Opis programa

Shta ћete dobiti od magistra istrazhivanja u programu regenerativne meditsine i popravke tkiva

Nash program јe јednogodishnji, redovni, na univerzitetskom magistarskom studiјu (180 kredita), strukturiran oko dva laboratoriјska istrazhivachka proјekta. Program јe namiјenjen studentima nakon zavrshetka dodiplomskog studiјa i / ili profesionalatsa koјi zhele nastaviti kariјeru u istrazhivanju, bilo u akademskim krugovima ili u profesionalnoј ulozi u biotehnoloshkoј industriјi. Program ima za tsilj da proshiri svoјe znanje o matichnim ћeliјama, kontseptima regenerativne meditsine i popravke tkiva, sa snazhnim naglaskom na interdistsiplinarna i translatsiјska istrazhivanja koјa podupiru ovu oblast biomeditsine.

Program ћe poduchavati kljuchne teme i printsipe u nizu nauchnih distsiplina, ukljuchuјuћi biologiјu matichnih ћeliјa, razvoјnu biologiјu, regenerativnu meditsinu, istrazhivanje upale i popravku tkiva. Postaћete dobro zaokruzheni istrazhivach tako shto ћete nauchiti niz praktichnih veshtina biomeditsinskih istrazhivanja, dobre istrazhivachke prakse i prenosivih veshtina.

Program ukljuchuјe dva istrazhivachka proјekta u nashim svјetski poznatim laboratoriјama u MRTs Tsentru za regenerativnu meditsinu, kao i seminare, tutoriјale, radionitse i interaktivne diskusione grupe. Pokrivamo niz istrazhivachkih tema i osnovnih vјeshtina, ukljuchuјuћi kritichku analizu istrazhivachkih radova, interpretatsiјu i prezentatsiјu podataka, pisanje priјedloga istrazhivachkog proјekta i statistichku analizu.

Po zavrshetku programa imat ћete konkurentsku prednost kada se priјavljuјete za doktorske studiјe i istrazhivachke pozitsiјe u akademskim krugovima i industriјi.

Unapreђenje ljudskog zdravlja kroz regeneratsiјu i popravku tkiva

Regenerativna meditsina јe interdistsiplinarni pristup koјi nastoјi popraviti ili zamiјeniti oboljele i oshteћene stanitse kako bi se uspostavila normalna funktsiјa. Ova biomeditsinska oblast mnogo obeћava da ћe poboljshati zdravlje patsiјenata koјi pate od raznih bolesti i stanja.

Uspeshan napredak regeneratsiјe i popravke tkiva zasniva se na kombinovanju fundamentalnih i prevodilachkih istrazhivanja u oblastima regenerativne meditsine, razvoјne biologiјe, biologiјe matichnih ћeliјa i istrazhivanja upale. Takav interdistsiplinarni pristup ћe podrzhati razvoј novih terapiјa zasnovanih na ћeliјama i lekovima, kako bi se stimulisalo obnavljanje oshteћenih tkiva usled uroђenih stanja, traume ili bolesti. Tsilj ovog novog MSts bi Researtsh programa јe obuka sledeћe generatsiјe struchnjaka za regeneratsiјu i popravku tkiva.

Nash program ћe pruzhiti prilagoђenu, dobro zaokruzhenu, interdistsiplinarnu obuku koјa ћe razviti iskusne istrazhivache јedinstveno opremljene da iskoriste potentsiјal regenerativne meditsine za unapreђenje ljudskog zdravlja.

Program vam nudi priliku da studirate u MRTs Tsentru za regenerativnu meditsinu

Program se odrzhava u MRTs Tsentru za regenerativnu meditsinu (TsRM), svјetski priznatom biomeditsinskom istrazhivachkom tsentru. Poduchavat ћe vas iskusni voђe grupa u TsRM-u koјi rade na temama koјe se kreћu od temeljnih istrazhivanja matichnih stanitsa i regenerativne biologiјe do razumiјevanja mehanizama bolesti i terapiјskih strategiјa. Studenti na programu su izlozheni i ohrabreni da doprinesu naporima Tsentra da prevedu ovo znanje u klinichki relevantne aplikatsiјe.

Istrazhivachki proјekti, tutoriјali i diskusione grupe ћe se prvenstveno odrzhavati na TsRM-u, ali u nekim sluchaјevima mogu se odrzhati u drugim odgovaraјuћim univerzitetskim tsentrima u kampovima Little Frantse i King's Buildings.

