Keystone logo
Аргентина

Studija Zdravstvo u Аргентина 2024

Promenite valutu

Osnovni mesečni troškovi života

 • Iznajmljivanje u zajedničkom stanu

  154
 • Udeo komunalnih usluga

  13
 • Internet pretplata

  17
 • Lokalni prevoz

  14

Uzorak životnog stila

 • Fast food combo

  5
 • Bioskopska karta

  4
 • Pinta lokalnog piva

  2

Zahtevi za vizu

Za studente koji borave više od 90 dana.

Koju vrstu vize vam treba?

Ime vize

Studentska viza

Cena i valuta

USD 150

Cene argentinske studentske vize zavise od vaše nacionalnosti i mogu biti oko 150 USD. Postoji i naknada za reciprocitet oko 100-160 USD. Studenti moraju platiti naknadu za reciprocitet na mreži pre odlaska u Argentinu.

Ko može da podnese zahtev za vizu?

Većina nacionalnosti može ući u Argentinu do 90 dana bez vize. Da biste saznali da li vam je potrebna viza za ulazak u Argentinu, idite na vladinu stranicu Imigracije: http://www.migraciones.gov.ar/accesible/?visas.

Svi međunarodni studenti koji studiraju diplomske programe u Argentini u trajanju od više od 90 dana moraju dobiti studentsku vizu. Svi studenti moraju ući u zemlju na pasošu koji važi najmanje 6 meseci nakon poslednjeg datuma studija.

Gde možete napraviti aplikaciju?

Argentina/Argentinac konzulat

Studenti će obično ući u Argentinu kao turisti, a zatim preći na studentsku vizu nakon dolaska u Argentinu. Prijave i dokumenti će se morati podneti lično na datum razgovora za vizu.

Takođe je moguće da se prijavite u vašoj zemlji preko argentinskog konzulata.

Sajt:

Kako napraviti aplikaciju?

Po dolasku u Argentinu moraćete da podnesete zahtev za lokalnu policijsku evidenciju u Argentini, zakažete sastanak za odlazak u imigraciju i podnesete zahtev za studentsku vizu tokom prvih 30 dana. Vaš koordinator domaćina može dogovoriti sastanak za vas pre vremena. Izuzetno je važno da zadržite sastanak i stignete na vreme. Možda ćete morati da prevedete i neke dokumente na španski.

Da biste dobili studentsku vizu u Argentini, trebaće vam sledeće:

 • Važeći pasoš sa pečatom argentinske turističke vize.
 • Pismo dokaza o upisu sa univerziteta. Univerzitet će to obezbediti kada stignete.
 • Policijski sertifikat koji pokazuje da nemate krivičnu evidenciju u Argentini. To ćete dobiti jednom u zemlji uz pomoć osoblja ISA (približni trošak je AR 60, plaća se u lokalnoj valuti).
 • Plaćanje naknade za obradu studentske vize AR 900, plaća se samo u gotovini.

Studenti koji će studirati u Argentini za bilo koji period duži od šest meseci moraju dobiti policijski izveštaj/potvrdu o dobrom ponašanju pre odlaska u Argentinu. Dokument ćete morati prevesti od ovlašćenog prevodioca nakon što stignete u Argentinu.

U zavisnosti od vaše nacionalnosti, mesta studiranja i očekivane dužine boravka, možda ćete morati da predstavite i drugu dokumentaciju, kao što su:

 • Overene kopije vašeg izvoda iz matične knjige rođenih
 • Dokaz o dovoljnim sredstvima za pokrivanje vaših troškova u Argentini
 • Dokazi o dovoljnom poznavanju španskog jezika

Kada treba da se prijavite?

Podnosioci zahteva koji se prijavljuju za argentinsku studentsku vizu u svojoj matičnoj zemlji toplo se ohrabruju da se prijave najmanje 30 dana pre putovanja.

Standardna studentska viza trajaće šest meseci, ali ako je vaš kurs duži, možete dobiti vizu koja važi do godinu dana ako podnesete proveru krivične evidencije u svojoj zemlji. Tačni zahtevi variraju u zavisnosti od nacionalnosti i važno je da proverite kod ambasade vaše zemlje za dodatne informacije.

Vreme obrade

30 Days

Mogućnosti za rad

Možete legalno raditi sa studentskom vizom u Argentini.

Sati nedeljno

0

Zašto vam je potrebna ova vrsta vize?

Vaš zahtev za vizu može biti odbijen ako niste u mogućnosti da pokažete dokaz o potrebnim sredstvima ili ako dostavite netačne ili nepotpune dokumente.