Read the Official Description

Мастер из биомедицинског инжењерства поставља студента у један од сектора који ће означити 21. век: биоинжењеринг.

Мастер из биомедицинског инжењеринга нуди близину индустрији, иновацијама и итинерарима према захтевима тржишта: развој биомедицинских уређаја и анализа биомедицинских података.

Ова магистарска студија одговара професионалном профилу који захтева сектор биомедицинског инжењерства - биосанитарно поље, медицинска опрема, развој лекова и биомедицински уређаји - како на националном тако и на међународном нивоу, где се значајна технолошка база присутна у већини компанија огледа у висок степен квалификације својих запослених.

Специфичне карактеристике МИБ-а:

  • Мастер се посебно фокусирао на биомедицинске инжењере.
  • Садржаји управљања су интегрисани (15 ЕЦТС од 90 ЕЦТС) неопходних за професионални развој биомедицинских инжењера.
  • Обука се фокусирала на два специјализована пута од по 25 ЕСПБ: Биомедицинске Технологије и Анализа Биомедицинских података.
  • Висока специфична тежина компанија у здравственом сектору у учењу Мастер-а, уз учешће менаџера и техничких менаџера у управљачким блоковима иу оба смера специјализације.
  • 10 изборних ЕЦТС-а које су одабране међу предметима који чине путање које није изабрано као специјалност.
  • Настава на граници знања: сви наставници су стручњаци који раде у предметној области предмета које предају.
  • Гарантована је велика апликативна обука у којој практичне сесије покривају више од 45% понуде за обуку.
  • Двојезични програм, са око половине ЕЦТС-а завршен на енглеском језику. Поред тога, завршни мастер пројекат (30 ЕЦТС) биће пожељно на овом језику.

наставни план

МОДУЛ 1 (25 ЕЦТС): Менаџмент и основне основе

Укључује 15 ЕЦТС за управљање који се крећу од стратешког и оперативног доношења одлука до управљања мултидисциплинарним тимовима и 10 ЕЦТС основних основа гдје се анализира велика опрема која се користи у медицинским установама и главне дијагностичке технике клиничких лабораторија.

МОДУЛ 2 (35 ЕЦТС): Специјалитет у анализи биомедицинских података

Модул 2 је главни блок за студенте који бирају специјалност анализе података и приступа експерименталном дизајну и мултиваријантној анализи података, техникама секвенцирања следеће генерације, рачунарима високих перформанси, пројектовању, раду и контроли биолошких реактора и анализу и обраду биомедицинских слика.

МОДУЛ 3 (35 ЕЦТС): Специјалитет у биомедицинским технологијама

Модул 3 представља главни блок за оне студенте који бирају специјалност Биомедицинске Технологије и адресирају дизајн и примјену система и био-ротирајућих уређаја, дизајна и иновативног развоја уграђених уређаја у здравственом сектору, дизајна, примјене и критеријума кориштења биомедицинских имплантата, нанотехнологије у биомедицинском пољу и регенеративне медицине.

МОДУЛ 4 (30 ЕЦТС): Финал Мастер'с Пројецт

За завршетак магистарске тезе, узимају се у обзир све могућности које се односе на профил центра у којем се обавља (компанија, болница, технолошки центар, универзитет) и земља у којој се налази.

У њему постоји Служба за међународне односе Тецнун-а, као и број координатора ТФМ-а, који води и помаже ученицима у потрази за пројектом.

Професионална пројекција

Дипломци МИБ-а стекну обуку у складу са потребама компанија за медицинске технологије, болнице или центара референтне идентификације у биомедицини.

МИБ пружа студентима разноврстан радни профил који покрива различите области од усмјеравања и управљања пројектима и мултидисциплинарним тимовима до развоја и извођења индустријских и истраживачких пројеката. Они могу обављати своју професионалну путању у предузећима и технолошким центрима здравственог сектора, болница и било које врсте здравствене установе.

Профил који стекну студенти магистра омогућава им да развијају своју професионалну каријеру у тако различитим областима као што су болнички менаџмент, развој производа за здравствену технологију, услуге и инжењер квалитета у медицинском сектору или истраживања у биомедицинском инжењерству. Приближно 10% студената који су завршили мастер студију усмерили су своју професионалну каријеру у болнице, 45% у компаније и још 45% у истраживање и развој здравствених технологија.

Program taught in:
шпански
Last updated February 17, 2019
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
okt. 1, 2019
Duration
18 Месеци
Redovne studije
Price
11,634 EUR
Deadline
sept. 1, 2019
By locations
By date
Start Date
okt. 1, 2019
End Date
Mart 15, 2021
Application deadline
sept. 1, 2019

okt. 1, 2019

Location
Application deadline
sept. 1, 2019
End Date
Mart 15, 2021