Pročitajte zvanični opis

Опис програма

Овај курс је намењен студентима и практичарима заинтересованим за стицање знања о храни, исхрани и здрављу у земљама са ниским и средњим приходима (ЛМИЦ). Курс ће обухватити три кључне области:

 • Глобални изазови везани за храну, исхрану и здравље који се суочавају са земљама ниског и средњег дохотка;
 • Одговори на глад, неухрањеност и лоше здравље;
 • Кључни аспекти промене система хране и политике хране;

Курс ће понудити теоријске аспекте у комбинацији са студијама случаја и методама за почетак приступа комплексним аспектима прехрамбених система, неухрањености и здравља у ЛМИЦ-има. Циљ му је да пружи знање о фундаменталним дебатама у овим областима студирања и креирања политике, и што је од суштинске важности, да стимулише критичко размишљање о овим питањима. Садржај се ослања на низ дисциплинарних перспектива, као што су политичка економија, нутриционистичке науке и антропологија. Курс не захтева од студената да имају претходне квалификације из економије.

Летња школа укључује предавања која прате туторијале, интерактивне активности и разговоре стручњака и практичара на терену. Теорија и питања политике која су представљена током предавања уносе се у реални контекст кроз више прича из теренских сесија. На пример, ученици ће научити о конкуренцији између хране и готових усева у Узбекистану, помоћи у храни и управљању у Судану и еколошким импликацијама транзиције кинеске исхране кроз очи истраживача и практичара који раде на терену. Даље, ученици ће имати прилике да разговарају о кључним питањима политике са стручњацима за политике из научних центара, националним и међународним организацијама као што су ИФПРИ, Окфорд Полици Манагемент и други.

Љетну школу организује Истраживачки кластер за храну, исхрану и здравље у развоју.

Исходи учења

По успешном завршетку курса моћи ћете да демонстрирате способност да:

 • Разумевање критичних изазова у вези са исхраном и здрављем, који се суочавају са земљама са ниским и средњим приходима.
 • Будите свјесни неких од главних образаца промјена које пролазе прехрамбени системи и идентификујте начине на које наведене промјене обликују глобалне изазове.
 • Критички се укључити у политичке опције за борбу против неухрањености у земљама ниског и средњег дохотка.

Цонвенор Информатион

Сопхие ван Хуеллен је предавач економије на СОАС Универзитету у Лондону, гдје предаје додипломске и постдипломске модуле. Њени истраживачки интереси укључују цијене хране и питања везана за сигурност хране, робну овисност и прехрамбени суверенитет. Посебно ради на финансијализацији тржишта прехрамбених производа, спекулативних утицаја на цијене житарица, студије ланца опскрбе и финансијске стране прехрамбене индустрије. У прошлости, Сопхие је радила за разне међународне и националне институције, као што су УНЦТАД, Афричка развојна банка и њемачко Федерално министарство финансија.

Кредити

Студенти обично могу да добију кредите од своје матичне институције и обично наши курсеви добијају 3 кредита у систему САД-а и 7.5 ЕЦТС-а у европском систему. Ако намеравате да тражите кредите од своје матичне установе, молимо провјерите захтјеве са њима пре уписа. Радо ћемо вам помоћи на било који начин, међутим, молимо вас да знате да одлука о додели кредита почива на вашој матичној институцији.

Оцењивање ће бити опционо и варираће за сваки предмет. Учесницима ће бити обезбеђен сертификат о присуству и записник о студији ће бити доступан на захтев.

Структура

Недеља 1: Глобални изазови

 • Здравље, економски раст и развој
 • Вишеструки терети малнутриције и болести
 • Индикатори и мјерења несигурности хране и потхрањености

Недеља 2: Глобализовани системи хране и импликације за исхрану и здравље

 • Покретачи глобалних прехрамбених система и њихов утицај на прехрамбену транзицију
 • Цијене хране, криза хране и импликације за исхрану
 • Производња хране и климатске промјене
 • Режими хране и сувереност хране

Недеља 3: Одговори на глад, неухрањеност и лоше здравље

 • Могу ли се избјећи глади? Економски и политички узроци глади
 • Улога јавних инвестиција за раст осјетљив на исхрану
 • Технологија хране и исхрана. Решење?

