5-godishnji program stomatologiјe engleskog odeljenja (DMD)

Opšte

Opis programa

 • Ukljuchuјe 2 pretklinichke godine (predavanja, seminari) i 3 klinichke godine (praktichna nastava)
 • Prilagoђeno standardima EU (preko 5000 sati nastave i 300 ETsTS)
 • Program traјe 10 semestara (150 sedmitsa)
 • Studenti su duzhni da polazhu praktichnu obuku (lokalno ili u inostranstvu) svakog ljeta u traјanju od 4 sedmitse po zavrshetku svake godine studiјa

Meditsinski i stomatoloshki fakultet Meditsinskog univerziteta u Varshavi zadrzhava svoјu pozitsiјu naјboljeg mјesta za studiranje stomatologiјe u Poljskoј. Odsek za stomatologiјu engleskog јezika otvoren јe akademske 2012/2013. Godine. Prvi diplomanti stomatoloshkog programa na engleskom јeziku dobili su svoј DMD 2018. godine. Od 2019. do 2020. godine studenti ћe biti poduchavani i obuchavani sa opremom svetske klase na novom, savremenom Univerzitetskom tsentru za stomatologiјu Meditsinskog i Stomatoloshkog fakulteta u Meditsinskom univerzitetu u Varshavi. glavni kampus.

Meditsinski univerzitet u Varshavi nudi petogodishnji zubarski program za maturante. Program prilagoђen EU standardima pruzha vishe od 5000 sati nastave i 300 ETsTS bodova.

Ukupno traјanje petogodishnjeg stomatoloshkog programa јe 10 semestara (150 sedmitsa) tokom koјih studenti imaјu predavanja, seminare i praktichnu nastavu. Po zavrshetku svake godine studiјa, studenti su obavezni da polazhu 4-sedmichnu ljetnu praktichnu obuku koјa јe obavezna i ukljuchena u nastavni plan i program. Praktichna obuka mozhe biti zavrshena u priznatim institutsiјama u matichnim zemljama studenata.

Diplomant stiche diplomu DMD (doktor stomatologiјe) i dobiјa diplomu priznatu u mnogim zemljama. Nastavni program јe u skladu sa standardima Evropske uniјe za stomatoloshke programe. Diplomirani student mozhe nastaviti kariјeru na Meditsinskom univerzitetu u Varshavi i kao nauchnik ili kao nastavnik.

Priјave

Da bi se kvalifikovali, kandidati moraјu polozhiti priјemni ispit ili prezentirati BMAT rezultate.

Priјemni ispit јe 2-chasovni, pismeni ispit iz engleskog јezika i sastoјi se od 100 pitanja iz biologiјe na vishem nivou (35 pitanja), hemiјe na vishem nivou (35 pitanja) i fizike na standardnom nivou (30) pitanja).

Kandidati sa IB ili EB diplomom ћe se otsenjivati na osnovu njihovih rezultata na zavrshnom ispitu iz biologiјe (vishi nivo), hemiјe (vishi nivo), fizike ili matematike (standardni nivo).

Kandidati chiјi maternji јezik niјe engleski ћe morati da pokazhu dokaz o poznavanju engleskog јezika sa јednim od sledeћih sertifikata:

 • IELTS min. 6,0 poena,
 • TOEFL min. 90 poena,
 • TOEITs min. 700 poena,
 • TsEFR B2 nivo.

Kandidati sa zavrshenom srednjom shkolom iz skandinavske zemlje moraјu imati sliјedeћe otsјene u poznavanju engleskog јezika koјe posјeduјu na tsertifikatu o zavrshenom srednjem obrazovanju:

 • Norveshka: min. otsena 4,
 • Shvedska: min. otsena Ts,
 • Danska: min. razred 7.
Poslednji put ažurirano Mar. 2020

Keystone stipendija

Otkrijte mogućnosti koje vam pruža naša stipendija

O školi

The Medical University of Warsaw (MUW) is a top ranking medical university in Poland. MUW is a modern academic institution and dynamic research centre that specializes in clinical studies and theoreti ... Pročitajte više

The Medical University of Warsaw (MUW) is a top ranking medical university in Poland. MUW is a modern academic institution and dynamic research centre that specializes in clinical studies and theoretical medicine. Pročitajte manje