O tome

Studenti zapochinju program Meditsinska etika i humanistichke nauke gradeћi osnovu u meditsinskoј humanistitsi s teoriјskim perspektivama u etitsi. Ova fondatsiјa daјe studentima alate za kritichko razmatranje pitanja i vriјednosti relevantnih za pruzhanje zdravstvenih usluga, istrazhivanje i organizatsiјu zdravstvene zashtite, kao i sposobnost samo-refleksiјe, adresiranja predrasuda i prepoznavanja razlichitih gledishta. Svi studenti ћe morati da uchestvuјu u kursu fondatsiјa i kursu istrazhivachkih metoda. Zatim, na osnovu interesa i kariјere uchenika, oni mogu izabrati јednu od dviјe staze: meditsinsku etiku s naglaskom na klinichku etiku, ili meditsinsku humanistiku.

Tslinitsal Ethitss Tratsk

Kurs etike etike magistarskog stepena na NEOMED-u zahteva ukupno 32 chasova semestra sa shest sati potrebnih za praћenje kursa klinichke etike.

Meditsal humanities Tratsk

Kurs etichke etike magistarskog stepena na NEOMED-u zahteva ukupno 32 sata semestra sa shest sati potrebnih za praћenje sati u meditsinskoј humanistichkoј praksi.

Predmeti

Potrebni kurs za obe staze ukljuchuјe, ali niјe ogranichen na:

  • Osnove meditsinske humanistike
  • Istrazhivachke metode
  • Odgovorno sprovoђenje istrazhivanja
  • Praktikum ljudskih vrednosti
  • Magistarske teze
Potrebni kursevi za oba staze

* Osam sati izbornih predmeta koјe su predavali fakulteti iz partnerskih shkola, ukljuchuјuћi NEOMED, Kent State Universiti i Universiti of Akron.

Kontakti

Phil Јenkinson

330.325.6501 | pјenkinson@neomed.edu

Jezik održavanja programa:
  • English

Pogledajte još 5 programa koje nudi Northeast Ohio Medical University- College of Graduate Studies »

Ласт упдатед Maj 5, 2019
Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Sep. 2019
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Sep. 2019
Krajnji rok za prijavu