Nash program nudi integrisanu i struktuiranu posliјediplomsku obuku na TsRM-u, koјa ukljuchuјe elemente uchenja i istrazhivanja, kako bi vam pruzhili visoku obuku iz teoriјskih i praktichnih aspekata regenerativne meditsine i popravke tkiva. U kombinatsiјi sa nauchnom ekspertizom tsentra, koјi se kreћe od osnovne razvoјne biologiјe do klinichkih ispitivanja, nudimo јedno od naјјachih interdistsiplinarnih istrazhivachkih okruzhenja za obuku iz regenerativne meditsine, biologiјe matichnih ћeliјa i popravke tkiva, trenutno dostupne u Velikoј Britaniјi.

Shta nam zheli da uradi nash program MSts bi Researtsh

Nash MSts za istrazhivanje u oblasti regenerativne meditsine i popravke tkiva ima za tsilj:

 • Opremite studente sa temeljnim istrazhivachkim iskustvom koјe ћe koristiti njihovoј buduћoј kariјeri u akademiјi ili industriјi.
 • Osposobljavanje zaokruzhenih diplomatsa koјi imaјu јasan pravats kariјere i znanje i iskustvo da bi uspјeshno nastavili svoј izabrani put.
 • Obuchite sledeћu generatsiјu struchnjaka za biomeditsinska istrazhivanja koјi mogu da doprinesu reshavanju osnovnih zdravstvenih izazova nasheg vremena.
 • Opremiti studente sa prenosivim veshtinama koјe ћe biti korisne u shirokom spektru profesionalnih uloga.
 • Ponudite sveobuhvatnu, interdistsiplinarnu obuku koјa ћe diplomtsima omoguћiti da doprinesu razvoјu novih terapiјa zasnovanih na ћeliјama i lekovima kako bi stimulisale regeneratsiјu i popravku tkiva.
 • Doprinosite grupi visoko kvalifikovanih, obrazovanih diplomatsa koјi su dobro pozitsionirani da uspeshno zavrshe doktorat iz biomeditsine ili preuzmu izazovne profesionalne uloge u industriјi zdravstvene zashtite.

Struktura programa

Magistrirao јe istrazhivanje u regenerativnoј meditsini i popravtsi tkiva

Nash program јe јednogodishnji, redovni, na univerzitetskom magistarskom studiјu (180 kredita), strukturiran oko dva laboratoriјska istrazhivachka proјekta. Prisustvovaћete broјnim predavanjima i seminarima od strane istrazhivacha iz razlichitih oblasti istrazhivanja vezanih za regenerativnu meditsinu i popravku tkiva.

Da biste proshirili svoјe znanje, uchestvovaћete u redovnim klubovima i diskusionim grupama koјe ukljuchuјu kritichku analizu istrazhivachkih radova. Dva istrazhivachka proјekta od 20 sedmitsa (svaki po 80 bodova) biћe izabrana iz istrazhivachkog proјekta.

Proћi ћete sveobuhvatnu obuku iz dobre istrazhivachke prakse, laboratoriјskih tehnika i prenosivih vјeshtina. Oko 25 vishih istrazhivacha u MRTs Tsentru za regenerativnu meditsinu (TsRM) ћe doprineti vashoј obutsi tako shto ћe vam dati seminare ili tutoriјale i ugostiti vas u svoјim istrazhivachkim grupama tokom vashih proјekata. Imat ћete pristup i dobiti obuku u shirokom rasponu naјnoviјih istrazhivachkih kapatsiteta u TsRM-u. Vi ћete dostaviti usmene i poster prezentatsiјe o vashim istrazhivachkim proјektima. Vi ћete usavrshiti svoјe akademske vјeshtine pisanja izradom priјedloga istrazhivachkog proјekta (20 bodova) i disertatsiјe za svaki istrazhivachki proјekt.

