Read the Official Description

Гласгов Цаледониан Университи је препознатљив, инклузиван и напредни универзитет који је посвећен друштвеној мисији да промовише заједничко добро. Постали смо међународни центар изврсности у високом образовању, промовишући запошљивост и глобално држављанство код наших дипломаца. Награђивамо награде за нашу подршку и посвећеност студентском искуству, а истовремено пружамо иновације кроз истраживање светске класе у кључним областима снаге. Имамо традицију проширења приступа високом образовању талентованих појединаца, без обзира на њихову позадину, и користимо наш интелектуални и друштвени капитал у корист заједница које служимо у Шкотској и на међународном нивоу.

Гласгов Цаледониан Университи (ГЦУ) је живахан, иновативан и вишекориснички универзитет за заједничко добро.

Циљ нам је да допринесемо друштву на начин који обухвата и даље превазилази традиционалну улогу универзитета. ГЦУ-је За заједничку добру посвећеност оживљавају и испоручују студенти и особље преко академских школа и одељења.

Добродошли у школу за здравље и животне науке

Школа за здравље и животне науке, једна од три академске школе у ​​ГЦУ, окупља одељења за животне науке, психологију, социјални рад и савезне здравствене науке и медицинске сестре и здравство у заједници.

У сарадњи са нашим особљем, студентима и спољним актерима, школа за здравље и животне науке створила је јединствену визију која је дизајнирана да задовољи Универзитетску стратегију 2020. године, укључивање изврсности, ангажовања и енергије у сваки аспект школског живота.

Наша школа окупља одељења за животне науке, психологију, социјални рад и савезне здравствене науке и здравствену негу и здравље заједница. Међуресорна сарадња омогућава Школи да понуди беспријекорни спектар наставних програма и флексибилних могућности испоруке, истраживања, усавршавања и консултантских услуга у здравственом, социјалном и животном сектору.

Школа има више од 280 академика, укључујући професоре, читаоце, постдокторске истраживачке сараднике и истраживаче. Добили смо одлично задовољство од 93% у најновијем Националном истраживању студената. Имамо преко 4000 студената из цијелог свијета, укључујући УК, Канаду, Мјанмар, Индонезију, Кувајт, Саудијску Арабију и Бангладеш. Они су високо цењени и саставни део наше академске заједнице.

Ми смо посвећени иновативном, ангажованом и интер-професионалном образовању за све наше ученике. Ово је подржано од стране наших свјетских класа и најсавременијих истраживања. Успех наше методологије показали су наши изванредни резултати истраживања о националном студентском истраживању.

Истраживачка изврсност

Изврсност у настави и истраживању, врхунски академици, подршка и подстицање окружења за учење у широком спектру области - од прехране до биолошких наука.

Наше истраживање

У РЕФ 2014, рангирали смо се у топ 20 у Великој Британији за истраживање здравства на водећим светским и међународно одличним стандардима. Сазнајте наше награђиване академике и живахне истраживачке заједнице.

Наши садржаји

Студентима и предузећима нудимо приступ најсавременијим установама за учење и истраживање у свим нашим одељењима.

Наше одељења

Снаге Школе за здравље и животне науке и придруженог Института за примењена здравствена истраживања леже у нашој стручној експертизи, мултидисциплинарној тимској служби пружања услуга и стриктном поштовању регулаторних стандарда који захтевају партнерства са јавношћу и комерцијалним и невладиним организацијама организације.

Посвећеност нашој школи изврсности и сарадњи осигурава да смо на врхунцу додипломске, постдипломске и истраживачке праксе и знања, инспирисаних индивидуалном и колективном жељом да допринесемо побољшању здравља и благостања.

Наша школа нуди широк распон теоретских знања, вјежбе вежбања и едукативног ангажовања који обухвата заједницу на клупу за пословање и кревет, и повратак у заједницу, уз подршку текућих инвестиција у наше људе и објекте.

Школа се састоји од три одељења подељена у академске предмете:

 • Одељење за здравствену негу и здравље у заједници
 • Одсјек за психологију, социјални рад и савезне здравствене науке
 • Одељење за животне науке

Вежбајте академске каријере

Наша политика подршке пракси / клиничким академским каријерама у свим дисциплинама је основна за Школу здравља и животних наука. Ове су уграђене у нашу мисију према заједничком вреду и подржавамо нашу посвећеност осигуравању да пракса, клиничка и академска, усмјерава наше учење и наше истраживање.

Наш текући циљ је успостављање наше школе као националног и међународно признатог центра изврсности, са клиничким академским истраживањима каријере и праксе образовања за академске каријере који представљају кључни елемент у овој визији.

Школски клинички академски практичари успјешно интегришу клиничка знања, вештине, истраживања и едукацију у својој специјализованој области како би имали користи од пацијената / клијената и ученика, те побољшали пружање услуга.

