Keystone logo

33 Doktorske studije Programi u Zdravstvena zaštita Mentalno zdravlje Psihologija 2024

Filteri

Filteri

  • Doktorske studije
  • Zdravstvena zaštita
  • Mentalno zdravlje
  • Psihologija
Polja studija
  • Zdravstvena zaštita (33)
  • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

Doktorske studije Programi u Zdravstvena zaštita Mentalno zdravlje Psihologija

Доктор филозофије (докторат) је напредни степен обично узет након што сте добили магистарски степен. Студенти могу очекивати интензиван четверогодишњи програм који укључује опсежна истраживања у одабраном предмету. Докторски програми су доступни у земљама широм свијета.

Шта је доктор психологије? Овај степен програма је за оне који су озбиљни о каријери у психологији, а неопходни су за многе каријере у истраживачкој области. Сваки програм варира, али многи од њих нуде могућности истраживања у категоријама школских, клиничких и саветодавних психологија. Неки кључни концепти могу укључивати мултикултуралне конзистенције, етику и правна питања, као и статистику и технике истраживања. Студенти могу бирати концентрације као што су неурознаност у понашању, абнормални поремећаји, људски раст и социо-емоционални развој.

Студенти психологије обично дипломирају са скупом вештина које је корисно у каријери, као иу различитим областима живота. Ове способности могу укључивати критичко размишљање, аналитичке и комуникацијске вештине.

Заруђивање доктората на психологији може трајати пет до седам година, што може знатно утицати на то колико троши овај степен. Студенти би требали истражити међународне опције као и онлине, јер би то могло захтијевати нижу школарину. Кредити или стипендије могу бити доступни квалификованим кандидатима.

Постоји много каријерних путева који дипломанти могу одлучити да наставе. Популарне позиције укључују професора психолога, форензичког психолога и клиничког психолога. Друге радне називе могу укључивати инжењерског психолога, психијатра, индустријско-организационог психолога, здравственог психолога, неуропсихолога, професионалног менталног здравственог особља родитеља и детета, савјетника за превенцију насиља, супервизора савјетника, учитеља и когнитивног научника, истраживача људског развоја и психолога за ослобађање. Поставке рада могу укључивати универзитете, школе, болнице, корпорације и медицинске школе. Неки дипломци такође могу одлучити да отворе своје независне канцеларије за психологију.

Студенти могу започети истраживање локалних, међународних и онлајн психологија. Потражите свој програм испод и директно контактирајте канцеларију за пријем школе по вашем избору попуњавањем образца олова.