Read the Official Description

Повећајте своју будућност комбиновањем здравља и технологије у вашем образовању!

Магистарски програм у будућем здрављу

Рок за подношење студија почевши од јесени 2019 је 3. децембар 2018. - 31. јануара 2019.

Будућност здравља

Програм има за циљ да повећа разумевање знања, изазова, културне разноликости и трендова информационих технологија релевантних у здравственој заштити у глобалном контексту. Поред тога, програм постаје јачање међународне, иновативне и интердисциплинарне сарадње између информационе технологије и науке о медицини. Такође је дизајниран да побољша информационе системе здравствене заштите и квалитет његе заједничким спровођењем иновативних пројеката информационих технологија у здравству.

Магистарски програм у будућем здрављу

Кратак програм

Структура програма

Магистарски програм у будућем здрављу

Програм се састоји од главних студија у области медицинске сестре (60 ЕЦТС) укључујући магистарске тезе (30 ЕЦТС) и мање студије у будућем здрављу

Академска изврсност и искуство

Будућност здравља

Програм се заснива на снагама партнера и универзитетима у здравственим наукама и информационој технологији: University of Turku , Одсјек за медицинску знаност има снажна истраживања заснована на знању у клиничкој медицини (дјеци, одрасли и старији људи), у мерењу здравствене инструментације и здравствене технологије, као иу етици здравства. Фудан универзитет, Школа болничарке има своје предности у систематском синтетизовању знања, интервенцијама и пракси заснованој на доказима. Ове две јединице покривају главне области у науци болести. University of Turku , Департмент оф тхе Футуре Тецхнологиес има прву експертизу у анализи здравља и биомедицинских података, машинском учењу, језичким технологијама, развоју софтвера и уграђеним рачунарима. Фудан универзитет, Школа информационих наука и технологије, има стручност у здравству и биомедицинској електроници, уграђеној електроници и Интернету ствари. Заједно ови сарадници ће покрити широки спектар области здравствене технологије.

Овај јединствени програм има за циљ образовање стручњака са визијом у научном приступу у глобалној информационој технологији у здравству. Програм се састоји од студија из области медицинских нурсинга, софтверског инжењерства и информационих система, што даје одличан корак ка ученицима да планирају, развијају и имплементирају здравствена технолошка рјешења и производе за клиничку праксу и персонализовану здравствену заштиту. Адаптација теоријског знања за имплементацију и подешавање радног рјешења за интердисциплинарни изазов у ​​стварном животу у међународном окружењу је такођер суштински дио ових студија.

Кроз овај магистарски програм и сарадњу између два универзитета и четири одељења, могуће је повећати и истраживања на високом нивоу и научна знања која су релевантна за будуће системе здравствене заштите, као и стручно усавршавање у области здравствене технологије за растуће потребе за планирањем, развојем, имплементацијом и извоза медицинских технологија и производа у клиничку праксу. Овај магистарски програм ће додати знање о применљивости, употребљивости и изводљивости апликација здравствене технологије за употребу у клиничкој пракси, као што су технологија игара на здрављу, развој медицинских средстава и информациони системи за здравствену заштиту. Истраживања у овој области ће пружити корисну перспективу корисника јер је медицинска нега заинтересована за развијање клиничке праксе за кориснике (клијенте, пацијенте) и здравствене раднике.

Магистарска теза и теме

Магистарска теза вриједи 30 ЕЦТС. То се обавља појединачно у мултидисциплинарним тимовима, под надзором факултета сваког универзитета који учествује. Циљ процеса тезе је да је студент способан самостално израдити научно знање на основу рационализованог плана истраживања. Студенти такође могу да процене истраживачки проблем (е) користећи примењене методе истраживања и дају релевантне информације научној медицини. Магистарска теза састоји се од плана тезе, семинара и писаних теза. Надгледање тезе организовано је на семинарима, на којима ученици презентирају сопствени рад и добијају повратне информације о њиховом напретку.

Магистарска теза мора испунити захтјеве оба универзитета, Фудан универзитета и University of Turku .

Специфична област истраживања програма Хеалтх Тецхнологи. Циљ истраживања је стварање нових решења за интеграцију услуга социјалне и здравствене заштите и нових решења за подршку здравља грађана, самоуправљања и неге. Истраживање се може фокусирати, на примјер, на развој и тестирање технолошких рјешења за подршку здравственим и здравственим системима.