Кроз наше академске каријере и академске каријере за каријерне студије, школа за здравље и животне науке се бави истраживањем и образовањем у стварном свету како би одговорио на праве дилеме у пракси и питања која су постављали они на челу услуге и пружања његе. Пракса води наше учење и истраживање, а наше истраживање пружа доказе који се примјењују у пракси у корист пацијената / клијената, заједница, здравствених и социјалних услуга.

Подршка академској каријери

Клиничка академска истраживања и пракса Образовање Академски практиканти представљају све дисциплине на Школи за здравље и животне науке, и чланови су основаних истраживачких група у Институту за примењена здравствена истраживања, са одговарајућим утицајима инфраструктуре и истраживања. Они испуњавају кључне улоге у стварању важних истраживачких питања из праксе и у раду на осигуравању нових облика и утицаја на пружање услуга, као и на политику здравствене и социјалне заштите. Школа има практичаре / клиничке академске истраживаче и практикује академске академске студенте из области:

 • Нега
 • Социјални рад
 • Психологија
 • Физиотерапија
 • Радна терапија
 • Подиатри
 • Радиологија
 • Висион Сциенцес - Оптометри, Ортхоптицс
 • Пракса пословног одељења

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

BSc

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

ГЦУ-ова квалификација за дијагностичку слику је призната широм света и омогућава вам да се региструјете код Вијећа за здравље и заштиту (ХЦПЦ) и Друштва и колеџа радиогра ... [+]

Дијагностички радиографи производе и интерпретирају слике људског тела. Дијагностичка слика је централна за здравствену заштиту и критична је у дијагнози и лијечењу трауме и болести.

ГЦУ-ова квалификација за дијагностичку слику је призната широм света и омогућава вам да се региструјете код Вијећа за здравље и заштиту (ХЦПЦ) и Друштва и колеџа радиографа.

Већина Скотландских дијагностичких радиографа је дипломирао из ГЦУ, опремљеног знањем, компетенцијама и атрибутима потребним за праксу у савременим здравственим и социјалним услугама. Имаћете приступ посвећеном рентгенском опреми која симулира праксу.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Овај хонорарни степен неге траје 4 године и пружа вам богато практично искуство и вјештине и знање које требате постати медицинска сестра за ментално здравље након заврше ... [+]

Подстичући индивидуалне снаге, ментално здравље и независност, медицинске сестре за ментално здравље подржавају људе којима је тешко суочити се са аспектима свог живота због проблема са менталним здрављем.

Овај програм се фокусира на савремене приступе у подршци и третману који су доступни особама са менталним проблемима. Студенти обављају праксу искуства у учењу за 50% курса у широком спектру пласмана унутар НХС Греатер Гласгов и Цлиде. Ово укључује заједницу НХС-а и болничке пласмане, као и независно и добровољно искуство сектора.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

БСц (Хонс) Адулт Нурсинг диплома из ГЦУ. Веома је конкурентан и наши дипломци настављају да уживају у широком спектру каријере у НХС. Ова 4-годишња диплома вам омогућава ... [+]

Одрасла болница је динамична, награђивана и високо квалификована каријера и саосећајна. Развилићете различите вјештине, од пружања здравственог образовања за појединце из различитих околности до пружања сложене бриге за људе са вишеструким акутним или дуготрајним условима.

Овај програм има за циљ да развије медицинске сестре који су у могућности да пруже особу усмерену, сигурну и делотворну бригу, радећи са другим професијама и агенцијама у стално променљивом и сложеном здравственом окружењу.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Програм ГЦУ Оптометри је осмишљен да обезбеди теоријску и практичну обуку за опремање дипломаца са напредним клиничким вештинама које ће користити да раде као независни п ... [+]

Програм ГЦУ Оптометри је осмишљен да обезбеди теоријску и практичну обуку за опремање дипломаца са напредним клиничким вештинама које ће користити да раде као независни професионалци за ока.

Оптометристи су стручњаци за очне болести који откривају проблеме са видом и прописују и уклапају наочаре, као и контактна сочива и друга визуелна помагала. Оптометри такође откривају и управљају различитим очним условима као што су глауком и макуларна дегенерација повезана са узрастом.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Студирање ортоптике је занимљиво и изазовно, а могућности запошљавања су одличне. Квалификација је призната широм света. ... [+]

Ортхоптистс су повезани здравствени радници који се специјализују за дијагнозу и управљање широким опсегом очних стања.

Разумијевање ока и улога мозга у визуелном доживљају је кључно за ортопедски рад. Ортхоптистс раде у неги и управљању пацијентима са слабим развојем вида и услова који укључују повреде мозга, дијабетес, мождани удар, слаб вид и глауком.

