Read the Official Description

karolinska

Презентација програма

Науке о јавном здравству промовишу праксе засноване на доказима у области здравља и квалитета живота, превенције болести и побољшања здравствених система. Магистарски програм из области јавног здравства има мултидисциплинарни приступ и пружа глобалну перспективу. Програм нуди две специјализације; Епидемиологија јавног здравља и промоција и превенција здравља.

karolinska2

Karolinska Institutet (КИ) је један од водећих свјетских медицинских универзитета гдје је јавно здравље главни фокус. Мастер програм у области јавног здравства даје увид у локалне и глобалне изазове јавног здравства у циљу побољшања здравља становништва. Сходно томе, Одјељење за јавно здравље посвећено је настави, истраживању и доприносу дијалогу о јавном здрављу.

Магистарски програм из области јавног здравства састоји се од двије године редовних студија у другом циклусу (магистарски ниво), који износи 120 кредита. Програм наглашава истраживање и има јаке везе са различитим истраживачким групама у Karolinska Institutet .

Програм има две специјализације, епидемиологију јавног здравља и промоцију и превенцију здравља . Обје стазе пружају напредне студије у епидемиологији, биостатистици као и методама исхода евалуације интервенција. Заједнички курсеви укључују и концепте и теорије у јавном здравству, квалитативне приступе и управљање пројектима.

Стаза у јавној здравственој епидемиологији се фокусира на примењену епидемиологију како би развила вештине за описивање, анализу и размишљање о различитим јавним здравственим питањима и критички преглед епидемиолошких студија.

За стазу у промоцији здравља и превенцији акценат се ставља на примјену метода за промоцију здравља и превентивне акције у циљу развијања вјештина у планирању, развоју, имплементацији и процјени здравствених интервенција на индивидуалном и структурном нивоу.

Прати план

Може бити предмет промјена.

Година 1

 • Наука о јавном здрављу - концепти и теорије
 • Методе проучавања дистрибуције здравља
 • Биостатистика
 • Прикупљање и организовање епидемиолошких података
 • Теорија науке Примијењена епидемиологија 1 / Увод у планирање и развој програма *
 • Епидемиолошке методе за проучавање детерминанти здравља
 • Биостатистицс 2
 • Квалитативне методе

Година 2

 • Пројектни менаџмент
 • Систематски преглед и метаанализа / Теорије и методе за имплементацију и евалуацију *
 • Епидемиолошке методе за процену исхода јавног здравља
 • Примијењена епидемиологија 2 / Примењена промоција здравља и превенција *
 • Дипломски пројекат у области јавног здравља

* Праћење специфичних курсева Епидемиологија јавног здравља / промоција здравља и превенција.

Могућности за каријеру

Дипломци су добро припремљени за неколико позиција у приватном и јавном сектору, посебно са одговорним органима за питања животне средине и здравља, како у Шведској тако иу иностранству. Програм пружа солидну основу за дипломце који желе наставити студије на докторском нивоу (ПхД).

Апликација

Пријава се врши преко универзитетских пријема у Шведској. Онлајн пријава се отвара 16. октобра 2018.

Специфични захтеви за улаз

Бацхелор'с дегрее ор профессионал дегрее екуивалент то а Бацхелор'с дегрее оф ат леаст 180 цредитс ин публиц хеалтх сциенце, хеалтхцаре ор отхер релевант субјецт ареас оф социал сциенцес.

Квалитет енглеског језика који одговара шведском средњошколском курсу енглески 6 / енглески Б. Квалитет енглеског језика може бити документован међународно признатим тестом као што су ТОЕФЛ, ИЕЛТС или друга документација која према прописима потврђује еквивалентност енглеског језика 6 / енглески Б у шведској средњој школи.

Молимо вас да прочитате информације на университиадмиссионс.се о томе како документирати своје знање енглеског језика.

Избор

Избор се заснива на свеобухватној процени квалификација кандидата, као што је претходно образовање, релевантно радно и / или истраживачко искуство и изјава о намери. Препоручена писма нису потребна.

Подносиоци захтева за програме универзитетског универзитета Karolinska Institutet се траже да попуне образац ЦВ-а који ће се користити у процесу селекције.

Program taught in:
енглески језик

See 5 more programs offered by Karolinska Institutet »

Last updated October 17, 2018
Ovaj kurs je Campus based
Start Date
avg. 2019
Duration
2 Године
Redovne studije
Price
360,000 SEK
Ако имате држављанство унутар ЕУ / ЕЕА или Швајцарске, од вас се не захтева да плаћате пријаву или школарину.
Deadline
Tražite informacije
Open to applications 18 October 2016 - 16 January 2017.
By locations
By date
Start Date
avg. 2019
Application deadline
Tražite informacije
Open to applications 18 October 2016 - 16 January 2017.

avg. 2019

Location
Application deadline
Tražite informacije
Open to applications 18 October 2016 - 16 January 2017.
End Date