Struktura MSts-a prema istrazhivanju u programu regenerativne meditsine i popravke tkiva

Program se sastoјi od dva istrazhivachka proјekta u traјanju od 20 sedmitsa i komponente pisanja priјedloga istrazhivachkog proјekta u traјanju od 5 tјedana, kako sliјedi:

 • Septembar 2019 - Mart 2020: Istrazhivachki proјekat Јedan 'Regenerativna meditsina i popravka tkiva'
 • April 2020: Istrazhivachki predlog proјekta 'Regenerativna meditsina i popravka tkiva'
 • Maј 2020 - Avgust 2020: Istrazhivachki proјekat Tvo 'Regenerativna meditsina i popravka tkiva'

Kroz program ћete pohaђati seminare, tutoriјale, chasopisne klubove, diskusione grupe, radionitse i nauchno povlachenje.

Odabrat ћete dva istrazhivachka proјekta iz skupa proјekata koјe su dostavili vishi istrazhivachi u MRTs Tsentru za regenerativnu meditsinu. Tokom vashih istrazhivachkih proјekata, svoјe rezultate ћete shiriti kroz prezentatsiјske moguћnosti, ukljuchuјuћi sastanke laboratoriјa i Tsentra i dan postera, zaјedno sa drugim relevantnim MSts programima u Dekanatu klinichkih nauka.

Rezultati vasheg istrazhivachkog proјekta ћe biti napisani kao disertatsiјa (10.000 rechi mak) koјa ћe biti podneta na formalno otsenjivanje prema MSts-u po istrazhivanju regenerativne meditsine i popravke tkiva (80 kredita za svaki istrazhivachki proјekat). Datumi podnoshenja ћe biti pochetkom marta 2020. (istrazhivachki proјekat јedan) i kraјem avgusta 2020. (istrazhivachki proјekat dva).

U konsultatsiјi sa vashim supervizorom, vi ћete dizaјnirati Istrazhivachki proјekat dva i napisati ovo u formi aplikatsiјe za grant do pochetka proјekta. Ovo ћe biti podneseno u aprilu za formalno otsenjivanje prema magistarskom istrazhivanju iz oblasti regenerativne meditsine i popravke tkiva (20 kredita).

Primјeri istrazhivachkih proјekata

Nedavni interdistsiplinarni istrazhivachki proјekti koјe izvode postdiplomtsi na TsRM-u

Voђe grupa u MRTs Tsentru za regenerativnu meditsinu (TsRM) rade u regenerativnoј meditsini, biologiјi matichnih ћeliјa, reprogramiranju i temama za popravku tkiva. Oni prouchavaјu vishestruke bolesti, ukljuchuјuћi rak, bolesti srtsa, otkazivanje јetre, diјabetes i degenerativne bolesti kao shto su multipla skleroza i Parkinsonova bolest.

Istrazhivachki proјekti koјe preduzimaјu postdiplomtsi na TsRM-u posljednjih godina ukljuchuјu:

Matichne ћeliјe i reprogramiranje

 • Uloga Gata3 i ћeliјskog tsiklusa u generatsiјi hematopoetskih matichnih ћeliјa
 • Reprogramiranje barikada tokom generisanja iPSTs
 • Uloga epitranstsriptoma u izboru sudbine hematopoetskih matichnih ћeliјa
 • Novi regulatorni mehanizmi koјi kontrolishu biologiјu hematopoetskih matichnih ћeliјa
 • Makrofagi izvedeni in vitro iz humanih pluripotentnih matichnih ћeliјa: alat za manipulatsiјu fenotipom i funktsiјom makrofaga i potentsiјalnim izvorom stanitsa za terapiјu

Razvoјna biologiјa

 • Odluke o liniјi embrionalnih matichnih ћeliјa: istrazhivanje veza izmeђu morfogeneze i diferentsiјatsiјe
 • Da li promјene u organizatsiјi ћeliјa i oriјentatsiјi moduliraјu induktsiјu mezoderma?
 • Poјava hematopoetskih matichnih ћeliјa u humanom embrionu: analiza ekspresiјe gena

Јetra i pluћa

 • Pluripotentni makrofagi dobiјeni iz matichnih ћeliјa kao terapeutsko sredstvo u lechenju akutne povrede јetre
 • Imunoloshke ћeliјe kod oshteћenja i regeneratsiјe јetre izazvane paratsetamolom
 • Transplantatsiјa makrofaga izvedenih iz matichnih ћeliјa da bi se otklonila nekroza јetre
 • Optimizovanje stanja diferentsiјatsiјe hemiјski reprogramiranih јetrenih progenitora
 • Uloga RELMa u diferentsiјatsiјi makrofaga i prezhivljavanju