Ортхоптистс тесно сарађују са офталмологима и оптометристима, као и педијатрима, неурологима, предавачима за децу, здравственим посјетитељима, ендокринолозима и другим сродним здравственим радницима у мултидисциплинарној њези.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Овај програм је одобрен од стране УК удружења за кируристе и подиатристе и здравства Уједињеног Краљевства ... [+]

Пацијентима који имају проблема са ногама или доњим удовима потребна је стручна пажња и пажња. Подиатри су независни висококвалификовани професионалци, који могу да дијагностикују и лече проблеме који утичу на стопала и доње удове.

Циљ нам је да развијемо креативне, иновативне и стручне подиатричне практичаре са комуникативним и брижљивим односом према пацијентима. Добићете практично искуство у клиничком окружењу, посматрајте и радите заједно са искусним и искусним и свјетски познатим истраживачима.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Нудимо једини програм Биомедицинске науке са пласманом у Гласгову који је одобрио Вијеће за заштиту здравља и скрби (ХЦПЦ) и акредитован од стране Института за биомедицин ... [+]

Акредитован од стране: ХЦПЦ ИБМС РСБ

Биомедицински научници спроводе лабораторијске тестове на узорцима послатим за анализу од лекара и других здравствених радника.

Биомедицинска наука је од виталног значаја за клиничку дијагнозу болести и прецизан третман пацијената и функционисање НЗЗ-а и других здравствених индустрија.

Нудимо једини програм Биомедицинске науке са пласманом у Гласгову који је одобрио Вијеће за заштиту здравља и скрби (ХЦПЦ) и акредитован од стране Института за биомедицинске науке (ИБМС).... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Флексибилан програм намењен професионалцима који траже напредну квалификацију. ... [+]

Програм професионалног развоја за квалификоване медицинске сестре, да унапреде своје академске квалификације до степена или степена почасти; или да добије диплому. Вишеструки начини испоруке и широк опсег модула пружају флексибилност у складу са низом домаћих и међународних тржишта. Путеви за доделу награда могу бити прилагођени потребама личног развоја индивидуалних практичара и оперативним захтевима и стратешким потребама развоја услуга.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 - 6 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

ГЦУ је највећи добављач терапеутског радиографског образовања у Шкотској. Наставни тим блиско сарађује са колегама у НХС-у. ... [+]

Терапијски радиографи су високо квалификовани професионалци за негу који имају битну улогу у лечењу пацијената са раком. Они пружају радиотерапију помоћу најсавременије опреме.

Радиографски радиографи раде у оквиру тима за здравствену заштиту и укључени су у одлуке о управљању пацијентима радиотерапије. Они пружају негу и подршку пацијентима и њиховим породицама у току путовања на рак.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Дипломирани студенти имају право да поднесу захтев за чланство у Колеџу професионалних терапеута и регистрацију код Здравства ... [+]

Радни терапеути раде са великим бројем људи како би им помогли да остваре свој потенцијал и стекну што више независности колико могу.

За особе са ограничењима физичког или менталног здравља, свакодневни задаци могу бити тешки. Међутим, кроз активност, радна терапија омогућава људима да живе продуктивнији и пријатнији живот.

Да би се испунили стандарди Свјетске федерације професионалних терапеута, неопходно је најмање 1000 сати праксе. Као један од највећих понуђача квалификованих терапеутских радника у Шкотској, ГЦУ је иновативно искуство у пракси, што резултира стварањем нових радних места у новим областима.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Узмите 4 године БСц (Хонс) степена за негу детета и учествујте у пракси за пласмане у широком спектру подешавања, чак су доступни и међународни позиви. По завршетку, може ... [+]

Акредитован од стране: НМЦ

Ради као саставни део тима за здравствену заштиту, дечије медицинске сестре пружају специјалистичку негу за децу и њихове породице од рођења до младе одрасле особе. Дечје медицинске сестре практикују у широком спектру подешавања од јединица интензивне неге и породичних кућа до пружања бриге у глобалним ванредним ситуацијама.

Интер-професионално учење са ученицима из различитих курсева здравственог осигурања подстиче вашу свест о улогама и одговорностима ширег мултидисциплинарног тима и негује вештине рада тима.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Овај програм нуди јединствену прилику студентима да проучавају пружање његе у оквиру две области праксе, Дисабилити Леарнинг и Цхилд. ... [+]

Њега се пружа у разним савременим здравственим установама. Регистроване медицинске сестре у било којој области праксе морају бити спремне да задовоље потребе пацијената, корисника услуга и неговатеља, до нивоа који се очекује од стране јавности, како би се могло реагирати на изазове и задовољити потражњу за пружањем његе у модерном и комплексни систем здравствене заштите.

