Keystone logo
Tajvan

Najbolji univerziteti za Zdravstvo Programi u Tajvan 2024

Broj institucija: 7
  • 151號, Tajvan

  Више од пола века Fooyin University сведочи о животном наслеђу Тајванаца у свакој различитој генерацији и ери. Траје само марљива и скромна атмосфера. У свакој фази развојног процеса наше школе постигли смо сјајне странице.

  • 78號, Tajvan

  Школа је основана у јуну 1952. године и названа је „Класа за припрему медицинских радника на јужном Тајвану“. У августу 1953. године унапређена је у „Тајванску провинцијску средњу стручну школу за медицинске сестре Таинан“. Током педесет година школа негује све више изванредних сестринских талената који раде у земљи и ван ње и добија дубоке похвале.

  • 89, Tajvan

  Chung Hwa University Of Medical Technology (ХВАИ), првобитно познат као Цхина Јуниор Цоллеге оф Медицал Тецхнологи, основан је 1968. године у округу Јен-Те, Таинан Хсиен, у сврху пружања академских могућности младима заинтересованим за медицинску негу.

  • 110號, Tajvan

  Због недостатка стоматолога у послератној ери током 54-их на Тајвану, др. Ју-Цхуан Цхоу основао је Дентал Јуниор Цоллеге Цхунг Схан (претходник Chung Shan Medical University ) 1960. године са циљем да обучи стоматологе. Школа је добила име по др. Сун Иат-Сену, званом Цхунг-Схан, у знак признања за његово патриотизам. Потражња за институтом да се подигне на ниво факултета расла је с временом. Након много напора и спровођења програма, Министарство образовања је 1977. године одобрило нашу школу да напредује на Медицинско-стоматолошки факултет Цхунг Схан. Ипак, наставили смо да напредујемо и ширимо се. 2001. године институт је реорганизован као Chung Shan Medical University (ЦСМУ).

  • 365, Tajvan

  НТУНХС је основан 1954. године као Тајвански провинцијски Јуниор Цоллеге оф Нурсинг. 1963. године колеџ се спојио са Тајпејском вишом медицинском школом, основаном 1947. године, да би постао петогодишњи нижи колеџ, Тајванска провинцијска струковна школа за негу и бабиње. 1981. године колеџ је постао Национални тајландски колеџ за негу и поново је реформисан да би постао Национални тајпејски колеџ за негу 1994. Коначно, у августу 2010. године, Министарство образовања одобрило је ново име школе „Национални универзитет за негу и здравље у Тајпеју“. Науке, „као признање за изузетан развој и достигнућа школе. Универзитет има три колеџа: Колеџ за негу, Колеџ за здравствену технологију и Колеџ за људски развој и здравље, као и Општеобразовни центар.

  • 91號, Tajvan

  China Medical University (ЦМУ) основан је као Кинески медицински колеџ 6. јуна 1958. године и трансформисао се у China Medical University 2003. То је прва академска институција на Тајвану у којој се пружају програми кинеске медицине и фармације. Универзитет је непрекидно растао до данашње позиције као један од најистакнутијих медицинских универзитета на Тајвану. Универзитет има два главна кампуса, Таицхунг (укључујући Вукуан и Анканг) и Беиганг.

  • Taichung, Tajvan

  Седмог маја 1967, оснивач Хунгкуанга, др Иу Лин Ванг, основао је Хунгкуанг Јуниор Цоллеге оф Нурсинг, преносећи наследство свог оца у медицинској служби. 12. јула исте године, након подршке и ратификације Министарства просвете, др Иу Лин Ванг постао је први председник школе.