Edith Cowan University

Uvod

Добродошли у ЕЦУ

Са великим задовољством вас поздрављам на Edith Cowan University .

У ЕЦУ-у се водимо нашим вредностима интегритета, поштовања, рационалног истраживања и личне изврсности. Наш фокус на подучавању и истраживању инспирисан је ангажовањем и партнерством са онима у многим заједницама којима смо основани да служимо.

Истраживање на ЕЦУ проширује знање и побољшава квалитет живота Аустралаца и људи широм света. Наши приоритети истраживања фокусирани су на решавање проблема у стварном свету кроз друштвене, економске, физичке и животне средине.

Основан 1991. године, ЕЦУ је брзо прерастао у квалитетан универзитет са одличним задовољством студената и међународно признатим истраживањима.

Студенти и дипломирани студенти на ЕЦУ-у су међу најбољима на свету, а многи имају пресудне улоге у нашем друштву. Њихови изванредни успеси препознати су широм Аустралије и широм света путем награда, грантова, стипендија и награда.

ЕЦУ је посвећен ширењу учешћа и разбијању препрека које ограничавају улазак у образовање, а ми настављамо рад на унапређењу и развоју алтернативних Pathways уласка у високо образовање.

Ми смо универзитет који цени различитост, а то је пример наше мултикултуралне студентске кохорте која обухвата широк спектар узраста. Такође подржавамо родну равноправност, а ЕЦУ унапређује ову посвећеност кроз наше чланство у Атхена СВАН повељи у Аустралији.

Охрабрујем вас да сазнате више о томе како вам ЕЦУ може помоћи да остварите свој потенцијал.

Професор Стеве Цхапман, ЦБЕ

Потканцелар

Стратешки циљеви

Вођени нашим стратешким циљевима, ЕЦУ гради на нашој репутацији изврсности у настави, развијајући квалитет и обим наших резултата истраживања и повећавајући међународне програме и сарадње.

Стратешки план ЕЦУ, 2017-2021 – Ворлд Реади планира курс за постизање ових стратешких циљева и повећање репутације универзитета по томе што има дипломце спремне за свет и врхунска истраживања.

Сврха, визија, вредности

ЕЦУ се води својом сврхом, визијом и вредностима.

Сврха

Преобразити животе и обогатити друштво образовањем и истраживањем.

Визија

Да будемо признати за наше дипломце који су спремни за свет и врхунска истраживања.

Вредности

 • Интегритет - бити искрен, етичан и фер.
 • Поштовање - Узимање у обзир мишљења и вредности других.
 • Рационално испитивање - мотивирано доказима и образложењем.
 • Лична изврсност - демонстрирање највиших личних и професионалних стандарда.

Наш приступ

ЕЦУ је идентификовао пет стратешких тема које воде наша настојања на свим нивоима и које су трајне изјаве о томе како радимо. Они делују као стални подсетници на етос универзитета и начин на који се издвајамо од других универзитета. Ове стратешке теме ће утицати на наш приступ постизању наших стратешких циљева током трајања овог стратешког плана, тако да раст и промене буду изграђени на чврстим темељима наше тренутне стратешке позиције и прошлих успеха.

ЕЦУ има веома завидну репутацију као универзитет који нашим студентима пружа једно од најбољих искустава учења. Ова репутација изврсности у настави није постигнута случајно; оно одражава вредност коју придајемо нашим ученицима и начин на који са њима комуницирамо. ЕЦУ је универзитет окренут ка споља који високо цени своје везе са широким спектром спољних организација како би продубио утицај нашег рада. Препознајемо да је наша репутација изграђена на продуктивним односима које имамо са нашим студентима и са бизнисом, индустријом, професијама, владама, универзитетима, заједницама и бившим студентима, делећи знање на обострану корист.

 • Тема 1 - Посвећена нашим ученицима.
 • Тема 2 - Повезивање са нашом заједницом и светом.
 • Тема 3 - Изградња стратешких партнерстава и сарадње.
 • Тема 4 - Неговање снажних алумни односа.
 • Тема 5 - Промовисање једнакости, различитости и друштвене одговорности.

Посвећеност равноправности и различитости

ЕЦУ цени индивидуалне разлике и различитост.

Поносни смо на широку културну разноликост људи који су изабрали да студирају и раде овде у окружењу за учење које укључује и оне који напуштају школу и ученике зрелог узраста.

ЕЦУ је посвећена пријатном и инклузивном окружењу за учење и рад, нудећи широк спектар активности за подршку и унапређење једнакости. Ово укључује осигуравање да се људи свих полова осећају оспособљенима и да имају подршку да остваре каријеру у изабраним областима. Настојимо да уклонимо препреке родној равноправности тако што ћемо побољшати нашу праксу и организациону културу, а посебно да привучемо и задржимо оне који су изабрали Pathway у науци, технологији, инжењерству, математици и медицини (СТЕММ).

ЕЦУ је поносан што је једна од 15 институција у земљи која је стекла бронзани статус учесника првог пилота Атенске повеље СВАН у Аустралији, чији је домаћин Иницијатива за родну равноправност Сциенце ин Аустралиа (САГЕ). Ова иницијатива је пореклом из Велике Британије, програм акредитације и унапређења за високошколске и истраживачке организације, успешан у трансформацији акције равноправности полова за побољшање промоције и задржавања жена и родних група унутар СТЕММ-а.

Statistika

 • Međunarodni studenti:

  29%

 • Odnos učenika i fakulteta:

  31 do 1

Lokacije

 • Edith Cowan University 270 Joondalup Drive, 6027, Joondalup

 • Edith Cowan University 2 Bradford Street, 6050, Mount Lawley

 • Edith Cowan University 585 Robertson Drive, , Bunbury

Pitanja