Овај програм нуди јединствену прилику студентима да студирају негу у оквиру две области праксе, Дисабилити Леарнинг и Цхилд и структуриран је тако да вам пружа низ модула за теорију и праксу у обе области.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Веома конкурентна БСц Хонс Леарнинг Дисабилити Нурсинг вам омогућава да постанете регистрована медицинска сестра и радите са појединцима и породицама како бисте побољшали ... [+]

Служба за здравствену негу у учењу укључује рад у партнерству са појединцима и породицама ради побољшања аутономије, промовисања здравља и подршке инклузији. Ово укључује стварање стварног доприноса у побољшању понашања и начина живота који помажу у постизању најбољих здравствених резултата.

Овај програм се фокусира на испуњавање холистичких потреба особа са инвалидитетом у учењу. Истражићете кључне теме у оквиру савремене праксе у области инвалидитета, укључујући задовољавање здравствених потреба, ангажовање заједнице, планирање у центру пажње, укључивање и интеграцију, рјешавање неједнакости у здравству, законодавство, форензичка пракса, планирање и процјена његе, пракса заснована на доказима, методе истраживања и процена.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Online студије
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Фармакологи играју виталну улогу у откривању и развоју нових лекова који имају користи од здравља људи и животиња. ... [+]

Фармакологи играју виталну улогу у откривању и развоју нових лекова који имају користи од здравља људи и животиња.

Овај програм подразумева велики део практичног рада, укључујући петодневну практичну радионицу молекуларне биологије која окупља теорију и праксу, да вам обезбеди лабораторијске вјештине које послодавцима треба. Добићете разумевање како тело функционише, шта иде погрешно у болести и како се лекови могу користити за управљање овим болесним стањима.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

По завршетку програма, имате право да поднесете захтев за регистрацију код Савета за здравље и заштиту (ХЦПЦ). ... [+]

Без обзира да ли раде у болници, заједници, индустрији, школама, спорту, јавним или приватним здравственим установама, физиотерапеути помажу људима да превазиђу физичке потешкоће тако што враћају покрет и функцију што је могуће ближе нормалним. Физиотерапеути су кључни чланови здравственог тима који раде у изазовној и награђивани професији.

Циљ нам је да развијемо дипломце са вредностима и вештинама како би постали иновативни и практичари који решавају проблеме. Развијаћете научне перспективе и бавите се пацијентима у различитим поставкама; од неурорехабилитације до мускулоскелетног до респираторне неге и индустрије.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Најдужи програм за диететику у Шкотској, акредитован од стране Британске Диететске Асоцијације и Вијећа за заштиту здравља и скрби (ХЦПЦ). ... [+]

Људска исхрана и дијететика је примена науке о исхрани на превенцију и лијечење болести и промовисање здравља.

ГЦУ има најдужи програм за диететику у Шкотској. Омогућава дубинско разумијевање исхране и метаболизма, стеченог из студије физиологије, биохемије, фармакологије и науке о храни, уз препознавање утјецаја аспеката психологије и социологије.

Јака практична фокус програма се креће око учења заснованог на проблемима у учионици, лабораторији за исхрану и клиничке симулационе лабораторије, као и на пласману.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
4 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

ГЦУ је једини универзитет у Шкотској који нуди програм за управљање стоматолоским стоматологијом у признатом ГЦУ Висион Центру, који се налази у кампусу. ... [+]

Оптичари за диспозицију су стручњаци за негу очију који се уклапају и снабдевају очима и управљају оптичким поступцима. Оптичари за диспензацију могу се проширити у фиксирање контактних сочива и снабдијевање специјализованих оптичких уређаја.

ГЦУ је једини универзитет у Шкотској који нуди програм за управљање стоматолоским стоматологијом у признатом ГЦУ Висион Центру, који се налази у кампусу. Модерна наменска клиника за издавање, Висион Центер пружа идеално окружење за обуку у комерцијалној пракси.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

По завршетку студија, добићете упис у Службу за здравствену негу и бабишту као дечју медицинску сестру. ... [+]

Акредитован од стране: НМЦ

Ради као саставни део тима за здравствену заштиту, дечије медицинске сестре пружају специјалистичку негу за децу и њихове породице од рођења до младе одрасле особе. Дечје медицинске сестре практикују у широком спектру подешавања од јединица интензивне неге и породичних кућа до пружања бриге у глобалним ванредним ситуацијама.

Интер-професионално учење са ученицима из различитих курсева здравственог осигурања подстиче вашу свест о улогама и одговорностима ширег мултидисциплинарног тима и негује вештине рада тима.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
August 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Овај програм се фокусира на савремене приступе у подршци и третману који су доступни особама са менталним проблемима. ... [+]

Промовисањем индивидуалних снаге, менталног благостања и независности, медицинске сестре за ментално здравље пружају подршку људима којима је тешко суочити се са аспектима свог живота због проблема са менталним здрављем.

