Keystone logo
nege

Pronađite svoj stepen za negu Pronađite stepen

Šta proučavati
Gde studirati

Popularni programi medicinske nege

Nursing je uzbudljivo i sve složenije polje i jedan od najbrže rastućih sektora zdravstvene zaštite. Medicinske sestre mogu raditi i zajedno sa lekarima i samostalno kao negovateljice i veoma su tražene. Vodeći univerziteti, medicinski fakulteti i druge obrazovne institucije nude brojne mogućnosti za studiranje sestrinstva na različitim mestima i formatima, bilo da je to na nivou Bachelor, Master, doktorski ili individualni kurs.

Nastavni program programa medicinske nege obično obuhvata učenje u učionici i praktično, kliničko učenje sa ciljem da se obuče visoko kvalifikovani profesionalci. Programi studija medicinske nege su osmišljeni da izađu u susret zahtevima profesije koji se stalno menjaju. Studenti će razviti i naučiti da primene svoju dijagnozu, procenu i veštine lečenja da bi popravili, održali i poboljšali zdravstveno stanje zajednice, porodica i pojedinaca.

Specijalizacije u oblasti medicinske nege su brojne, a neke od najpopularnijih su one za babice, nega dece, opšta nega, nega mentalnog zdravlja, nega osoba sa invaliditetom i administracija u oblasti medicinske nege. Programi studija su dostupni u vidu klasičnih studija i studija sa fleksibilnim vremenom pohađanja predavanja. Za one kojima je potrebna fleksibilnost u rasporedu, dostupne su online studije i programi učenja na daljinu.

Pogledajte neke od najpopularnijih programa medicinske nege navedene ispod i popunite online obrazac da biste dobili dodatne informacije direktno od prijemnih kancelarija univerziteta!