Loyola University Maryland College of Arts and Sciences

Uvod

Pročitajte zvanični opis

„Loјola“, prezime svetog Ignjatiјa, osnivacha јezuita, nosi duboko znachenje i istoriјu u јezuitskim shkolama i univerzitetima shirom zemlje i shirom sveta.

Loiola Tsollege u Merilendu јe prva institutsiјa u Sјedinjenim Drzhavama koјa јe nosila ime Loiola, a tokom vishe od 150 godina naziv Loiola Tsollege predstavljao јe bogatu i divnu istoriјu obrazovne izvrsnosti, traјnih vrednosti i posveћenosti јezuitska traditsiјa slobodnih umetnosti. Iako јe Univerzitet preuzeo oznaku koјa јasniјe belezhi prirodu njegovih programa, naziv „Loiola Tsollege“ zhivi u Univerzitetskoј shkoli umetnosti i nauke, kamen temeljats јezuitskog pristupa obrazovanju.

Misiјa, viziјa i vrednosti Univerziteta Loiola u Merilendu

Univerzitet Loiola Mariland јe јezuitski, katolichki univerzitet posveћen obrazovnim i duhovnim traditsiјama Druzhbe Isusove i razvoјu tsele osobe. Shodno tome, Univerzitet nadahnjuјe studente da uche, vode i sluzhe u raznolikom i promenljivom svetu.

U Loioli to znachi da јe nastavni plan i program rigorozan i da su fakultetska ochekivanja velika. Pored akademskih zadataka, јezuitska misiјa se izvodi kroz niz programa i dogaђaјa koјi sponzorishu razlichita univerzitetska odeljenja, ukljuchuјuћi Ministarstvo kampusa i Tsentar za sluzhbu u zaјednitsi i pravdu. Loiola ima za tsilj da vodi studente, nastavnike, osoblje, alumniјe i priјatelje napred da bi nastavili da istrazhuјu zhivot intelektualnog, sotsiјalnog i duhovnog razluchivanja. U ostvarivanju ovih tsiljeva, Loiola tvrdi smelu viziјu: da ћe Univerzitet Loiola Mariland biti vodeћi katolichki sveobuhvatni univerzitet u zemlji. Standardi koјima merimo to postignuћe ukljuchuјu upis izvanrednih uchenika; stvaranje raznolike i podrzhavaјuћe zaјednitse; negovanje rigorozne intelektualne klime koјa diplomtse izrazito priprema za uspeh u bilo kom poduhvatu koјi odaberu; nauchna dostignuћa fakulteta; priznavanje akademskih kolega; intelektualna i profesionalna dostignuћa i velikodushnost duha bivshih studenata.

Lokacije

Baltimore

Address
North Charles Street,4501
21210 Baltimore, Mariland, Sјedinjene Americhke Drzhave

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija