Pročitajte zvanični opis

Опис програма

Универзитет у Единбургу је глобално признат по својим истраживањима, развоју и иновацијама, а студентима је пружио образовање од свјетске класе већ више од 425 година. Програм за управљање боловима који нуди Одељење за анестезију, критичну негу и болну болу, наставља ову традицију интегришући постојећа клиничка истраживања са високим нивоом академских и професионалних инпута.

Као мултидимензионални феномен, неопходно је да се бол успоставља кроз планиране мултидисциплинарне иницијативе и инпуте који имају за циљ олакшавање патње пацијента и побољшање квалитета живота. Кроз солидно, теоријско схватање биолошких, психолошких и друштвених концепата који возе, развијају и одржавају бол, ученици ће истражити вишеструку природу бола и његове ефекте. Студенти ће добити напредније разумевање специјалистичке области управљања боловима и развити основне вештине и знања неопходне за напредне болне практичаре.

Сваки курс програма подељен је на низ тематских секција у којима се материјал представља у комбинацији кратких онлајн предавања, практичних студија случаја, режираних читања, подкастова и вебинара. Ово допуњују дискусиони одбори који пружају усмјерене задатке оцјењивања, а допринос стручних гостујућих предавача и тутора нуди студентима могућност за заједнички критички дискурс и расправу о актуелним питањима.

Овај скраћени онлајн програм привлачи међународну и вишеструку студентску групу и нуди јединствену прилику да има директан контакт са другим особама које раде на управљању боловима широм света. У оквиру овог контекста, студенти ће стећи знања, разумијевање и евалуацијске вештине како би пружили напредну клиничку негу како би побољшали резултате за људе који живе у болу.

Овај програм је повезан са Универзитетском Глобал Хеалтх Ацадеми.

Doctor

Онлине учење

Студирањем на Медицинском факултету и ветеринарној медицини на Универзитету у Единбургу студенти ће се придружити богатој традицији образовања - једној од најстаријих институција у Великој Британији - али и један од најнапреднијих и динамичнијих.

Универзитет у Единбургу има растући портфолио успостављених и високо цењених постдипломских програма на даљину, са хиљадама студената који тренутно користе овај начин образовања. Као студент на постдипломским студијама на Универзитету у Единбургу, постаће део подршке онлине заједнице, која ће моћи да искористи јаку академску традицију Универзитета, док студира заједно са студентима и наставницима из целог света.

Структура програма

Универзитет у Единбургу нуди бројне награде за исход из свог програма за управљање боловима. За оне који желе да заврше кратку опцију, постоје наставни курсеви за професионални развој (ЦМЕ / ЦПД) и за друге који можда желе да имају даљу програмску опцију, постоје универзитетске награде Постградуате Цертифицате (ПГЦерт), Диплома за постдипломске студије (ПГДип) и магистар знаности (МСц) - сви су испоручени онлине користећи методе које су у потпуности подржане од стране универзитетских награђиваних онлајн учења окружења.

Кључне разлике између универзитетских награда су број кредита потребних за постизање сваке награде:

 • Постдипломски сертификат: ово је 60 успешно завршених кредита студија
 • Постдипломска диплома: ово је 120 успешно завршених кредита студија
 • Магистар наука: ово је 180 успешно завршених кредита студија

Постдипломски сертификат - ниво 1 (60 кредита)

Постдипломски курсеви курсева омогућавају студентима да стекну солидно, теоријско разумевање биолошких, психолошких и друштвених концепата који возе, развијају и одржавају бол.

Кроз шест основних курсева који обухватају, оцјењују и мјеравају бол, механизме боли, и фармаколошко и нефармаколошко управљање бола, ученици ће истражити болесну вишеструку и динамичну природу. У завршном основном курсу студенти ће испитати одабране услове који се виде у клиничкој пракси.

Постдипломска диплома - ниво 2 (60 кредита)

(сви курсеви Нивоа 2 неће бити понуђени сваке године). По успешном завршетку курсева постдипломских студија, 60 бодова на нивоу дипломи постдипломаца омогућавају студентима да изаберу курсеве који се фокусирају на подручја управљања боловима који су у складу са циљевима и циљевима ученика или лични интереси.

Кроз многе опције курса, укључујући, али без ограничења на, курсеве о боловима од рака, медицинског бола, акутног бола, неуропатских болова и болова у популацији старења, студенти ће добити напредније разумевање кључних области у управљању боловима. На овом нивоу студенти се могу одлучити да похађају курсеве у областима управљања главобољем или ветеринарске медицине како би добили награду ПГДип или МСц.

Магистар наука - ниво 3 (60 кредита)

По успјешном завршетку 120 бодова, студенти су у могућности да приступе програму Мастер науке. На овом нивоу постоји више опција:

 • Потпуно поучена опција - успешно заврши 60 бодова из курсева Левел 2 или,
 • Успешно завршили писану дисертацију (60 бодова) или,
 • Успешно завршили пројекат (60 кредита)

Награде за диплому са главобољом или ветеринарском ознаком?

Нудимо и постдипломске дипломе (ПГДип) и магистарске науке (МСц) у фокусираним клиничким областима управљања главобољем и ветеринарској медицини.