Доубле Дегрее Програм

Магистарски програм у будућем здрављу

С обзиром да су испуњени захтеви матичног универзитета, студенти ће добити диплому са тог универзитета. Студенти који имају 1) завршили један семестар према захтевима Универзитета Фудан и 2) су завршили магистарски рад и Капстонов пројекат под надзором Фудан универзитета и University of Turku , а диплому ће добити и други универзитет, да су испуњени захтеви за степен другог универзитета.

У случају да појединац који је изабран за програм не може, из неког непредвиђеног разлога, да доврши захтев за мобилност, локални степен са одговарајућим сертификатом о студирању ће бити обезбеђен након испуњавања потреба универзитетског универзитета.

Главне студијске локације су у Фуданском кампусу у Шангају, Кини и Турку кампусу у Турку, у Финској. Први семестар је организован на Фудан универзитету, а други на University of Turku за све студенте. Трећи и четврти семестар организовани су на матичним универзитетима студената (Фудан универзитет или University of Turku ).

Каријера опције

Опис компетенције

Магистарски програм у будућем здрављу

У овом програму, хоћеш

 • постати широко упознати са посебним теоријским концептима, знањима и методама истраживања сестринства и здравствене информатике
 • бити у стању да изради магистарску тезу која комбинује науку о медицини и здравственом технологијом
 • бити у стању да реши захтевне истраживачке и иновативне проблеме у сврху развоја нових информација, метода и апликација
 • имају спремност у креативним, научно оправданим задацима у области медицинске сестре и здравствене технологије
 • бити у стању да управља, планира, процени и развије сложене, неочекиване и нове стратешке приступе засноване на научним знањима
 • имају спремност да воде иновативне пројекте информационе технологије у здравству
 • бити у стању да промовишу развој медицинске сестре, нарочито у области здравствене технологије

Поред тога,

 • учити међународно размишљање и мултикултурално разумијевање, укључујући добре језичке вештине
 • укључити различите приступе вашим студијама и добити перспективе више од једног академског супервизора, имати различите врсте студијских окружења, стилове учења и учења
 • имају шансу за стварање широке мреже и контаката широм света
 • постати нова генерација радне снаге у здравству и технологији након дипломирања
 • имају користи од међународног образовања док траже посао

Опције посла

Здравствена технологија је тренутно један од најбрже растућих сектора са све већом потребом планирања, развоја, имплементације и извоза здравствених технолошких рјешења и производа за здравствене услуге, што се огледа у националним и међународним политикама. Међутим, недостаје образовање мултидисциплинарних стручњака из области здравствених технологија. Стога постоје бројне могућности за запошљавање дипломаца у јавном и приватном сектору широм света, укључујући руководиоца пројеката, стручњака, програмера, планера и координатора.

Каријера у истраживању

Студенти се могу пријавити за докторске студије након завршетка одговарајућег степена високог образовања другог циклуса. Студенти који заврше магистарски програм у Футуре Хеалтх

Услови за упис

Општи захтеви

Ко може да се пријављује?

Лица која су завршила диплому из области медицине или природних наука могу се пријавити за програм. Степен мора укључивати најмање три године студија и требао би квалификовати подносиоца захтјева за приступ мастер студијама у земљи у којој је дипломирао. Студенти са више од 2 године клиничког радног искуства у здравственој установи имају приоритет да се регрутују у овом програму.

Имајте на уму да се за формално прихватљиве студенте може захтевати додатна студија (максимално 60 ЕЦТС) у зависности од студија које су завршили током претходног степена и клиничког радног искуства стеченог у здравственој заштити. Ове допунске студије су додатне и неће бити укључене у магистарски степен.

Критеријуми за пријем

Број студената који ће бити примљени на програм преко University of Turku , Одсјек за медицинске сестре, је максимално 5 студената. Пријем је заснован на критеријумима бодовања који су објашњени у наставку. Сврха је стицање разумевања квалификација и мотивације подносиоца захтјева у погледу захтјева програма.

Подносиоци пријава оцењују и рангирају комисија за пријем Програма користећи критерије наведене у наставку. У програм ће бити уврштене 5 највиших кандидаткиња. Ако постоје два подносиоца пријаве са истим износом поена, тачке на питање број један у усменом испитивању су пресудне.