Овај програм се фокусира на савремене приступе у подршци и третману који су доступни особама са менталним проблемима. Студенти обављају праксу искуства у учењу за 50% курса у широком спектру пласмана унутар НХС Греатер Гласгов и Цлиде. Ово укључује заједницу НХС-а и болничке пласмане, као и независно и добровољно искуство сектора.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Постаните регистрована медицинска сестра са трогодишњим дипломом за одгој одраслих од ГЦУ-а. По завршетку, имате право да се региструјете као медицинска сестра код Вијећа ... [+]

Одрасла болница је динамична, награђивана и високо квалификована каријера и саосећајна. Развилићете различите вјештине, од пружања здравственог образовања за појединце из различитих околности до пружања сложене бриге за људе са вишеструким акутним или дуготрајним условима.

Овај програм има за циљ да развије медицинске сестре који су у могућности да пруже особу усмерену, сигурну и делотворну бригу, радећи са другим професијама и агенцијама у стално променљивом и сложеном здравственом окружењу.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Овај узбудљиви и изазовни програм се изучава у Глазговској стоматолошкој болници, Универзитету у Каледонију у Глазгову и низу теренских центара. ... [+]

Стоматолошки хигијеничари / терапеути су високо квалификовани стручњаци који раде као дио стоматолошког тима који пружи прутање помоћи пацијентима у добром зубном здрављу.

Они играју суштинску улогу у спречавању оралних болести, као што су болести десни, отклањање зуба и рака у устима. Њихове вештине укључују пружање превентивних, пародонталних и ресторативних терапија у зглобима одраслих и деце кроз клиничко лечење и едукацију.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

БСц Парамедиц Сциенце је први редовни додипломски студиј ове врсте у Шкотској. ... [+]

Савремени парамедицински третмани и брига за људе на локалном нивоу, или у њиховом дому, да помажу у смањивању избеглих болничких пријема, као иу ванредним ситуацијама. Током овог изазовног и узбудљивог програма учите заједно са другим здравственим радницима који одражавају заједничку природу рада у савременом здравственом систему.

БСц Парамедиц Сциенце је први редовни додипломски студиј ове врсте у Шкотској. Наша најсавременија симулациона лабораторија, укључујући манекенке и технологију високог квалитета, пружит ће вам аутентично искуство у учењу које пружају изврсни предавачи из различитих клиничких позадина.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Флексибилан програм намењен професионалцима који траже напредну квалификацију. ... [+]

Програм професионалног развоја за квалификоване медицинске сестре, да унапреде своје академске квалификације до степена или степена почасти; или да добије диплому. Вишеструки начини испоруке и широк опсег модула пружају флексибилност у складу са низом домаћих и међународних тржишта. Путеви за доделу награда могу бити прилагођени потребама личног развоја индивидуалних практичара и оперативним захтевима и стратешким потребама развоја услуга.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Fleksibilno vreme
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Служба за здравствену негу у учењу укључује рад у партнерству са појединцима и породицама ради побољшања аутономије, промовисања здравља и подршке инклузији. ... [+]

Служба за здравствену негу у учењу укључује рад у партнерству са појединцима и породицама ради побољшања аутономије, промовисања здравља и подршке инклузији. Ово укључује стварање стварног доприноса у побољшању понашања и начина живота који помажу у постизању најбољих здравствених резултата.

Овај програм се фокусира на испуњавање холистичких потреба особа са инвалидитетом у учењу. Истраживате кључне теме у оквиру савремене праксе у области инвалидитета, укључујући задовољавање здравствених потреба, ангажовање заједнице, планирање центара, инклузију и интеграцију, рјешавање неједнакости у здравству, законодавство, форензичка пракса, планирање неге и процјена, пракса заснована на доказима, методе истраживања и процјена.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
August 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Diploma

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Направите разлику у животу и добробити деце и породица, док сте напредовали своју каријеру са нашом медицинском сестром ПгД специјалиста за јавно здравље (здравствени пос ... [+]

Направите разлику у животу и добробити деце и породица, док сте напредовали у својој каријери са нашом ПгД специјалистичком заједницом за јавно здравље (СЦПХН). Заједнице имају различите потребе и изазове - и дизајнирали смо програм који ће вас припремити да их упознате.

Као здравствени посјетитељ, имат ћете прилику свакодневно служити заједничком добру, промовисати боље здравље на нивоу појединца, групе и заједнице. И у ГЦУ, добићете образовање свјетске класе из институције са дугом историјом обуке на терену.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 - 2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

MSc

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Дизајниран за научне раднике, биомедицинска наука је једина од своје врсте у граду Глазгов. ... [+]

Као научник НХС-а, ви већ доприносите заједничком добру - што позитивно утиче на значајан рад. Сада сте спремни за следећи корак: спремни сте да водите.