Осим садржаја програма за болечну бол, студенти имају могућност да узму одређени број курсева у одређеним клиничким подручјима како би сте добили награду ПГДип / МСц Цлиницал Манагемент оф Паин (главобоља) или ПГДип / МСц Цлиницал Манагемент оф Паин (Ветеринари). Да би сте добили награду за награду (тј. Главобољу или ветеринарску ознаку), студенти морају завршити најмање једну трећину кредита награде у фокусираној области.

Примери:

 • Да би се постигао ПГДип Клиничко управљање бола (главобоља) или ПГДип Клиничко управљање болешћу (ветеринарски), студенти морају да узму најмање 40 од 120 кредита потребних у именованом подручју фокуса
 • Да би се постигао МСц Клиничко управљање бола (главобоља) или МСц клиничког управљања бола (ветеринарске), ученици морају да узму најмање 60 од 180 кредита потребних у назначеном подручју фокуса

Постдипломски професионални развој (ППД)

Постдипломски професионални развој је усмјерен на професионалне раднике који желе унаприједити своје знање кроз постдипломски курс, без времена - или финансијског - посвећеност пуним магистарским степеном, дипломом похађања или постдипломским цертификатом. Нудимо кратке, фокусиране, академске кредитне курсеве који пружају едукацију о кључним темама у управљању боловима.

У нашем програму Постградуате Профессионал Девелопмент (ППД) можете преузети курсеве од највише 50 кредита. Ови кредити се признају самостално као кредити за постдипломске студије или се могу усмјерити ка вишој награди, као што су постдипломски сертификат, диплома о постдипломским студијама или магистарски рад на Универзитету у Единбургу или друга академска институција.

Могућности за каријеру

Постоји много и разноврсних перспектива за запошљавање у зависности од тога где дипломанти желе да раде, подручје света у којем су тренутно базирани, и претходно искуство и интересовање.

Комбинацијом академске изврсности са репутацијом свјетске класе Универзитета у Единбургу, дипломци из нашег пакета програма су добро позиционирани да наставе и унапреде своје клиничке каријере унутар НХС-а или других здравствених служби, да полажу напредну академску студију или да раде у индустрији. Подједнако, дипломци могу очекивати да ће бити академски поуздани и могу одабрати наставу за академске каријере у сродним областима.

Зашто проучавати са нама?

Наши програми имају за циљ:

 • омогућити флексибилно учење у међународном контексту
 • пружити разумно разумевање принципа и пракси које подстичу биопсихосоцијални приступ управљању боловима
 • пружити дипломцима информисану способност и вештине засноване на доказима како би ефикасније управљали болом иу клиничком и неклиничком контексту
 • дају кључни допринос побољшању резултата за пацијенте који живе са болом
 • развити мултидисциплинарну и међународну студентску кохорту и пружити јединствено и изазовно искуство у учењу
 • омогућити приступ квалитетним, интерактивним онлајн ресурсима / е-часописима и онлине уџбеницима
 • пружити квалификацију од једне од водећих академских институција у свету

Услови за упис

УК 2: 1 хонорарни степен или његов међународни еквивалент у медицини (МБЦхБ или еквивалент), негу, стоматологију, психологију, радну терапију, физиотерапију, фармакологију или било коју другу здравствену професију која је укључена у болешћу.

Такође ћемо размотрити вашу пријаву ако имате професионалну квалификацију, као што је РГН, са одговарајућим клиничким искуством.

Захтеви на енглеском језику

Сви кандидати морају имати једну од сљедећих квалификација као доказ њихове способности на енглеском језику:

 • додипломски или магистарски степен, који је био предаван и оцијењен на енглеском језику у већинском енглеском говорном простору, како је то дефинисано УК визама и имиграцијама
 • ИЕЛТС Ацадемиц: укупно 6.5 (најмање 6.0 у сваком модулу)
 • ТОЕФЛ-иБТ: укупно 92 (најмање 20 у сваком модулу)
 • ПТЕ (А): укупно 61 (најмање 56 у свакој од секција "Комуникативне вештине", секције "Омогућавање вештина" не разматрају)
 • ЦАЕ и ЦПЕ: укупно 176 (најмање 169 у сваком модулу)
 • Тринити ИСЕ: ИСЕ ИИ са разликама у све четири компоненте

Степени који се предају и процењују на енглеском језику морају бити старији од три године на почетку вашег програма. Језички тестови морају бити старији од две године на почетку вашег програма.

Стипендије и финансирање

Држављани Велике Британије, они који имају статус у стечају и неки држављани ЕУ који немају пребивалиште у Великој Британији могу бити квалификовани за постдипломски кредит за накнаде - ау неким случајевима и животни трошкови.

Jezik održavanja programa:
енглески језик
The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine

Pogledajte još 33 programa koje nudi The University of Edinburgh - College of Medicine & Veterinary Medicine »

Ласт упдатед October 23, 2018
Ovaj kurs je Online студије
Start Date
sept. 9, 2019
Duration
2 - 6 Године
Fleksibilno vreme
Price
13,800 GBP
(МСц). 9.200 ГБП (ПгДип). 4.600 ГБП (ПгЦерт).
Deadline
avg. 30, 2019
Prema lokacijama
Prema datumu
Start Date
sept. 9, 2019
Krajnji rok za prijavu
avg. 30, 2019

sept. 9, 2019

Location
Krajnji rok za prijavu
avg. 30, 2019
End Date