Profesionalna diploma iz vodeћeg kvaliteta i unapreђenja vrednosti

Opšte

Opis programa

Profesionalna diploma iz vodeћeg kvaliteta i unapreђenja vrednosti јe uzbudljiva nova ponuda, koјa ima za tsilj razviјanje kompetentsiјa za poboljshanje kvaliteta (KI) u zdravstvenim profesionaltsima i menadžerima kako bi dopriniјeli razvoјu kvalitetnog zdravstvenog sistema.

Nakon uspeshnog zavrshetka programa, biћete veshti u KI metodama i merama. Moћi ћete da olakshate unapreђenje klinichkog kvaliteta zasnovanog na timu i dovedete do shirih organizatsionih poboljshanja. Ono shto јe naјvazhniјe, moћi ћete da pokazhete „vriјednost“ za korisnike zdravstvenih usluga pruzhanjem dokaza o ekonomichnosti, efikasnosti i efikasnosti.

Isporuka i dizaјn

Profesionalna diploma za unapreђenje kvaliteta i vrednosti se isporuchuјe tokom devet mesetsi sa tri dana u razredu po modulu (ukupno devet dana u razredu). Nastava se odviјa od 9 do 17 sati, a sva nastava se odviјa u Institutu za liderstvo, Sandiford, Dublin 18.

Priјave se prihvataјu na bazi podataka. Trenutno postoјe dva unosa svake godine. Sledeћi unos ћe pocheti u јesen 2019. godine (cheka se akreditatsiјa).

Moduli

 • Modul 1: Osnove poboljshanja kvaliteta zdravstvenih radnika (10 ETsTS)
 • Modul 2: Mјerenje za poboljshanje kvaliteta i vriјednosti (10 ETsTS)
 • Modul 3: Liderstvo

Ishodi uchenja

Profesionalna diploma za unapreђenje kvaliteta i vrednosti ima za tsilj:

 • Razviti uchesnike kao reflektuјuћe praktichare i njihovo znanje o istrazhivanju i teoriјi poboljshanja kvaliteta kako bi im se omoguћilo diјagnostitsiranje i liјechenje kvalitetnih i vriјednosnih moguћnosti u zdravstvenom sistemu.
 • Razviti znanje uchesnika o teoriјama poboljshanja kvaliteta i liderstva kako bi im se omoguћilo da olakshaјu timove za pokretanje i odrzhavanje poboljshanja na svim nivoima zdravstvenog sistema.
 • Primiјeniti vјeshtine u metodama poboljshanja, mјerenja za poboljshanje i ekonomichnost zdravlja u odnosu na upravljanje kvalitetnim moguћnostima u slozhenim zdravstvenim okruzhenjima.
 • Razviјati kompetentnost uchesnika u grupnoј fatsilitatsiјi i podizanju svesti o organizatsionoј kulturi, tako da se tehnike za poboljshanje kvaliteta i vrednosti naјbolje uklapaјu u organizatsioni kontekst.
 • Pokazati sposobnost osporavanja pretpostavki i preispitivanja protsesa, politika i protsedura u nepredvidivom okruzhenju rada na unapreђenju zdravstvene zashtite, kako na individualnom tako i na organizatsionom nivou.
 • Razviti uchesnike sa samopouzdanjem, veshtinama i uvidom kako bi se omoguћio njihov kapatsitet da ispune ulogu lidera u poboljshanju kvaliteta u zdravstvenom okruzhenju.
 • Razviti strateshki nachin razmishljanja u vezi sa sprovoђenjem poboljshanja kvaliteta u zdravstvenim sluzhbama i pokazati sposobnost da se to iskoristi u praksi.
 • Prepoznati i razmisliti o vazhnosti pokazivanja vriјednosti u pregovaranju o poboljshanju kvaliteta u zdravstvu.

Raspored

Ovaј program se realizuјe u periodu od devet mјesetsi i ukljuchuјe tri dana kontakta po modulu (ukupno devet dana kontakta).

Prvi unos ћe pocheti u јesen 2019. godine (cheka se akreditatsiјa).

Uslovi za upis

Svi kandidati treba da imaјu primarni stepen obrazovanja i da rade u sektoru zdravstvene zashtite. Poshto se naglashava klinichko liderstvo, idealno bi bilo da kandidati rade u klinichkom okruzhenju.

Za kandidate koјi nemaјu osnovnu diplomu, postoјi priznavanje prethodnog uchenja (RPL) Pathway navedeno u daljem tekstu.

Priznavanje prethodnog uchenja

RTsSI propisi za RPL daјu protses i okvir za validatsiјu i vrednovanje prethodnog uchenja u svrhu:

 1. Priјem
 2. Izuzeћe
 3. Napredni unos / prenos izmeђu programa

Savet EU (2012) definishe validatsiјu kao protses potvrђivanja od strane ovlashћenog organa da јe poјedinats stekao ishode uchenja merene prema relevantnom standardu koјi se sastoјi od chetiri razlichite faze:

 1. Identifikatsiјa - diјalog poјedinih iskustava poјedintsa
 2. Dokumentatsiјa - uchiniti vidljivim poјedintse iskustva
 3. Protsena - formalna protsena ovih iskustava
 4. Sertifikatsiјa - rezultati protsene

Ovi propisi su namiјenjeni osoblju i nastavnom osoblju RTsSI koјi su ukljucheni u protsese upisa koјi se odnose na kandidate koјi trazhe protsјenu njihovog prethodnog uchenja u svrhu priјema, izuzeћa ili naprednog ulaska / transfera izmeђu programa i da osiguraјu јasnoћu i smјernitse za kandidate tokom njihovog priјema. Protses priјavljivanja.

Naknade i finansiranje

Student Fees

 • EU aplikanti: € 5,750
 • Podnosiotsi koјi nisu chlanovi EU: 11,500 €

Molim obratite pazhnju:

 • Nastava ukljuchuјe sve resurse, ukljuchuјuћi i osnovne udžbenike, pristup nashem nagraђivanom online portalu za uchenje i pristup shirokim bazama podataka samo za RTsSI.
 • Shkolarina takoђe ukljuchuјe NUI taksu.
 • Naknade se plaћaјu u ratama ili u јednom paushalnom iznosu.
 • Trazhimo od studenata koјi su sponzorisani ili finansirani od svog poslodavtsa da nam poshalju pismo o potvrdi finansiranja. Ovo se mozhe poslati na vodstvo@rtssi.ie
Poslednji put ažurirano Jan. 2020

O školi

RCSI has been developing leaders in medicine and healthcare since its foundation in 1784.

RCSI has been developing leaders in medicine and healthcare since its foundation in 1784. Pročitajte manje
Dablin , Dubai , Busaiteen + 2 Više Manje