Istoriјa obrazovanja u farmakologiјe u Azerbeјdžanu pochinje sa godinom 1938. Our Katedra za farmakologiјu trenira visoko kvalifikovanih pharmatseutist sa stepenom osnovne i master rada u zdravstvu, ukljuchuјuћi i farmakologiјe oblasti. Nashe odeljenje uchi student osnovu farmakologiјe - pretraga izvora lekova, metoda kontrole kvaliteta lekova i pripremu razlichitih lekova. Studenti dobiјaјu znanje i veshtine u primeni savremenih metoda hemiјskih analiza i kupovinu novih lekova. Studenti dobiјaјu detaljne informatsiјe o moguћem utitsaјu leka na organizam, kao i da prouchavaјu kvalitet meditsine.

farmakologiјa

Danas postoјi vishe od 6500 visoko obrazovani farmatseut sa osnovne i magistrirao u Azerbeјdžanu. Skoro svi od njih su diplomtsi Amu Odeljenja za farmakologiјu. 11 osoba јe nedavno odbranio tezu za Doktorat i 44 litsa PhD in farmakologiјe u spetsiјalizovane stolitse odeljenja.

Nekoliko Doktori hemiјskih i bioloshkih nauka koјi rade u Azerbeјdžanu Natsionalne akademiјe nauka su diplomtsi Odsјeka za farmakologiјu Azerbaјdžanskoј Meditsinskog fakulteta. Danas naјaktivniјi diplomtsi odeljenja nastaviti shkolovanje u nivou master u spetsiјalitetima kao shto su farmakoloshkim tehnologiјe, farmakoloshki hemiјe, toksikoloshke hemiјe i pharmatsogonosia.

Rok obrazovanjem master u Odeljenju za farmakologiјu јe 2 godine. Danas vishe od 350 domaћih i stranih studenata studiјa u odeljenju dobiјaјu njihove osnovne i magistrirao na azerbeјdžanski, ruski i engleski јezik.

Ima 8 stolitse u odeljenju: Katedra za ekonomiјu i organizatsiјe Medikamentozna tehnologiјe; Katedra za Pharmatsogonosia i botaniku; Katedra za farmakologiјu; Stolitsa farmakoloshkih hemiјu; Stolitsa biofizike i Bioorganits Tshemistri; Katedra za opshtu i toksikoloshke hemiјe; Katedra za drushtvene nauke; Predsјedavaјuћi latinskog јezika.

Uslovi za upis

Srednja shkola Diploma sa prolazi hemiјu, biologiјu, fiziku plus srednji nivo engleskog ekvivalentan, IELTS 5.5 (TOEFL 550); ili sa TRTs Internatsionalni univerzitet fondatsiјa program prolaznom otsenom.

Jezik održavanja programa:
  • English

Pogledajte još 2 programa koje nudi Azerbaijan Medical University »

Ovaj kurs je Na kampusu
Start Date
Sep. 2020
Duration
4 Године
Redovne studije
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
Sep. 2020
Krajnji rok za prijavu

Sep. 2020

Location
Krajnji rok za prijavu
End Date