Read the Official Description

Шта мора бити доктор или клинички психолог сутрашњице? Које болести долазе код нас кроз демографске промјене? Како индивидуализовани, високотехнолошки медицини остану приступачни и хумани?

Medizinische Hochschule Brandenburg Теодор Фонтане ( MHB ) види своју оснивачку MHB као и јединствену продајну тачку у специфичном одговору на промјене захтјева нашег друштва о здравственом систему уопште и образовању за доктора, психотерапеута, клиничких психолога и других здравствених професионалаца.

Из земље. За земљу.

Medizinische Hochschule Brandenburg Теодор Фонтане ( MHB ) је државно признат универзитет у општинском и непрофитном спонзорству. Подразумева иновативне наставне концепте, као и за јединство истраживања, наставе и неге болесника. Са нашим три универзитетске болнице Руппинер Клиникен, Статтисцхес Клиникум Бранденбург и Иммануел Клиникум Бернау , Хеарт Центер Бранденбург и тренутно више од 20 сарађивих клиника и око 100 наставних пракси, повезујемо науку и практично оријентисане кнов-хов за студирање нове генерације лекара и психолога.

Циљ и основна тврдња Универзитета примењених наука у Бранденбургу је успостављање модерног и практичног, као и либералног и холистичког образовања које испуњава захтјеве будуће професије. Са квалификацијом и едукацијом технички искусних, људских компетентних и социјално посвећених лекара и психолога, желимо да активно допринесемо решавању тренутних проблема и на најбољи могући начин бригу о пацијенту за земљу. У Бранденбургу. И даље.

Medizinische Hochschule Brandenburg види се као јавни универзитет оријентисаног на благостање са јединственим кругом општина, болница и дијаконија. У контексту нашег оснивачког импулса и на основу нашег циља, желимо да будемо и постанемо универзитет, који се усуђује да учини нешто храбро у настави и истраживању, храбро сломи нову тачку и као пионир у образовању решава хитна социјална питања. И желимо да будемо и постанемо универзитет који даје простор за развој талента и развој личности.

Универзитет који тежи индивидуалном развојном потенцијалу сваког појединца који га промовише и захтева. Универзитет који доказује своју способност да учи, иновира и поново се односи на будуће задатке. Универзитет који не само ужива у учењу, већ и учењу, истраживању и раду. И на крају, али не и најмање важније: универзитет који својим добротворно-предузетничком структуром и својим посебним кругом партнера из општина, болница и дијаконија жели да допринесе здравственој заштити у земљи, будућности здравља и друштвеним променама.

Медицина и психологија са срцем, руком и мозгом

У истраживању, фокус је на медицини старења, који укључује све процесе, механизме и промјене које се јављају као дио процеса старења, што доводи до болести или ограничења тијела или ума који захтијевају медицинску дијагнозу, лијечење или превенцију.

С једне стране, академски само-концепт MHB -а заснива се на налазима основних истраживања, али с друге стране је оријентисан и на холистичку, хуманистичку, личну и интегрисану медицину и психологију са срцем, руком и мозгом, у којем су индивидуална, физичка, социјална и психолошка Локација је централна, а не само медицински, нити технички случај.

Руппинер Клиникен, Статтисцхе Клиникум у Бранденбургу на Хавелу и Иммануел Клиникум Бернау Хеарт Центер Бранденбург дјелују као универзитетске клинике и гарантују својим професорима блиску везу између истраживања, наставе и пацијента. Остале сарадничке клинике и наставне праксе, као и велики број реномираних сарадника из области здравства, политике и науке, активно су укључени.

Држава Бранденбург је раније била једина земља која није имала властити медицински факултет и у којој није понуђено независно образовање о докторату. Са оснивањем MHB овај јаз ће се затворити постепено. Сваке године ће започети 48 студената медицине, 42 додипломских и дипломских студија, а од почетка 2016. године почети почетком 21 студента у Мастер програму клиничке психологије и психотерапије (М.Сц.).

Планирањем даљњих студијских програма у медицинским и психолошким областима (као што су психотерапија, креативна терапија и друга здравствена занимања), даљњи развој MHB а на универзитету за медицину и здравствене науке у Бранденбургу представља потенцијалну будућу перспективу.

Programs taught in:
немачки
Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane
Address
Medizinische Hochschule Brandenburg Theodor Fontane Referat für Studienangelegenheiten Fehrbelliner Straße 38
16816 Neuruppin, Brandenburg, Немачка
Vebsajt
Telefon
+49 3391 3914210