Дизајниран за научне раднике, биомедицинска наука је једина од своје врсте у граду Глазгов. Овај програм за ванредне радове омогућава биомедицинским научницима који су тренутно запослени у лабораторијама за патологију НХС да постигну већу стручност и напредују у следећу фазу своје каријере.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Fleksibilno vreme
2 - 3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Кроз МСЦ клиничку микробиологију, сте стекли вештине неопходне за успех у овој веома конкурентној и важној области. ... [+]

Упркос невероватном напретку у медицини, у 21. вијеку још увијек постоји доста посла како би се створиле здраве заједнице широм свијета - а микробиолози воде на путу.

Туберкулоза и колера још увек уништавају популације широм света. Појављују се нови и смртоносни напади грипа. Зика вирус се брзо шири са топлијим глобалним температурама - као и друге паразитарне болести.

Већ скоро столећи, ослањали смо се на вакцине и антибиотике како бисмо спречили и лечили заразне болести. Али, како се појављују нови патогени, а антимикробна отпорност на лекове се шири, неопходни су иновативни приступи. Улози за микробиолози су већи него икад.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Одобрен од стране Вијећа за заштиту здравља и његе и акредитован од стране Колеџа за професионалне терапије и Свјетске федерације професионалних терапеута. ... [+]

Акредитован од стране: ХЦПЦ

Замислите задовољство пружања помоћи људима да достигну свој прави потенцијал, преузму контролу над својим животом и учествују у потпуности у свијету око њих. Са МСц Оццупатионал Тхерапи из ГЦУ-а, то је управо оно што ћете урадити. Радни терапеути су професионални стручњаци који помажу људима свих узраста да спроведу активности отежане физичким или менталним болестима, инвалидитетом или старењем.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
January 2020
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Акредитован од стране Цоллеге оф Подиатри у Лондону и понудио је у сарадњи са Универзитетом краљице Маргарет у Единбургу, овај споредни програм припрема вас за успјешну к ... [+]

Развити солидну академску основу у области која се брзо мења са нашом математичком теоријом подиатријске хирургије. Акредитован од стране Цоллеге оф Подиатри у Лондону и понудио је у сарадњи са Универзитетом краљице Маргарет у Единбургу, овај споредни програм припрема вас за успјешну каријеру у напредној пракси или подиатрицној хирургији.

Црпамо на широку лепезу тренутних наставних метода и комбинујемо самостални рад са тимским приступом брига, пружајући вам нову перспективу критичког размишљања, решавања проблема и рефлексивне праксе на терену. Ваш програм ће вас олакшати вештинама и алатима који су вам потребни за побољшање квалитета и ширење обима ваше праксе - унапређивање сопствене каријере док допринете општем добру.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Fleksibilno vreme
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Овај програм је намењен регистрираним медицинским сестрама који желе да изграде на постојећем знању и развију нове вјештине. ... [+]

Оснажите своје способности за доношење одлука и решавање проблема и научите се упознати са изазовима сложених клиничких ситуација у нашој ПгД Адванцед Працтице-у у области медицинске сестре са квалификацијом стручњака. Овај програм је намењен регистрираним медицинским сестрама који желе да изграде на постојећем знању и развију нове вјештине.

Створите обуку како бисте боље испунили политичке и организационе захтеве пружања бриге - и унапредите најбоље праксе у вашој области. Искористите своју посвећеност заједничком добру да направите значајну разлику на локалном, националном или глобалном нивоу. Припремите се за изазовну и награђивану каријеру као специјалисте у програму који користи разне динамичке могућности учења.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Као део наше успјешне, разноврсне и глобално умрежене истраживачке заједнице, истражићете како тијело функционира и што иде погрешно када болест удари и сазнате како су л ... [+]

Од инхалатора који олакшавају дисање пилуле и ињекције који уништавају канцер, фармакологија погађа милијарде људи широм свијета као моћну силу за добро. У нашем МСц Пхармацологи програму открићете како искористити ту снагу како бисте спасили и побољшали безброј живота.

На ГЦУ-у ћете развити свеобухватно разумијевање науке иза лека и њихових ефеката на људско тијело - и савладати најсавременије технике, лабораторијске вештине и приступе критичком мишљењу које морате успјети.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Сазнајте у најсавременијим објектима, проучите најновије у клиничком истраживању и остварите врхунску обуку у нашем програму физиотерапије МСц. ... [+]

Сазнајте у најсавременијим објектима, проучите најновије у клиничком истраживању и остварите врхунску обуку у нашем програму физиотерапије МСц. ГЦУ сарађује са индустријом да донесе најновију студију физиотерапеутима који желе да унапреде своје каријере. Програм се спроводи од стране практицираних стручњака, специјалиста и академика - и информише се о најновијим достигнућима на терену.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Добијте стручност и знање које треба да се пријавите за чланство у Чартеру друштва физиотерапије (ЦСП), региструјте се у Вијећу за заштиту здравља и неге (ХЦПЦ) и постани ... [+]

Желите да проблем решите у клиничком својству, размишљајте самостално и практикујте као чувени физиотерапеут - и спремни сте да стигнете тамо брзо. Наша убрзана МСц физиотерапија је програм за вас.

