидемиолошке методе
  Јесен семестар, 3 кредита
 • ГХДП 517: Здравствена економија и финансије
  Јесен семестар, 3 кредита
 • ГЛОХ 520: Здравствена политика и системи
  Јесен семестар, 3 кредита
 • ГЛОХ 603: Наука о имплементацији
  Јесен семестар, 1 кредит
 • ГЛОХ 601: Методе истраживања ИИ
  Пролећни семестар, 3 кредита
  Напомена: Студенти МСГХ-а се морају уписати на оба курса ГЛОХ 601 и ГЛОХ 602
 • ГЛОХ 504: Увод у мХеалтх
  Пролећни семестар, 1 кредит
66943_66836_Сеал.јпг

Концентрације

Превенција и контрола болести

Концентрација у превенцији и контроли болести ће пружити детаљну обуку о епидемиологији, утицају и контроли инфективних, као и незаразних и хроничних болести. Студенти који бирају ову концентрацију развијаће компетенцију на различите теме као што су глобалне нове и нове болести, опасност од биотероризма, велика међународна партнерства за контролу болести, питања глобалног еколошког здравља и растући двоструки терет заразних и незаразних болести у земљама у развоју. Концентрација у превенцији и контроли болести обезбедиће дипломцима свеобухватне вештине планирања и менаџмента програма и припремити их за каријеру у локалним, националним и глобалним програмима контроле болести у земљама са ниским и средњим приходима.

Здравствена политика и финансирање

Концентрација здравствене политике и финансирања ће припремити дипломце за квантитативни финансијски и политички рад у подршци владама у земљама са ниским и средњим приходима. Студенти ће научити анализирати и процијенити здравствено осигурање и друге системе за прикупљање ризика. Они ће савладати технике здравствене економије и створити оквир за анализу здравствених система и креирање стратегија за реформу система. До краја курса дипломци ће имати обуку и вјештине неопходне за процјену учинка здравственог система и формулисати план за побољшање учинка и резултата здравственог система.

Здравље и развој у Африци

Студија о здрављу и развоју у Африци пружа студентима обуку о критичним аспектима афричког развоја из демографске, економске, политичке, социјалне, еколошке, културне и здравствене перспективе. Концентрација нуди историјску анализу, као и визију будућности афричког развоја. Студенти ће анализирати узроке и последице сиромаштва, кључна питања у здрављу афричке популације, утицај брзог урбанизовања на здравље и развој и стање афричких здравствених система. Дипломци који бирају ову концентрацију развијаће знање и вјештине неопходне за процјену здравствених и развојних проблема у Африци и осмишљавање одговарајућих политичких одговора и програмских рјешења која ће помоћи рјешавању вишеструких прилика и изазова с којима се данас суочавају афричке земље.

Трговина и здравље

Концентрација у трговини и здрављу уводи студенте у однос између међународних закона који регулишу патенте и трговину и настојања да се заштити и унапреди људско здравље. Студенти ће испитати економске, социјалне, технолошке и политичке димензије глобализације и како они утичу на здравствени статус, пружање здравствене заштите и глобално јавно здравље. Они ће критички размишљати о томе како глобализација и режим међународне трговине утичу на националну регулативу у интересу људског здравља. Детаљна студија међународних уговора као што је Оквирна конвенција о контроли дувана и међународних споразума као што је ТРИПС ће пружити студентима концептуалну и доказну основу за анализу глобализације, трговине, транснационалних правних оквира и здравља.

Модул истраживања на терену и научни пројекат

Модул истраживања на терену омогућава студентима да примјењују и интегришу искуство у учионици на терену, по могућности у иностранству у земљи са ниским дохотком и стекну искуство из прве руке који спроводи истраживање. У току десетогодишњег задатка, студенти ће или покренути истраживање на терену или анализирати секундарне податке које прикупи институција у којој се налазе студенти. Ученици ће бити под водством локалних предавача који су стручњаци у својој области студирања. Поред тога, студенти ће бити подржани од стране чланова Факултета с пуним радним временом и допунским студијама из Џорџтауна.

Студенти ће развити и побољшати своје напредне методологије истраживања и инкорпорирати основне вештине из цијелог курикулума. Они ће научити да концептуализују успешну студију, управљају подацима на терену и припремају писмени резиме њихових налаза. Студенти који врше прикупљање података као део свог теренског истраживачког модула требају одговарајуће институционално / државно одобрење за све прикупљање података. Ово може значити добијање истовременог локалног одобрења ИРБ и одобрења ИРГБ Георгетовн. Студенти ће се требати консултовати са др. Бернхард Лиесе или др. Нуриа долази да добије одговарајуће одобрење за Георгетовн ИРБ на време.

Студенти могу да се одлуче да истражују на терену у једној од међународних институција којима тренутно ради Одјељење за међународно здравље. Тренутни сајтови укључују:

 • Фондација Освалдо Цруз у Рио де Жанеиру, Бразил * Захтев за португалским језиком
 • Истраживачки центри за здравствену службу Гане у Додоји, Навронго и Кинтампу у Гани
 • Центар за контролу вектора у Пудучерију, Индија
 • Ел Цолегио де ла Фронтера Сур у Чиапасу, Мексико * Захтеви шпанског језика
 • ВХО Вестерн Пацифиц Регионал Оффице у Манили, Филипини
 • Служба СЗО у Кигалију, Руанда
 • Национални институт за медицинска истраживања у Дар ес Саламу, Танзанија

Сцхоларли Папер

Критични елемент МСГХ програма је израда научног рада који унапређује академско поље глобалног здравља и даје значајан допринос здравственом статусу незадовољавајућих популација широм свијета. Тема треба да буде примењена експертиза глобалног значаја за здравље и инкорпорирање основних вештина из цијелог курикулума. Папир би требао бити приближно 30-50 страна двоструко размакнут, укључујући било који додатак. Студенти ће бити под водством др. Бернхард Лиесе и др. Нуриа Хомедес, која ће служити као њихови саветници на научном пројекту.

Prijem

O školi

Pitanja

Slični kursevi

 • МПх Глобал Хеалтх
  • Belfast, Уједињено Краљевство
 • MPH Global Health
  • Belfast, Уједињено Краљевство
 • Доктор филозофије популационих студија у здравству
  • Lethbridge, Канада