Keystone logo

Filteri

 • Diploma više škole
 • Сједињене Америчке Државе
 • Zdravstvena zaštita
 • Program za zdravstvene radnike
 • Medicinski tehničari i sestre
Polja studija
 • Zdravstvena zaštita (5)
 • Nazad na glavnu kategoriju
Lokacije
Pronađite više lokacija
Tip stepena
Trajanje
Studija tempo
Jezik
Jezik
Format studije

5 Diploma više škole Programi u Asistent lekara u Сједињене Америчке Државе за 2024

  Diploma više škole Programi u Asistent lekara

  Šta je doktor koji pomaže?
  Pomoć lekara je oblast medicine koja se bavi pružanjem nege pacijentima. Asistenti lekara rade pod nadzorom licenciranih lekara i obavljaju mnoge iste zadatke kao i oni, kao što su uzimanje medicinske istorije, obavljanje fizičkih pregleda, naručivanje i tumačenje dijagnostičkih testova i pružanje obrazovanja pacijenata. Asistenti lekara takođe često služe kao tačka kontakta između pacijenata i njihovih lekara, pružajući informacije i koordinaciju nege.

  Koje su prednosti proučavanja lekara koji pomažu?
  Neke od prednosti studiranja lekarske pomoći uključuju sticanje sveobuhvatnog razumevanja medicinske oblasti, razvijanje jakih kliničkih veština i upoznavanje sa najnovijim medicinskim tehnologijama. Asistenti lekara su u velikoj potražnji, a mnogi studenti odlučuju da nastave ovu karijeru kako bi pomogli drugima da dobiju kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Pored toga, lekarski asistenti često zarađuju konkurentne plate i uživaju u stopama zadovoljstva poslom.

  Koji stepeni su dostupni u lekarskoj pomoći?
  Stepen pomoći lekar može se dobiti iz različitih vrsta institucija, uključujući koledže u zajednici, univerzitete i medicinske škole. Većina PA programa zahteva od učenika da imaju dodiplomsku diplomu, mada neke škole nude programe sa pre-profesionalnom fazom koja se može završiti bez prethodne diplome. Dužina vremena koja je potrebna za završetak programa pomoći lekaru varira u zavisnosti od vrste ustanove i specifičnih zahteva programa, ali većina studenata završi studije u roku od četiri godine.

  Šta ću studirati tokom mog doktora Assisting diplomu?
  Nastavni plan i program za doktora koji pomaže stepenu obično uključuje kurseve u medicinskoj terminologiji, anatomiji i fiziologiji, farmakologiji, dijagnostičkom testiranju i nezi pacijenta. Studenti takođe često učestvuju u kliničkim rotacijama, što im daje praktično iskustvo rada sa pacijentima. Mnogi programi zahtevaju od studenata da imaju ili dodiplomski diplomu iz zdravstva ili srodne eiskustvo.

  SAD ostaju najpopularnija destinacija na svetu za međunarodne studente. Univerziteti u SAD dominiraju svetskom rang-listi, a zemlja takođe nudi mnoštvo uzbudljivih lokacija za studije. Državni univerzitetski sistemi delimično subvencionišu državne vlade i mogu imati mnogo kampusa koji se šire po državi, sa stotinama hiljada studenata.

  Појединци који су заинтересовани у остваривању високо квалификованих каријере можда желети да почне зарађивати сарадник степен на колеџ или универзитет. Као студенти зараде своје дипломе, често прошире своје знање и поглед на свет, као и повећање њихове професионалне квалификације.