На ГЦУ, програми су веома релевантни за вашу каријеру - и фокусирани на стварање значајних промена које доприносе заједничком добру. Добићете стручност и знање које треба да се пријавите за чланство у Чартеру друштва за физиотерапију (ЦСП), региструјете се код Вијећа за заштиту здравља и неге (ХЦПЦ) и постаните физиотерапеут.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
January 2020
Redovne studije
2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Развијте своје знање ... [+]

Претворите теорију јавног здравља у друштвену акцију и креирајте значајне промјене на локалном, националном и међународном нивоу са нашим МПХ јавним здрављем. Придружите се практичарима из широке лепе позадине у овом јединственом и веома релевантном програму. Развити знање и вјештине које требате унаприједити своју каријеру и побољшати животе људи широм свијета.

Путем комбинованог приступа традиционалног упутства подржаног онлине студијом, ваш програм вас припрема да позитивно утиче на широк спектар питања у јавном здрављу - од спречавања болести и минимизирања њених последица на продужење живота и побољшање једнакости здравља. Развили смо различите процене - укључујући писане задатке, предлоге пројеката, истраживања малих размера и систематске прегледе - како бисте били сигурни да ћете најбоље искористити своје студије.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
1 - 5 године
Студије на универзитету / кампус
Online студије
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Са флексибилним студијским опцијама прилагођеним вашој области праксе, ГЦУ-ови МСц Медицал Ултрасоунд вам пружају теоријску основу и искуство из стварног света који вам ј ... [+]

Са флексибилним студијским опцијама прилагођеним вашој области праксе, МСц Медицал Ултрасоунд вам даје теоријску основу и искуство из стварног света који вам је потребан за побољшање не само вашег рада - већ и ваше поље уопште.

Користећи најсавременије симулацијске објекте (МедаПхор СцанТраинер) и сонографску опрему (ГЕС8), наш мултидисциплинарни тим академских стручњака и клиничких специјалиста ће вас тренирати у сигурној и ефикасној медицинској ултразвучној пракси. Увећете вештине у окружењу које вас припрема за праксу у стварном свету и добијате тренутне повратне информације које су специфичне за ваше поље.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Fleksibilno vreme
1 - 6 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Наш МСц Нурсинг: Адванцинг Профессионал Працтице програм припрема вас да водите и иновирате у области напредних медицинских сестара било да радите у Великој Британији или ... [+]

Унапређење знања, вјештина и атрибута неге је од суштинског значаја за подршку професионалне праксе. МСц Нурсинг: Адванцинг Профессионал Працтице пружа регистрованим медицинским сестрама едукативну платформу за развој каријере предузимањем фокусиране студије о унапређењу њиховог клиничког знања, вештина и атрибута у одређеним областима праксе.

Овај програм препознаје све већу сложеност бриге и нуди низ флексибилних и изборних студијских опција, који су образовни одговори на промену правца политике УК.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 - 3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Наш високо цењени програм биомолекуларних и биомедицинских наука ће вас припремити практичним вештинама у научним истраживањима и вредном академском знању информисаних на ... [+]

Биомолекуларне и биомедицинске науке су изазовне, захтевне ентузијазамске, усмјерене студенте. Наравно, ова најсавременија поља нуде и невероватан потенцијал за позитиван утицај - и значајне каријере.

Биомедицинске науке нуде наду за лечење болести и побољшање здравља и благостања људи широм свијета. Свако откриће обликује будућност. Сваки допринос унапређује заједничко добро.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

ГЦУс МСц Диабетес Царе и Менаџмент ће вас припремити да унапредите своју каријеру са поверењем и помогнете људима у вашој заједници да уживају здравије и испуњавајуће жив ... [+]

Дијабетес је у порасту широм света. Здравствени радници са стручном спремом за дијабетес имају велику потражњу. Рад је изазован, али награђиван, а на терену су потребни талентовани професионалци са стварном посвећеношћу заједничком добру.