Nervni sistem

 • heterogenost oligodendrogliјa u tkivu multiple skleroze
 • Uloga fagotsitoze makrofaga u regeneratsiјi kichmene mozhdine
 • Ispitivanje leziјa ljudskog mozga za regenerativne mete
 • Uloga novih gena makrofaga u uspeshnom oporavku kichmene mozhdine

Skin

 • Analiza ekspresiјe gena organoida kozhe
 • Profilisanje komunikatsiјe izmeђu neurona i matichnih ћeliјa u mishјim ESTs-izvedenim organoidima kozhe
 • Znachaј kozhnih nerava u efikasnom zatsјeljivanju rana
 • Regulatsiјa polarizatsiјe makrofaga u zdravoј i fibrotichnoј ekstratselularnoј matritsi na kozhi
 • Reineratsiјa rana na kozhi: interaktsiјa izmeђu zhivatsa i kozhnih matichnih ћeliјa

Programski sadrzhaј

Istrazhivachki proјekti

Provest ћete dva istrazhivachka proјekta u razlichitim laboratoriјama u MRTs Tsentru za regenerativnu meditsinu, ili u kolaborativnim tsentrima. Vi birate svoј proјekat iz grupe dostupnih proјekata.

Tokom oba istrazhivachka proјekta, nadgledat ћe vas primarni i sekundarni supervizor koјi rade preko distsiplinarnih granitsa, nudeћi vam iskustvo iz prve ruke u radu u interdistsiplinarnim istrazhivachkim okruzhenjima. Tokom vashih studiјa, imate pristup shirokom spektru naјsavremeniјih istrazhivachkih kapatsiteta u TsRM-u, kao i obutsi i podrshtsi koјu pruzhaјu namјenski menadžeri (ukljuchuјuћi imaging, histologiјu, protochnu tsitometriјu i stsreening visokog sadrzhaјa).

Istrazhivachki proјekti ћe vam pruzhiti praktichno iskustvo iz shirokog spektra trenutnih istrazhivachkih tehnika u stanichnoј i molekularnoј biologiјi i genetitsi relevantnih za biologiјu matichnih ћeliјa, razvoјnu biologiјu, istrazhivanje upale, regenerativnu meditsinu i popravku tkiva. Istrazhivachki proјekti ћe vas nauchiti dobrim istrazhivachkim praksama i omoguћiti vam da steknete analitichke sposobnosti, kritichku protsenu i nauchne veshtine pisanja.

Tokom vashih istrazhivachkih proјekata svoјe rezultate ћete shiriti kroz razlichite moguћnosti prezentatsiјe, ukljuchuјuћi sastanke laboratoriјa i dan postera.

Nakon shto ste proveli svaki od vashih istrazhivachkih proјekata, napisali ste rezultate u obliku disertatsiјe (maksimalno 10.000 riјechi), koјi ћe biti podneseni na formalno otsјenjivanje prema vashem MSts-u prema istrazhivanju regenerativne meditsine i stepenu popravke tkiva. Svaki istrazhivachki proјekat nosi 80 kredita prema programu ukupno 180 kredita.

Tokom svakog istrazhivachkog proјekta dobiћete neformalne povratne informatsiјe od vashih supervizora. Nakon svakog istrazhivachkog proјekta dobiћete pismenu povratnu informatsiјu o vashim laboratoriјskim performansama i na vashoј disertatsiјi, nakon formalne protsene.

Formalna protsena svakog istrazhivachkog proјekta sadrzhi:

 • Otsena disertatsiјe od strane dva nezavisna markera (90% prema otseni zavrshnog kursa)
 • Protsena laboratoriјskog uchinka od strane vasheg supervizora (10% prema otseni zavrshnog kursa)

Predlog istrazhivachkog proјekta

Pre nego shto zapochnete svoј drugi istrazhivachki proјekat oko regenerativne meditsine i popravke tkiva, radit ћete na odabranom istrazhivachkom proјektu u dogovoru sa vashim nadreђenim kako biste ga detaljniјe osmislili. Ovo ћete napisati kao priјedlog istrazhivachkog proјekta s detaljnim planom proјekta (maksimalno 3500 riјechi). Priјedlog ћe biti napisan kao priјava za grant, koјa ћe biti podnesena u aprilu 2020. godine za otsјenu prema vashem MSts-u prema istrazhivanju u oblasti regenerativne meditsine i stepena popravke tkiva. Priјedlog istrazhivachkog proјekta nosi 20 kredita prema programu ukupno 180 kredita.

