Read the Official Description

Виртуални обилазак нашег универзитета

58742_ло_53.јпг

Универзитет ветеринарске медицине је једина ветеринарска школа у Мађарској. То је државна институција надгледана и финансирана од стране Министарства за људске капацитете и акредитована је за издавање диплома доктора ветеринарске медицине (ДВМ), бацхелор оф сциенце (БСц) из биологије и постдипломски степен Пхилосопхиае Доцтор (Пх.Д. ) у ветеринарским наукама. Универзитет има основну улогу у настави на магистарским наукама из биологије. Универзитет има непрекидни наставни запис више од два вијека, чинећи тиме једним од најстаријих ветеринарских школа на свијету.

Мађарска, захваљујући својим пространим подручјима нарочито погодним за екстензивно узгајање животиња, одувек је била велики произвођач и извозник животиња и животињских производа. Од касног средњег века, велике стоке стоке и друге стоке биле су одвезене на тржишта Беча, Нирнберга, Минхена и сјеверно-италијанских општина, гдје се мађарско сточарство, посебно коњ и стока, добро продаје. Неколико недељних миграција на тржишна места покушавала је како за животиње, тако и за пратеће постављене пастире који су знали где да пронађу пашњаке са свежом травом и водом на путу. Они су такође били искусни ратници који су могли да одбране своје вредне робе (и новац на повратку) од напада пљачкаша. Ова традиционална врста трговине трајала је тек 16. вијека, када је експресно турско царство претворило територију мађарског краљевства на бојно поље у наредних 150 година.

Када су протерани Тураци, остала је пустошена земља. Крајем 17. века Мађарска је постала кондоминијум са Аустријом под хабсбуршким императорима. Старе комерцијалне руте су ревитализоване, али овог пута, мађарско сточарство и њихови ратни сточари били су потребни и за Царску војску: месо за снабдевање, коње и коње за стварање језгра познате мађарске свјетске коњице "Хусари". У том циљу, просветљени сувереници мултинационалне империје установили су да је потребно развити основну инфраструктуру у Мађарској, домен од ког су дошли њихови месо, кукуруз, добри коњи и војници. Део ових догађаја био је имплементација образовног система широм земље. Отворени су нови универзитети и, 1782. године, цар Јосеф ИИ је одлучио основати школу за ветерину у граду Песту (сада дио Будимпеште).

Кратка историја ветеринарског образовања у Мађарској

1787. године, убрзо након оснивања прве светске ветеринарске школе (1762. године, Лионс) основана је "Катедра за лечење животиња" на Медицинском факултету у месту Пест (сада подручје града Будимпеште) како би се студентима медицине и хирургије са основним знањем о болести животиња и њиховим управљањем, саставни део активности опште праксе у то време.

У раном 19. веку, брза експанзија традиционалног узгоја коња и стоке на мађарским равницама захтијевала је адекватан институционални развој. Сходно томе, 1851. године Катедра за лечење животиња постала је независна од Медицинског факултета као "Краљевског института за ветеринарску медицину". 1899. године његов статус је промењен у статус Краљевског колеџа са правом издавања дипломе ДВМ (Доцтор Ветеринариае Медицинае). Као независни колеџ, ова школа је стекла међународну репутацију у првој половини 20. века. Од 1960. године добио је статус независног универзитета.

У склопу реорганизације високог образовања у земљи на Универзитету 2000. године постао је Факултет ветеринарске науке, Будимпешта новооснованог Универзитета Сзент Истван. Од лета љета 2016 године наша школа је поново постала независна, тако да се примењује и име Универзитета ветеринарске медицине. Даље је на државном универзитету и програм је стално надгледан и акредитован од стране Мађарског одбора за акредитацију.