Прихватљиве пријаве ће се постићи на основу усменог пријемног испита (од 0 до максимално 15 поена) и Писмо о мотивацији (од 0 до максимално 5 поена), са максимално 20 поена. Следеће описује бодовање детаљније:

Усмени улазни испит 0-15 поена

Прихватљиви кандидати се позивају путем е-маила на усмени пријемни испит. Испит се врши заједно са представницима Фудан универзитета. Ученик може учествовати практично на испиту. Испит је на енглеском и од апликаната се захтева да користе само енглески језик у својим одговорима. Ако подносилац молбе није постигнут за интервју, пријава се неће даље обрађивати.

Ниво прихваћеног учинка на усменом пријемном испиту је 5 бодова.

Усмени пријемни испит се заснива на и на следећем испиту: Ессентиалс Информатике за медицину (шесто издање). Уредници: Саба, Вирџинија и МцЦормицк Катхлеен. МцГрав-Хилл Цомпаниес, Њујорк, 2015. ИСБН: 978-0-07-182955-7.

Писмо о мотивацији 0-5 поена

Писмо о мотивацији је укључено у образац за пријаву.

Захтеви језика

Језик наставе овог програма је енглески, стога, студенти треба да имају добре вештине на енглеском језику. Подносиоци пријава требају доказати своје знање енглеског на један од сљедећих начина:

 1. полагањем теста енглеског као страног језика (ТОЕФЛ) са минималним резултатом од 575 на папирном тесту (ПБТ) или минималним укупним резултатом од 92 и без индивидуалног резултата испод 20 на интернетском тесту (ИБТ) .
 2. (ИЕЛТС) тест (Ацадемиц) са укупним опсегом од 6,5 и без индивидуалног резултата испод 6,0.
 3. пропуштањем ПТЕ Академског теста са минималним укупним резултатом од 62 и без индивидуалног резултата испод 54.
 4. усвајањем Цамбридгеовог ЕСОЛ-овог сертификата о стручности на енглеском (ЦПЕ) са пролазним оцјенама А, Б или Ц.
 5. прослеђивањем сертификата Цамбридге ЕСОЛ-а у напредном енглеском (ЦАЕ) са пасусом А, Б или Ц.
 6. прошавши Кинески колеџ Енглески Тест Банд 6 (ЦЕТ-6) са минималним резултатом од 500.

Бацхелор'с (или више) или еквивалентне дипломе у програму на енглеском језику у Аустралији, Канади, Ирској, Новом Зеланду, Великој Британији, Сједињеним Државама или у земљи ЕУ / ЕЕА. Језик уписа степена мора се доказати сертификатом степена, транскриптом записа или додатком дипломе.

Бацхелор (или виши) степен универзитета или универзитета примијењених наука у Финској, ако је апликант демонстрирао језичке вештине на енглеском језику у складу са захтевима који се односе на студије страних језика на основним и универзитетским степенима у Финској.

Ниједан други језикски тест или изјава о језику вештине кандидата неће бити прихваћени. Резултати теста језика морају бити важећи. Имајте на уму да тест језика важи до истека рока који је дат организатору теста.

Имајте на уму да је апликант одговоран за организовање теста за себе. Резултати испитивања морају бити важећи током периода примене. То значи да резултати теста не истичу пре рока за пријаву.

За информације о тестовима језика погледајте следеће веб странице

 • тоефл.орг (ТОЕФЛ)
 • иелтс.орг (ИЕЛТС)
 • пеарсонпте.цом (ПТЕ Ацадемиц)
 • цамбридгеесол.орг (ЦПЕ и ЦАЕ)

Ако су вештине језика доказане са претходним степеном, апликација мора садржати копију дипломе сертификата / транскрипта записа који указује на неопходно познавање језика.

Како и када се пријавити

Образац за пријаву и прилог

Образац за студије који почињу јесен 2019 доступан је на интернету током пријаве 3. децембра 2018. године у 8:00 часова (по локалном времену у Финској) - 31. јануара 2019. године у 15:00 часова (по локалном времену у Финској, ГМТ 2).

Кућишта се прилажу апликацији у дигиталном облику (пдф).

Током једне пријаве за међународне магистарске програме, кандидат може поднијети највише три програма на University of Turku .

Ако сте дипломирани тек након истека рока, можете поднијети захтјев под условом да се захтевани документи за пријаву доставе и стигну на University of Turku до 8. јула 2019. године у 15:00 часова (по локалном времену у Финској).