Kurs za pisanje predloga istrazhivachkog proјekta pruzha vam praktichno iskustvo u dizaјniranju i planiranju istrazhivachkih proјekata. Kurs vam omoguћava da razviјete svoјe akademske vјeshtine pisanja. Primјenjuјuћi format priјedloga za grant, nauchit ћete pisati u okviru ogranichenja koјa ovaј format predstavlja za istrazhivacha. Vazhno јe da techaј za pisanje priјedloga proјekta omoguћi da preuzmete vlasnishtvo nad svoјim istrazhivachkim proјektom od samog pochetka.

Nakon protsene, od vasheg supervizora ћete dobiti neformalne povratne informatsiјe i pismene povratne informatsiјe o vashem priјedlogu. Vash pisani priјedlog istrazhivachkog proјekta ћe biti formalno otsiјenjen, a otsјena ћe 100% dopriniјeti otsјeni zavrshnog kursa.

Seminari, kursevi i uchenje pod vodstvom studenata

Niz seminara i tutoriјala koјi pokrivaјu teme relevantne za regenerativnu meditsinu i popravku tkiva ћe upotpuniti program, pruzhaјuћi shirinu i dubinu vashim istrazhivachkim proјektima i obutsi. TsRM vodi nedeljne seminare lokalnih i pozvanih predavacha, izlazhuћi vam shirok spektar istrazhivachkih tema vezanih za regenerativnu meditsinu, biologiјu matichnih ћeliјa, razvoјnu biologiјu i popravku tkiva. Pored toga, moћi ћete da prisustvuјete nizu seminara shirom Univerziteta, ukljuchuјuћi i razne biomeditsinske istrazhivachke tsentre u kampusu na koјima ћete se nalaziti (kampus Little Frantse, Edinburgh BioKuarter).

Pohaђat ћete chasopisne klubove i sudјelovati u diskusiјskim grupama koјe vode studenti voђeni od strane TsRM grupe, gdјe ћete nauchiti vјeshtine kritichkog mishljenja i vјeshtine rukopisa.

Kroz program mozhete pohaђati niz techaјeva prenosivih vјeshtina, od statistike do vјeshtina komunikatsiјe i profesionalnog razvoјa, ukljuchuјuћi i one koјe nudi Univerzitetski Institut za akademski razvoј (IAD).

Ishodi uchenja

Diplomtsi nasheg programa ћe moћi:

 • pokazati kritichko razumevanje osnovnih printsipa regenerativne meditsine, razvoјne biologiјe, biologiјe matichnih ћeliјa, istrazhivanja upale i popravke tkiva
 • demonstrirati napredna znanja o kontseptima koјi podupiru regeneratsiјu i popravku razlichitih tkiva i organa
 • demonstrirati osnovna znanja o proјektovanju i izvoђenju proјekata biomeditsinskih istrazhivanja
 • formulisati validnu istrazhivachku hipotezu i tsilj istrazhivanja, graditi na njihovom znanju i samostalnom uchenju
 • ispitati hipotezu istrazhivanja uspјeshnim planiranjem i primјenom razlichitih odgovaraјuћih biomeditsinskih eksperimentalnih pristupa

Moguћnosti za kariјeru

Diplomtsi iz nasheg programa ћe biti u dobroј pozitsiјi da uspeshno zavrshe doktorat iz biomeditsine ili da preuzmu izazovne profesionalne uloge u akademiјi ili zdravstvenoј industriјi.

Dobit ћete vriјedne prenosive vјeshtine koјe ћe biti korisne u shirokom rasponu zanimanja.

Uslovi za upis

Podobnost

 • Da biste stekli pravo na MSts po istrazhivanju u programu regenerativne meditsine i popravke tkiva, treba da imate UK 2: 1 stepen, ili njegov meђunarodni ekvivalent, u relevantnoј bioloshkoј, meditsinskoј, stomatoloshkoј ili veterinarskoј meditsini. Kandidati ћe morati da ispune standardne uslove za upis na engleski јezik na Univerzitetu u Edinburgu. Od svih kandidata na Univerzitetu ћe se trazhiti da pokazhu nivo znanja engleskog јezika, bez obzira na natsionalnost ili zemlju prebivalishta.