ГЦУ-ов МСц Диабетес Царе и Менаџмент ће вас припремити да унапредите своју каријеру са поверењем - и помогнете људима у вашој заједници да уживају здравије, испуњавајуће животе.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
16 - 36 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Дизајниран за обуку нове генерације лидера на терену, наш програм МСц Диагностиц Имагинг ће вам дати нови увид у тренутну и најбољу праксу и тренирати вас да стварате ств ... [+]

Дизајниран за обуку нове генерације лидера на терену, наш програм МСц Диагностиц Имагинг ће вам дати нови увид у актуелну и најбољу праксу - и обучити вас да стварате стварне и значајне промјене. Развилићете напредне вјештине критичког размишљања, синтетизирати доказе из читавог броја истраживања и других извора и градити на знању и клиничком искуству у индустрији како бисте информирали професионалне дискусије и дебате.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
1 година
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Наша магистарска истражна офталмологија и визија истраживања пружају професионалцима за очне болести као што су академско знање и практичне вештине које им треба да ефика ... [+]

Наше истраживачке студије Опхтхалмологи и Висион истраживања пружају професионалцима за очне акупунктуре као што су академско знање и практичне вештине које им треба да допринесу иновативним медицинским достигнућима и ефикасно дијагностикују и третирају широк опсег очних стања.

Било да желите да наставите даље академске студије или преузмете нове одговорности као примарни неговатељ - наш програм вам пружа клиничке вјештине и истраживачко искуство које вам је потребно. Напредујте своју каријеру и имати значајан утицај на будућност поља.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
1 - 2 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Студије медицинске неге МС (предрегистрација) омогућавају дипломцима из било које позадине могућност преноса својих дипломских вјештина на негу. ... [+]

Ова нова и узбудљива МСц рута нуди дипломцима из било које позадине могућност да пренесу своје дипломске вештине и искористе их како би постали медицинска сестра.

Признајући промену контекста здравствене заштите и профил медицинских сестара, студије о медицинским нурсама имају за циљ опремање медицинских сестара дипломираних студената с напредним вештинама критичког размишљања, као и практичним вештинама и компетенцијама како би пружили саосећајан, компетентан, ефикасан, ефикасан и сигуран висококвалитетна здравствена заштита.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
28 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Dr (Doktor)

Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Доктор физиотерапије (пре-регистрација) (ДПТ) је програм пуног радног времена који се испоручује коришћењем иновативних наставних метода за помоћ и контекстуализацију уче ... [+]

Доктор физиотерапије (пре-регистрација) (ДПТ) је програм пуног радног времена који се испоручује коришћењем иновативних наставних метода за помоћ и контекстуализацију учења. Овај програм води квалификацију као физиотерапеут, квалификован за пријаву за ХЦПЦ регистрацију као физиотерапеута. Модуле испоручују искусни ментори, истраживачи и позвани академски и клинички предавачи који су стручњаци у свом стручном подручју.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
January 2020
Redovne studije
42 месеци
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Једини програм ове врсте у Шкотској, ДПсицх на ГЦУ нуди обиман клинички развој и обуку који вас води до нивоа регистрованих саветовања психолога. Радите с сложеним групам ... [+]

Акредитован од стране: ХЦПЦ БПС

Обезбиједити интегрисану клиничку обуку и обиман професионални развој кроз психолошку психологију ДПсицх - једини такав програм у Шкотској. Психологија саветовања је брзо растуће подручје примењене психологије, а широком спектру разноврсних поставки су потребни високо квалификовани психологи регистровани саветовалиште ХЦПЦ-а.

У овом докторском програму проширите своју способност да радите са сложеним клијентским групама и да допринесете значајним истраживањима у области психолошког здравља.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
Fleksibilno vreme
3 - 7 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Једини такав програм у Шкотској, ДПсицх ин Хеалтх у ГЦУ развија витална знања и вештине како би постигао статус психолога БПС-а и постао компетентан и ефикасан здравствен ... [+]

Према Британском психолошком друштву, циљ здравствене психологије је научно научити психолошке процесе здравља, болести и здравствене заштите.

Циљ је применити здравствену психологију на промоцију и одржавање здравља, анализу и побољшање система здравствене заштите и формирање здравствене политике, превенцију болести и инвалидности и побољшање исхода болесних или онеспособљених.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Glasgow Caledonian University - The School of Health and Life Sciences

Једини такав програм у Шкотској, ДПсицх у спорту и вежбама развија напредне терапеутске вјештине кроз интердисциплинарно учење, наставу и истраживање. Ово ново и узбудљив ... [+]

Спортска и вежбална психологија је релативно нова и све популарнија област примењене психологије унутар Велике Британије.

ДПсицх Спорт и психологија вјежби је једини такав програм у Шкотској, са јаким фокусом на развијање изузетних терапијских способности, интердисциплинарног учења, наставе и истраживања.

Спортски и вежбални психолози раде у свим областима спорта и вежбања, посебно у професионалним и олимпијским спортовима и повећавајући физичку активност и спроводе учешће међу општом популацијом.... [-]

Уједињено Краљевство Glasgow
September 2019
Redovne studije
3 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Learning support from the School of Health and Life Sciences

Address
Cowcaddens Road
G4 0BA Glasgow, Scotland, Уједињено Краљевство