Оцењивање: је опционо и биће у форми индивидуалних предавања и групног рада (20%) и 2000-2500 речи есеја (80%) које ће се предати у року од 2 недеље након завршетка курса.

Учити

Контакт сати:

46 сати (предавања, туторијали, активности). Курс ће бити испоручен од понедељка до петка током 3 недеље.

Цоре хоурс:

Понедељак - Петак 10:00 - 15:00. Поред редовних предавања и туторијала, сваки курс се састоји од низа активности које се односе на њихов академски садржај (нпр. Посета музеја, посета компаније итд.).

Накнаде и финансирање

Школарина

1.600 фунти

Накнада за апликацију

Једнократна, бесповратна такса за апликацију од 40 фунти ће бити наплаћена за покривање административних трошкова. Молимо вас да посетите интернет продавницу СОАС-а да бисте извршили плаћање накнаде за пријаву.

Попусти

 • 10% попуста ако се пријавите до 31. марта 2019. године
 • 20% попуста за наше партнерске институције

Смештај

Смештај је на располагању полазницима Летње школе у СОАС домовима, Динвидди Хоусе.

Услови за упис

Да бисте се придружили нашој летњој школи, потребно је да испуните следеће услове:

 • Студент или дипломац у вријеме похађања љетње школе, и 18 година старости.
 • Професионално искуство се може признати као еквивалент универзитетске квалификације.
 • Минимални захтев за енглески језик ако енглески није ваш први језик:
  • ИЕЛТС, 6.5 укупно или више, са најмање 6 у свим подскорима.
  • Тест ТОЕФЛ-а на бази папира захтева минимално 583 са минимумом 53 у свим вјештинама и за ТОЕФЛ Интернет Басед Тест захтијева минимум 93 са најмање 20 у свим вјештинама.
  • Пеарсон Тест енглеског језика 59-64
  • Цамбридге Енглисх: Адванцед (ЦАЕ) Оцена Б
  • Ако сте студирали на институцији која говори енглески, или имате курсеве који се одржавају на вашем универзитету на енглеском језику (искључујући курсеве енглеског језика), можете испунити наше захтеве без потребе за добијањем сертификата. Доказ о томе треба или да буде укључен у транскрипт или писмо са вашег универзитета.
  • Кандидати са алтернативном квалификацијом требали би нас контактирати за савјете.
  • Кандидати чији ниво енглеског језика не испуњава услове могу бити заинтересовани за наше предметне курсеве са подршком на енглеском језику.

Упис студената у летњу школу који не испуњавају услове за пријављивање је дискутован на СОАС-у - молимо вас да ступите у контакт да нам детаљно разговарате о вашој апликацији.

Апликација поступак

Када платите таксу за пријаву од 40 фунти и пошаљете пријавни формулар, обавестићете се да ли имате место на летњој школи у року од 5 радних дана. Молимо вас да не плаћате школарину пре него што примите писмо понуде.

Рок за пријаву

31. маја 2019

Jezik održavanja programa:
енглески језик
SOAS Summer School
Ласт упдатед February 11, 2019
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
Jul 22, 2019
Duration
3 Недеља
Redovne studije
Price
1,600 GBP
£ 1,600 £ 40 такса за пријаву. 10% попуста ако се пријавите до 31. марта
Deadline
Maj 31, 2019
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Jul 22, 2019
End Date
avg. 9, 2019
Krajnji rok za prijavu
Maj 31, 2019

Jul 22, 2019

Location
Krajnji rok za prijavu
Maj 31, 2019
End Date
avg. 9, 2019