Read the Official Description

Медицински факултет је најмлађи медицински факултет у Чешкој Републици. Тренутно Факултет има око 1700 ученика у 27 степенских програма, а више од 400 студената завршава сваке године. Дипломци су добро опремљени да се баве каријером у широком спектру медицинских и здравствених занимања. Основни студијски програм који нуди Факултет је шестогодишња магистарска диплома из опште медицине (ова 'дуга' магистарска диплома не захтева претходну диплому); овај програм даје студентима комплетан спектар знања и практичних вјештина који су неопходни за остваривање каријере у медицини.

Настава на Факултету фокусира се на развијање практичних скупова ученика тако што уграђује практичне пласмане у наставни систем из првог семестра. Унос студената је ограничен како би се омогућио индивидуални приступ; Практична обука је организована у малим групама тако да студенти могу да дођу до индивидуалног контакта са пацијентима. Факултет користи низ савремених наставних средстава и метода, укључујући симулаторе; ми такође уводимо систем преноса уживо из одабраних оперативних позоришта у Универзитетској болници Острава, што је вриједна помоћ за наставу. Факултет такође пионира употребу симулационих наставних метода користећи мултимедијалне, практичне симулационе алате и експерименталне наставне објекте.

Ученици имају прилику да део студија проведу у иностранству - како у Европи (имамо везе са више од 40 партнерских институција као дио програма Ерасмус +) и шире.

Факултет тесно сарађује са Универзитетском болницом у Острави (која укључује низ високо специјализованих одељења), две друге велике болнице у Острави и низ других медицинских и здравствених установа широм региона, како у јавном тако иу приватном сектору.

Факултет има снажно присуство у заједници медицинских истраживача. Његове специјалистичке екипе укључују Центар за обеситологију (развој лечења за гојазност), Институт за хитну медицину (развијање одговора на потенцијалне биотерористичке инциденте и војне сукобе, развој медицинских и хируршких метода за човекове и природне катастрофе), Хематоонколошка клиника (спровођење геномске истраживање да се идентификују генетске промене које се јављају код пацијената са хематоонколошким поремећајима и спречавају ефикасно лијечење) и Центар за епидемиолошка истраживања (са фокусом на епидемиологију у инфективним и неинфективним болестима и природном и радном окружењу). Кључни истраживачки приоритети факултета одражавају питања која су од примарне важности за јавно здравље како на националном, тако и на регионалном нивоу. Студенти на Факултету су блиско укључени у низ истраживачких активности, редовно учествујући у студентским наградним такмичењима и студентским конференцијама.

Programs taught in:
енглески језик
Италијан
чешки

Ova škola takođe nudi:

M.D.

University of Ostrava - Faculty of Medicine

Овај пуним радним временом поље мастер студија шест година припрема дипломце за професију лекара. Она је завршен са степеном доктора опште медицине. ... [+]

Кључни исходи учења

Дипломци стичу знања о биомедицинских дисциплина, структуре и функције појединих органа тела, дијагностичке и превентивне процедуре, способност да се план лечења и спроведе га. Дипломци морају да покажу дубоко познавање биомедицинских дисциплина, узрочност болести појединих телесних система, сепсе и антисепсе, способност да се организује и докаже превентивну терапију, медицинске етике, правним стандардима у складу са медицинске струке. Они показују знање фармакотерапије, прву помоћ у случају изненадног нестанка органа, углавном на заразне и запаљенске основу, неуспех имуног система, дијагностику и лечење тумора и генетски утврђеним болестима. Дипломци су у стању да изврше преглед, указују, и тумаче резултате, који су неопходни за успостављање тачне дијагнозе, младим и одраслих пацијената са медицинску негу, комуницирају са пацијентима и њиховим породицама, и сарађује са другим медицинским стручњацима, користе методе електронске комуникационе и информационе технологије у најмање једној светској језику, проценити датум под условом да се пацијентима, и спровести свеобухватну преглед. Исто тако, дипломци користити знање савремених технологија у медицинској пракси, сет кораке прегледа које доводе до дијагнозе. Они чине примену савремених комуникационих средстава за куповину нове информације и примени их у пракси, као и тренутних резултата у медицинским конференцијама.... [-]

Чешка Република Ostrava
January 2020
Redovne studije
6 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom
Location address
University of Ostrava
Dvořákova 7
701 03 Ostrava
Czech Republic

Ostrava, Moravian-Silesian Region, CZ