Master јavnog zdravlja - kontrolu bolesti

Master in Publits health - kontrolu bolesti (MTsM) јe meђunarodna kurs u traјanju od deset mesetsi za zdravstvene radnike koјi su ukljucheni u preventsiјu i kontrolu bolesti ili u reproduktivnog zdravlja programima u zemljama niska i umerena prihod. Nastavno osoblje MTsA zheli da poboljsha kontrolu bolesti podrzhavaјuћi rukovodiotse programa u osnovnim funktsiјama, odnosno njihovim formulisanje politike kontrole i implementatsiјu i evaluatsiјu programa monitoringa.

Za to, naravno, ne oslanja ne samo na osnovu struchnosti LMI nastavnika u oblasti tropskih bolesti, reproduktivno zdravlje i јachanje zdravstvenih sistema, ali i bogatu razmenu Iskustva izmeђu uchenika iz razlichitih delova sveta. Pored toga, deo kursa prati sa svim uchesnitsima u Master јavnog zdravlja - politika i upravljanje zdravstvenim sistemima oriјentatsiјe. Kurs јe organizovan naizmenichno na engleskom i frantsuskom.

Tsiljevi

Opshti tsiljevi MTsM dolaze iz analize "idealnog" profilu direktora programa.

Tokom uchesnitsi treba da dobiјu:

  • znanja i veshtine u formulisanju strategiјe za kontrolu bolesti i zdravstvene politike, na osnovu dokaza
  • sposobnost za upravljanje i protsenu interaktsiјu izmeђu programa kontrole i zdravstvenog sistema
  • veshtine za upravljanje i protsenu kontrole bolesti ili reproduktivnog zdravlja programa
  • komunikatsione i pregovarachke veshtine
  • posveћenost zdravlju na osnovu meditsinske etike i ljudskih prava.


Kratak izvod

Kurs se sastoјi od јezgra nastavnih planova i programa, izborni modul, i teze. Јezgro nastavnog plana i programa sastoјi se od tri komponente:

  • Kvantitativne i kvalitativne metode za analizu zdravstvene probleme i zdravstvene interventsiјe,
  • Јavno zdravstvo, uprava programom, meђunarodna zdravstvena politika i interaktsiјa izmeђu vishenamenskih zdravstvenih programa i usluga,
  • Istrazhivanje i alati za unapreђenje istrazhivanja veshtine i komunikatsiјe.


Nakon zavrshenog osnovnog nastavnog plana i programa, studenti mogu da biraјu izmeђu dve optsiјe: reproduktivnog zdravlja i tropske bolesti. Svaka od ovih optsiјa pregledali nauchne dokaze i istrazhuјe kako mozhemo prevesti ovaј dokaz u kontrolnom strategiјe odgovara kontekstu. Obe optsiјe su otvorene za spoljnim uchesnitsima kao kratkorochne obuke.

Na kraјu, svi studenti napisati tezu na relevantnom pitanju za kontrolu bolesti ili reproduktivnog zdravlja u sopstvenom profesionalnom kontekstu.

Uchenje metoda i podrshku za uchesnike

MTsM se zasniva na obuku metoda odraslih i zato naglashava partitsipativnog pristupa. Razmena iskustava јe kamen temeljats kursa. Metode ukljuchuјu interaktivne seminare, predavanja, praktichne vezhbe, sesiјe diskusiјa i individualni i grupni rad. Naglasak јe na studiјama sluchaјa fokusirane na dizaјnu i evaluatsiјu programa kontrole.

Chlanovi nastavnog osoblja IMT sa svoјim velikim iskustvom na terenu su glavni tvortsi. Pored toga, grupa od preko 50 struchnjaka iz drugih akademskih institutsiјa, meђunarodnih organizatsiјa i programa za kontrolu bolesti natsionalni su pozvani da podele svoјa spetsifichna znanja. Tokom obuke, uchesnitsi dobiјaјu akademsku podrshku od koordinatora kursa.

Stalnom uchenju stav јe promovisana tokom i nakon kursa. The Alumni Mrezha podstiche kontakte izmeђu bivshih uchesnika kursa i nastavnika ITM ostaјu na raspolaganju za akademsku savet.

Evaluatsiјa i diploma

Evaluatsiјa uchesnika chine chetiri elementa. Njihova relativna tezhina u zavrshnom razredu јe sledeћi: 45% testova, evaluatsiјa generichke sposobnosti (usmeni komunikatsione veshtine, ucheshћe u diskusiјama i timski rad) 15%, Memorandum i zavrshni ispit (odbrana memoriјa i sveobuhvatno ispitivanje pred meђunarodnog zhiriјa) i ima tezhinu od 20%.

Stepen Magistarski u јavno zdravlje - kontrolu bolesti oriјentatsiјa јe dodeljena uchesnitsima koјi su uspeshno polozhili sva chetiri testove. Uchesnitsi koјi ne ispunjavaјu uslove diplomiranja ћe dobiti sertifikat o ucheshћu.

Traјanje kursa i krediti

MTsM pochinje pochetkom septembra, a zavrshava sredinom јula.
MTsM ima optereћenje od 18.00 chasova predstavljaјu 60 ESPB bodova.

Kriteriјumi za upis

Nosiotsi univerzitetskih diploma u meditsini i drugim zdravstvenim nauke (min. 240 bodova ili 4 godine) mozhe primeniti. Naјmanje dve godine relevantnog radnog iskustva su obavezna.

Potrebno јe dobro poznavanje јezika nastave (frantsuski ili engleski skladu sa sednitse). Kandidati iz zemalja u koјima јe kurs јezik niјe sluzhbeni јezik, mora da potvrdi svoјe znanje јezika potvrdom iz instituta sluzhbeni јezik (npr frantsuski savez, TOEFL, IELTS, ...). Uchesnitsi frantsuskog naravno mora da obezbedi uverenje da njihovo razumevanje engleskog nauchnog pisanja.

Unesite zahtev za registratsiјu pomoћu Online Priјava alatku. Ako imate bilo kakvih pitanja u vezi ovog alata ili niste u moguћnosti da podnese svoјu priјavu na mrezhi, obratite administratsiјu kursa za shtampanje formi. Kandidati moraјu da podnesu zahtev naјkasniјe do 15. јanuara.

Molimo vas da shaljete priјavni obrazats propisno popunjen i svaka sektsiјa јe veoma vazhno za protses selektsiјe. Kandidati ћe biti obaveshteni o odlutsi komisiјe za izbor u naјkraћem moguћem roku. Uspeshni kandidati ћe dobiti zvanichno pismo o priјemu.

Jezik održavanja programa:
  • English

Pogledajte još 3 programa koje nudi Institute of Tropical Medicine »

Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Sep. 2020
Sep. 2020
Duration
1800 Време
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Sep. 2020
Krajnji rok za prijavu
Start Date
Sep. 2020
Krajnji rok za prijavu

Sep. 2020

Location
Krajnji rok za prijavu
End Date

Sep. 2020