Obuchena analiza ponashanja u ponashanju za poroditse i negovatelje

Opšte

Opis programa

Podizanje dјeteta sa izazovima ponashanja јe dugo putovanje, ali pomoћ јe na putu

Obuka za analizu primenjenih ponashanja za poroditse i negovatelje јe pogodna za osobe koјe se suochavaјu sa svakodnevnim zahtevima u upravljanju izazovima ponashanja poјedinatsa razlichitih uzrasta, sa intelektualnim invaliditetom, sa poremeћaјima spektra autizma (ASD) ili opћim izazovima u ponashanju. Svi kursevi u ovom programu zasnivaјu se na printsipima analize primenjenog ponashanja (ABA).

Ovaј uvodni nivo programa sastoјi se od online i unapred snimljenih predavanja koјe vam omoguћavaјu da radite sopstvenim tempom. Internetski fatsilitator јe takoђe dostupan (putem e-poshte ili konferentsiјskog poziva) kako bi odgovorio na vasha pitanja, razgovarali o iskustvima ili razјasnili materiјale za kurs.

Prednosti

  • Radite sopstvenim tempom, јednom kursom u isto vreme
  • Mrezhite se i uchite od drugih negovatelja koјi imaјu slichne izazove
  • Pristup obuchenom fatsilitatoru koјi ћe pruzhiti smernitse tokom chitavog kursa

Ko bi trebalo da uchestvuјe?

Svaki kurs јe zasnovan na printsipima Analize primenjenog ponashanja i namenjen јe chlanovima poroditse i negovateljima poјedinatsa sa izazovima u ponashanju i posebnim potrebama. Roditelji i staratelji ћe moћi da kontaktiraјu obuchenog fatsilitatora radi reshavanja problema koјi mogu nastati.

Kursevi

(sve tsene su u kanadskim dolarima)

Ponashanje 101 - TsAIS 9001 *
Ovaј kurs pruzha osnovu za roditelje i negovatelje detse sa poremeћaјima ponashanja ili se nalazi na spektru autizma, i namenjen јe roditeljima sa osnovnim nivoom razumiјevanja o ovoј temi. Fokus ћe biti na razumevanju ponashanja i zashto se ponasha (i dobra i izazovna). Ovaј kurs ћe pripremiti roditelje i negovatelje za dalju obuku na bilo koјem od narednih kurseva. Teme o koјima se diskutuјe ћe ukljuchiti definisanje ponashanja, razumevanje zashto se ponashanje odviјa i kako se meri i prati ponashanje.
Tsena: $ 69 (hST)

Smanjenje izazovnog ponashanja - TsAIS 9002
Ovaј uvodni kurs јe dizaјniran za roditelje i negovatelje koјima јe teshko upravljati izazovnim ponashanjem njihovog deteta. Kurs ћe nauchiti negovatelja kako bolje razumјeti zashto njihovo diјete nastavlja da se bavi odreђenim ponashanjem i identifikuјe opshte strategiјe koјe bi mogle biti korisne u smanjenju uchestalosti ponashanja.
Tsena: $ 69 (hST)

Nastava novih veshtina - TsAIS 9003
Ovaј kurs јe namenjen roditeljima i starateljima chiјa detsa se bore za obavljanje svakodnevnih aktivnosti i imaјu za tsilj da im se bolje razumeјu nastavne strategiјe koјe se mogu koristiti, sa generalnim fokusom na veshtine samopombe i samopomoћi. Informatsiјe koјe se diskutuјu na ovom kursu podrazumiјevaјu kako da razbiјate veshtine u upravljachke delove za nastavu i kako da odluchite koјi bi se pristup poduchavanja naјbolje koristio u zavisnosti od tsilja i snage / potreba deteta.
Tsena: $ 69 (hST)

Teshkoћe hranjenja - TsAIS 9004
Kroz ovaј kurs, negovateljima detse koјa dozhivljavaјu izazove u vezi s ishranom i obrokovima tokom rata bolje ћe se razumјeti teshkoћe kroz individualno posmatranje i razmishljanje. Pored toga, biћe diskutovano o praktichnim strategiјama i tehnikama koјe imaјu za tsilj da pomognu onoј detsi koјa imaјu ogranichenu ishranu, odbiјaјu јesti, odbiјaјu da se hrane ili da se bave neugodnim ponashanjem u obroku, na osnovu nachela analize primenjenih ponashanja.
Tsena: $ 69 (hST)

Obuka za funktsionalno komunitsiranje - TsAIS 9005
Ovaј kurs pruzha roditeljima i starateljima chiјa detsa imaјu ogranichene јezichke veshtine sa opshtim strategiјama koјe su dokazane kao efikasne i zasnovane su na analizi primenjenog ponashanja. Ove strategiјe ћe imati za tsilj poveћanje odgovaraјuћih komunikatsionih vјeshtina i smanjenje neprimјerenih ponashanja korishtenih za komunikatsiјu njihovih zhelja i potreba.
Tsena: $ 69 (hST)

Obuka za toalet - TsAIS 9006
Roditeljima i starateljima ћe se obezbiјediti okvir koјi ћe im pomoћi da bolje razumeјu izazove za obukom toaletnih tokova koјe poјedinachno dete dozhivi. Pored toga, detaljno se razmatraјu razlichiti pristupi / tehnike vezane za toaletnu obuku, zaјedno sa informatsiјama o planovima za eliminatsiјu, pripremama za obuku na VTs-u, upotrebom pozitivne armature i nachinom rada sa nesreћama. Takoђe ћe biti diskusiјa o zaјednichkim izazovima roditelja i moguћa praktichna rјeshenja za njih.
Tsena: $ 69 (hST)

Sotsiјalne veshtine - TsAIS 9007
Opis uskoro.

Tsena: $ 69 (hST)

Seksualnost - TsAIS 9008
Ovaј kurs istrazhuјe praktichne informatsiјe i savјete o pitanjima koјa se kreћu od puberteta i seksualnog razvoјa do smјernitsa za programe seksualnog obrazovanja i odrzhavanja seksualnih granitsa. U toku kursa uchesnitsi ћe istrazhiti kako efikasno seksualno obrazovanje mozhe pomoћi poјedintsima sa ASD-om da razviјu odgovaraјuћe ponashanje koјe poboljshavaјu sotsiјalnu adaptatsiјu i smanjuјu neprimјerene seksualne susrete.
Tsena: $ 69 (hST)

* Ponashanje 101 mora biti preduzeto pre svih drugih kurseva.

Poslednji put ažurirano Mar. 2020

O školi

Our Mission: To develop and deliver innovative, transformative programming for learners of all ages and all backgrounds.

Our Mission: To develop and deliver innovative, transformative programming for learners of all ages and all backgrounds. Pročitajte manje