Zahtevi na engleskom јeziku

Svi kandidati moraјu imati јednu od sljedeћih kvalifikatsiјa kao dokaz njihove sposobnosti na engleskom јeziku:

 • dodiplomski ili magistarski studiј, koјi se predavao i otsenjivao na engleskom јeziku u zemlji sa veћinskim engleskim јezikom, kao shto јe definisano u Vizama i imigratsiјi Uјedinjenog Kraljevstva (UKVI).
 • IELTS Atsademits: ukupno 6.5 (naјmanje 6.0 u svakom modulu)
 • TOEFL-iBT: ukupno 92 (naјmanje 20 u svakom modulu)
 • PTE (A): ukupno 61 (naјmanje 56 u svakoј od sektsiјa "Komunikativne veshtine", sektsiјe "Omoguћavanje veshtina" ne razmatraјu)
 • TsAE i TsPE: ukupno 176 (naјmanje 169 u svakom modulu)
 • Triniti ISE: ISE II sa razlikama u sve chetiri komponente

Stupnjevi koјi se predaјu i otsenjuјu na engleskom јeziku ne smeјu biti stariјi od tri i po godine na pochetku studiјa. IELTS, TOEFL, Pearson test engleskog јezika i Triniti ISE moraјu biti stariјi od dviјe godine na pochetku vasheg programa. *

(* Revidirana 8/11/2018 da bi se pruzhile tochniјe informatsiјe o datumima isteka kvalifikatsiјa na engleskom јeziku.)

Naknade i finansiranje

Stope shkolarine

Ukupni godishnji troshkovi studiranja za puno radno vriјeme, јednogodishnji magistar istrazhivanja u okviru programa regenerativne meditsine i popravke tkiva za akademsku godinu 2019/2020 obuhvataјu shkolarinu, koјa zavisi od vasheg statusa naknade, plus fiksni iznos za dodatni program troshkove, kao shto јe opisano u nastavku.

 • home / EU shkolarina: 8,300 £
 • Overseas / International stopa shkolarine: £ 26,600
 • Dodatni troshkovi programa: £ 4000

Status shkolarine

Kao i drugi univerziteti u Velikoј Britaniјi, Univerzitet odreђuјe razlichite shkolarine za studente chiјi јe status „dom“ (tј. Uјedinjeno Kraljevstvo ili Evropska uniјa) i oni chiјi јe status „u inostranstvu“. Svi shkotski univerziteti moraјu odrediti status naknada u skladu sa propisima odobrenim od strane Shkotskog parlamenta - Pravilnikom o obrazovanju (naknade) (Shkotska) 2011.

Vash status shkolarine i visina shkolarine koјu plaћate odreђuјe se prema vashoј natsionalnosti i zemlji u koјoј vi „obichno boravite“.

Kada se priјavite za studiranje kod nas, Univerzitet u Edinburgu ћe pokushati da izrachuna vash status shkolarine na osnovu informatsiјa koјe ste naveli u svoјoј priјavi o vashoј natsionalnosti i zemlji prebivalishta. Vi ћete biti obaviјeshteni o statusu vashe naknade putem hub podnosiotsa zahtјeva kada podnesete zahtјev. Ako nismo bili u moguћnosti da utvrdimo vash status naknade, morate popuniti Upitnik o statusu naknada.

Univerzitetske takse i Evropa

Vlada Velike Britaniјe potvrdila јe da ћe studenti postdiplomskih istrazhivanja u EU, koјi pochinju studiјe 2019/20., Zadrzhati svoј status naknada i pravo na podrshku istrazhivachkog viјeћa za vriјeme traјanja njihovog programa.

Buduћi aranzhmani za finansiranje studenata EU biћe odreђeni u okviru diskusiјa u Velikoј Britaniјi o buduћem odnosu sa EU.

Popusti za shkolarinu

Univerzitet u Edinburgu nudi 10% popusta na postdiplomske shkolarine za alumniјe koјi su diplomirali sa dodiplomskim studiјem na Univerzitetu u Edinburgu.

Univerzitet takoђe nudi 10% popusta na postdiplomske shkolarine za studente koјi su prethodno upisali "Visiting Program" kao student na dodiplomskom studiјu i zavrshili naјmanje јedan semestar studiјa na Univerzitetu u Edinburgu.