58743_ло_59.јпг

Међународна акредитација

1995. године ветеринарска школа је међународно акредитована од стране Европске асоцијације установа за ветеринарство (ЕАЕВЕ). Посљедња посјета одвијала се 2004. године са позитивним исходом. Акредитацију ветеринарске школе у ​​Будимпешти подржали су ЕАЕВЕ и ФВЕ (Федерација ветеринара Европе). Извештај о акредитацији закључује: "Универзитет ветеринарске науке може тражити поносну позицију међу својим европским колегама. Њени млади дипломанти не треба да се плаше да се такмиче са својим европским колегама због својих знања и практичних вештина. "

Мађарска је од 2004. пуноправна чланица Европске уније која подразумева прихватање диплома унутар ЕУ и њихову истовјетност са степенима из других земаља ЕУ. Будимпешта-диплома је прихваћена поред земаља ЕУ иу неколико других. Након завршеног испитивања у САД-у или Канади, дипломци имају право боравка и вјежбе у Сјеверној Америци.

Чињенице и бројке

Универзитет у ветеринарској медицини у Будимпешти је, према потреби, једној земљи у којој живи 10,5 милиона становника, једине ветеринарске школе у ​​Мађарској. Тренутни упис је око 100, 120 и 120 студената за мађарски, њемачки и енглески програм, респективно. То значи да имамо укупно 1.000 студената у ветеринарској школи. Као иу случају свих државних универзитета у земљи, Факултет званично надзире Министарство просвјете, а његови наставни и истраживачки програми су спонзорисани од стране Министарства пољопривреде и регионалног развоја и Мађарске академије наука.

58744_фб_ло_69.јпг

Programs taught in:
енглески језик

Ova škola takođe nudi:

Diplomirani

University of Veterinary Medicine Budapest

Здравство Фарме золошки врт Шта треба да се примјењује на Универзитету ветеринарске медицине у Будимпешти? средњошколски цертификат кратки извештај о медицини коп ... [+]

Здравство Фарме золошки врт

Шта треба да се примјењује на Универзитету ветеринарске медицине у Будимпешти?

средњошколски цертификат кратки извештај о медицини копију пасоша са вашим личним подацима препоруке могу бити приложене [-]
Мађарска Budapest
September 2019
Redovne studije
5 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

Master

University of Veterinary Medicine Budapest

УНИВЕРЗИТЕТ У ВЕТЕРИНАРСКОЈ МЕДИЦИНИ БУДАПЕСТ (УВМБ) 230 година традиције (основана 1787. године). Овај програм је отворен и релевантан за средњошколце и недавно завршене ... [+]

УНИВЕРЗИТЕТ ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ БУДАПЕСТ (УВМБ) 230 година традиције (основана 1787. године) 30 година искуства са предавањима страних студената На ТОП7 Европским ветеринарским универзитетима Назив истраживачког факултета за изванредна научна достигнућа Вредна Европска степен: Установе за ветеринарство Образовање (ЕАЕВЕ) акредитацију, амерички Ветеринарска медицинско удружење (АВМА) акредитација је у току Безбедно окружење : мали, централно смјештени кампус (сви заједно око 1200-1300 студената) - ученици и наставници лако упознају једни друге Најтраженији ветеринарски кампус у Европи : 65% студената долази из иностранства ПРОГРАМ ВЕТЕРИНАРСКЕ МЕДИЦИНЕ (МАСТЕР) Практично оријентисана обука : Теоријска основа студија, након чега следи практична обука о третману и лечењу животиња Квалитетно образовање, 5.5 година: Предклинички период: 4 семестра, главни предмети (као што су Анатомија, Хистологија, Биокемија итд.) И фармски практикум у сточарству Клиничко-параклинички период: 7 семестара укључује параклиничне предмете (као што су узгој и сточарство, патологија, фармакологија, токсикологија, хигијена хране, државна ветеринарска медицина и економија, форензичка ветеринарска медицина итд.) И недељно клиничко радно време у ветеринарској медицини, ветеринарској хирургији , Акушерство и размножавање животиња Мале и велике животињске клинике : пружају студентима, особљу и клијентима садржаје за дијагностику и лијечење у 21. веку Добро плаћена професија: Након 5.5 година студија, студенти добијају диплому доктора ветерине. Обезбеђује изванредне перспективе каријере, поштовану и признату професију. ... [-]
Мађарска Budapest
September 2019
Redovne studije
5 године
Студије на универзитету / кампус
Pročitajte više na srpskom

University of Veterinary Medicine - Image Film