Молимо пажљиво прочитајте сва упутства за пријаву и детаљне захтјеве за пријем! Уверите се да испуњавате и услове за прихватање и језик пре подношења захтјева.

Како се пријавити

Апликације се обављају на порталу Студиинфо.

Корак 1: сакупите захтеване документе за пријаву

Уверите се да имате потребан степен и документацију. Онлајн апликација је отворена само током периода пријаве, па се уверите да ћете завршити пријаву пре 31. јануара 2019. године у 15:00:00 часова (локално вријеме у Финској, ГТМ 2).

Следећи документи морају бити скенирани и приложени електронској апликацији (у пдф формату, у боји) на порталу студијског студија.

Прилози који су потребни за апликацију су:

 • Сертификат оригиналне дипломе (на оригиналном језику) И енглески, фински или шведски превод (или додатак дипломи на енглеском језику који се односи на дипломанте са европских универзитета) дипломе.
 • Оригинални транскрипт записа студија (на оригиналном језику) И енглески, фински или шведски превод (или додатак дипломи на енглеском језику који се односи на дипломанте са европских универзитета) транскрипта записа.
 • Сертификат знања енглеског језика (погледајте Захтеви језика).
 • Цуррицулум Витае на енглеском језику (како бисте сазнали како креирати своју властиту биографију, можете посетити на пример Еуропасс веб страницу.

Поред тога, неопходно је да се помогне у руковању апликацијама и идентификацији апликаната на усменом пријемном испиту:

 • Копија информативне странице пасоша или идентификацијске картице која садржи име подносиоца пријаве, датум рођења и фотографију

Сви преводи морају бити направљени од стране овлашћеног преводилаца или установе која додељује степен. Свака страница службеног превода мора садржати печат и / или потпис тог преводитеља. Званични преводи морају бити тачни преводи оригиналних докумената. Преводе које је подносилац подносиоца послао нису прихваћени.

2. корак: напишите мотивационо писмо

Писмо о мотивацији (мак 2500 знакова) део је пријавног формулара. Писмо о мотивацији треба да покрије следећа четири питања:

 • Опишите своје разлоге за пријаву у Програм.
 • Опишите своје снаге и капацитете.
 • Како се Програм односи на ваше претходне студије (нпр. Поље специјализације, методологија истраживања) или рад?
 • Како тема програма доприноси вашем личном развоју и развоју ваше професионалне експертизе?

3. корак: попуните образац за пријаву

Образац за пријаву се попуњава на Интернету на студијском студију. Молимо потражите на ввв.студиинфо.фи за Мастер'с Дегрее Програм у будућем здрављу

Образац за пријаву је доступан, а попуњена пријава се може ажурирати до краја пријаве 31. јануара 2019. године у 15.00 (ГМТ 2).

Пријем

Број студената који ће бити примљени на програм преко University of Turku , Одсјек за медицинске сестре, је максимално 5 студената. Одлуке о пријему објављују се до 29. марта 2019. године. Сви апликанти ће бити обавештени путем е-поште, али се и на папиру шаљу копије. Сви ученици су обавезни да започну на почетку семинара у јесен, а за пролећни семестар нема посебног уписа.

Прихваћени апликант ће морати по завршетку доласка у Финску показати оригинале својих образовних докумената (диплома сертификата и транскрипт записа студија) на University of Turku . У зависности од земље изворни документи морају бити потврђени или легализовани. Молимо погледајте захтјеве специфичне за државу за достављање докумената по доласку већ прије подношења захтјева.

Program taught in:
енглески језик

See 8 more programs offered by University of Turku »

Last updated November 25, 2018
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
avg. 2020
Duration
2 Године
Redovne studije
Price
2,000 EUR
Школарина за грађане земаља ЕУ / ЕЕА или Швајцарске: Ниједан - Школарина за грађане земаља ван ЕУ / ЕЕА: 2.000 €
Deadline
Jan. 31, 2020
Application period (approx.): 1 Dec 2019 – 31 Jan 2020
By locations
By date
Start Date
avg. 2020
End Date
Jul 31, 2022
Application deadline
Jan. 31, 2020
Application period (approx.): 1 Dec 2019 – 31 Jan 2020

avg. 2020

Location
Application deadline
Jan. 31, 2020
Application period (approx.): 1 Dec 2019 – 31 Jan 2020
End Date
Jul 31, 2022