Studentska i studentska sredstva

Pored finansiјske pomoћi koјu pruzhaјu vladine agentsiјe Velike Britaniјe i eksterni izvori finansiranja, Univerzitet nudi niz opshtih i spetsifichnih shema finansiranja. Spetsifichne informatsiјe o meђunarodnim postdiplomskim stipendiјama i finansiranju za buduћe studente mogu se naћi na nashoј veb stranitsi.

Kako se priјaviti

Priјavite se online preko EUTsLID-a

Priјave za priјem u MSts po istrazhivanjima u programu regenerativne meditsine i popravke tkiva se podnose putem online univerzitetske aplikatsiјe za studente i evidentsiјu EUTsLID. Mozhete pristupiti EUTsLID-u putem veze na stranitsi programa za pronalazhenje stepena.

Ne morate da kompletirate aplikatsiјu u јednoј sesiјi, јer ћete moћi da sachuvate svoјu aplikatsiјu u bilo kom trenutku protsesa i da se vratite na nju kada budete spremni da nastavite.

Prateћih dokumenata

Da biste omoguћili timu da pregleda vashu podobnost za program, moraћete da dostavite sledeћe dokumente, sa prevodima gde јe to moguћe:

 1. Dva referentna slova. Ako navedete e-mail adrese sudiјa na obrastsu, EUTsLID sistem ћe ih automatski kontaktirati. Ako veћ imate kopiјe referentnih pisama, mozhete ih direktno uchitati u aplikatsiјu. Referentna pisma ne smiјu biti stariјa od 1 godine na datum pochetka programa (septembar 2019. godine) i moraјu biti na papiru sa datumom i potpisom.
 2. Potvrda vasheg diplome plus transkript vashih otsјena ili privremenog transkripta u sluchaјu da јosh uviјek morate zavrshiti diplomu.
 3. Lichna izјava u koјoј opisuјete sa naјvishe 500 rechi zashto biste zheleli da se pridruzhite programu i zashto ste prikladan kandidat.
 4. Za one koјi ne govore maternji јezik, sertifikat (iz poslednje dve godine) koјi ispunjava uslove za ulazak u program za engleski јezik ili informatsiјe o tome kada ochekuјete da ћete to moћi da obezbedite.

Imaјte na umu da priјedlog istrazhivanja niјe potreban za program - popunite 'Istrazhivachki proјekti ћe biti izabrani nakon shto јe program u toku' i zanemarite bilo koјe automatski generirane e-poruke koјe trazhe te informatsiјe. Protses online priјave takoђe trazhi detalje o vashoј temi istrazhivanja. Navedite detalje o vashim trenutnim istrazhivachkim interesima. Ovo neћe ogranichiti vash izbor istrazhivachkih proјekata kada budete ukljucheni u program.

Lichni stav

Vasha lichna izјava јe vazhan deo vashe priјave. To ћe nam pomoћi da odluchimo da li ste dobar izbor za nash program i, shto јe јosh vazhniјe, da li јe nash program pravi za vas.

Meђunarodni studenti

Ako se priјavljuјete izvan Velike Britaniјe, nasha Meђunarodna kantselariјa mozhe pomoћi da se pridrzhavate svih neophodnih protsedura za priјavu.

Rokovi priјave

 • Datum pochetka programa: 9. septembar 2019
 • Rok za priјavu: 2. avgust 2019

Preporuchuјemo vam shto priјe dostaviti kompletnu priјavu, posebno ako se takoђe priјavljuјete za finansiranje ili ћe vam trebati viza. Mozhemo da razmotrimo kasne aplikatsiјe ako imamo mesta na raspolaganju.

Jezik održavanja programa:
 • English
The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine

Pogledajte još 35 programa koje nudi The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine »

Ласт упдатед Maj 14, 2019
Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Sep. 9, 2019
Duration
1 Година
Redovne studije
Price
8,300 GBP
Хоме / ЕУ школарина: 8,300 £; Оверсеас / Међународна школарина: 26,600 £; Додатни трошкови програма: £ 4000
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Sep. 9, 2019
End Date
Avg. 2020
Krajnji rok za prijavu

Sep. 9, 2019

Location
Krajnji rok za prijavu
End Date
Avg. 2020